Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2005-12-22, 20:38   #1
emmzan
SL-Kirurg
 
emmzans avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 10 830
Dagens köttgryta:

- 1kg nötkött i småbitar, fräs i olja i en gryta.
- Grönsaker - t.ex selleri, grova bitar purjo, paprika läggs ner
Rör om
-Tillsätt en rejäl skvätt soja samt 1 lättöl (gärna mörk).

Låt koka läääänge (minst en halvtimma iaf). Krydda med salt och peppar.
__________________
Cardiologer gör det underifrån
emmzan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-29, 22:43   #2
KRILLE!
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2004
Inlägg: 2 159
1 33a lättöl ?? blir inte de för lite vätska :S
KRILLE! är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-29, 22:49   #3
sweetkarolina
I can haz teabag?
 
sweetkarolinas avatar
 
Reg.datum: Apr 2005
Ort: Örebro
Inlägg: 6 060


lät mysko men värt ett försök!
sweetkarolina är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-30, 00:27   #4
Endumen
Registered User
 
Endumens avatar
 
Reg.datum: Jul 2005
Ort: Uppsala, Sweden
Inlägg: 1 162
Ah, det är otroligt gott... Dock goast med Porteröl
__________________
Citat:
"De har rensat det dukade bordet, de har tömt skafferi och visthusbodar, de har lagt åkern i träda och ätit sig igenom de internationella bankpalatsens matsalar på svenska folkets kontokort." - Olof Palme om sittande regering
Min träningsjournal http://kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=184415
Endumen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-30, 03:03   #5
Trance
 
Trances avatar
 
Reg.datum: Apr 2004
Inlägg: 9 123
När häller du i grädden då?

Varit sugen på köttgryta rätt länge. Fast jag måste ha lök i min, rejält stora och fina bitar. Tar gärna emot rekommendationer på fler saker man kan ha i. Skall man inte ha t.ex. buljong i?

Det borde fungera att göra en köttgryta i en stekpanna(titan eller någon belägning) med höga kanter eller måste det vara en klassisk gjutgärnsgryta?
Trance är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-30, 10:50   #6
emmzan
SL-Kirurg
 
emmzans avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 10 830
Jag brukar köra köttgrytorna i det jag först får syn på Dvs stekpanna med höga kanter eller gjutgärnsgryta eller vad skjutton som helst...

Ang grönsaksvalet så är det ju bara att göra som med grytan - ta det man först får syn på!

Eeeeeasy coooking!
__________________
Cardiologer gör det underifrån
emmzan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-30, 14:36   #7
bubbe
My boobs are Ok
 
bubbes avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 11 826
kan bara rekomendera alla som är sugna på köttgryta att slå upp en kokbok och titta efter boeuf bourguignon. nötkött i rödvin är svingott, finns massor av varianter men om receptet innehåller koktid i rödvin mindre än 2 tim så leta vidare.

http://www.franskaviner.com/matovin/beuf.htm
bubbe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-30, 14:39   #8
emmzan
SL-Kirurg
 
emmzans avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 10 830
Citat:
Ursprungligen postat av bubbe
kan bara rekomendera alla som är sugna på köttgryta att slå upp en kokbok och titta efter boeuf bourguignon. nötkött i rödvin är svingott, finns massor av varianter men om receptet innehåller koktid i rödvin mindre än 2 tim så leta vidare.

http://www.franskaviner.com/matovin/beuf.htm
Jag tycker det lätt blir för beskt med rödvin i grytor, har iofs inte kokat dem över 2 timmar så det kanske beror på det?!

Glögg fungerar också bra btw
__________________
Cardiologer gör det underifrån
emmzan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-30, 14:52   #9
bubbe
My boobs are Ok
 
bubbes avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 11 826
Citat:
Ursprungligen postat av emmzan
Jag tycker det lätt blir för beskt med rödvin i grytor, har iofs inte kokat dem över 2 timmar så det kanske beror på det?!

Glögg fungerar också bra btw
en nypa socker

sen ska vinet kokas ordentligt ungefär som marinering, ju längre det får koka in i köttet ju mustigare gryta.
bubbe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-30, 15:05   #10
Trance
 
Trances avatar
 
Reg.datum: Apr 2004
Inlägg: 9 123
Appro på köttgryta, åt en på älgkött som hade senapspulver och lite svartvinbärsgelé(svamp och lök också) som var riktigt jäkla god. Fast var nog massa grädde i den också.

Hmm, köttgryta är en av mina favoriter. Mammas är bäst ;-)
Trance är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-02, 19:59   #11
Trance
 
Trances avatar
 
Reg.datum: Apr 2004
Inlägg: 9 123
Hrm, köttgryta igen. När det gäller grytbitar från nöt så vet jag att desto längre man kokar desto mörare blir det ungefär. Men hur är det med grytbitar från gris?
Trance är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-02, 20:26   #12
bubbe
My boobs are Ok
 
bubbes avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 11 826
Citat:
Ursprungligen postat av Trance
Hrm, köttgryta igen. När det gäller grytbitar från nöt så vet jag att desto längre man kokar desto mörare blir det ungefär. Men hur är det med grytbitar från gris?
samma princip, fast skulle tro att koktiden är mycket kortare (har ingen koll på exakta tider)
bubbe är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 18:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)