Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2005-12-08, 15:04   #1
TylerDurden84
Registered User
 
TylerDurden84s avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Sats, Göteborg
Inlägg: 1 078
Baka nyttig baguette

Hade tänkt att baka en nyttig baguette idag. Jag tänke köra på ett standardrecept, men byta ut ca 50 % av vetemjölet mot ett nyttigare mjöl. Vad bör jag välja? Grahamsmjöl eller finns det nyttigare? Kan man förresten slänga i psylliumfrön i degen utan att dom tappar sin effekt i ugnen? Sverker... hade inte du varit bagare??
__________________
Born in: Gothenburg Birth: 1984
Weight: 75 kg Length: 23 cm (around) Bodyfat:: 7,3 % (January 2009)


<< Certified: Personal Trainer, Nutrition Coach and Gym-Instructor >>
TylerDurden84 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-09, 12:07   #2
TylerDurden84
Registered User
 
TylerDurden84s avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Sats, Göteborg
Inlägg: 1 078
Ingen som är skicklig på mjöl här???
__________________
Born in: Gothenburg Birth: 1984
Weight: 75 kg Length: 23 cm (around) Bodyfat:: 7,3 % (January 2009)


<< Certified: Personal Trainer, Nutrition Coach and Gym-Instructor >>
TylerDurden84 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-09, 13:21   #3
sissa
Segrare Bästa fysiken 2011!
 
sissas avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Ort: skåne
Inlägg: 4 058
inte jag , men här står lite om de olika sorterna


http://www.slv.se/templates/LDB_Search.aspx?id=6242

grahams verkar ju bra. och smidigt att byta ut det mot vanliga vetemjölet.
sissa är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-09, 18:19   #4
Zerohero
Registered User
 
Reg.datum: Aug 2005
Ort: Kyrkslätt/Finland
Inlägg: 273
Hmm, smakar verkligen baguette baguete om mna byter hälften mot grahammjöl?

Du kan tilsätta lite vetegroddar, mycket vitaminer. Men för mycket kanske nu inet är gott, så sätt lite och experimenter fram paslig mängd.

Om man vill ha något bakverk eller t.ex baguete nyttig kan man ju byta till jästbrödsmjöl och ändo hålla kvar en stor del av det mjuka goda vita brödet. Gramhamsmjöl är nog mycket nyttigare men konsistenten blir ju anorlunda och smaken där också.
Zerohero är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-09, 18:53   #5
Pellefant
Registered User
 
Pellefants avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
Tror inte det går att baka ett nyttigt bröd.
Pellefant är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-09, 18:55   #6
emmzan
SL-Kirurg
 
emmzans avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 10 830
Citat:
Ursprungligen postat av Pellefant
Tror inte det går att baka ett nyttigt bröd.
Beror på hur man definierar nyttigt iofs.
__________________
Cardiologer gör det underifrån
emmzan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-11, 13:10   #7
skaparn
Registered User
 
skaparns avatar
 
Reg.datum: Dec 2003
Ort: Skellefteå
Inlägg: 10 296
Citat:
Ursprungligen postat av Pellefant
Tror inte det går att baka ett nyttigt bröd.
Varför? Och då skulle jag vilja ha en definition på nyttigt.
__________________
Citat:
adam400m kommer aldrig bli en ny Zyzz
skaparn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-11, 18:42   #8
Pellefant
Registered User
 
Pellefants avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
Citat:
Ursprungligen postat av skaparn
Varför? Och då skulle jag vilja ha en definition på nyttigt.

Hm.....för att saker med en massa mjöl inte är bra, även om det är dinkelmjöl. Osäker själv...

Förstår såklart att det finns bättre och sämre bröd såklart.
Pellefant är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-11, 21:22   #9
heraso
Registered User
 
herasos avatar
 
Reg.datum: Apr 2005
Ort: Linköping
Inlägg: 403
Hade också gärna velat ha recept på baugette liknande bröd. Ska till Val d'Isere på sportlovet och har hört om de hutlösa priserna i backen, så schysta mackor hade varit det bästa i ryggan. Visst finns det pastasallader, men om man faller och har en låda på ryggraden, så blir det inget bra. Bättre då med en senare lite mosad "breadbag"
heraso är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-11, 21:35   #10
Yankeee
Registered User
 
Yankeees avatar
 
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 25 295
Citat:
Ursprungligen postat av Pellefant
Hm.....för att saker med en massa mjöl inte är bra, även om det är dinkelmjöl. Osäker själv...

Förstår såklart att det finns bättre och sämre bröd såklart.
Rågmjöl? Havregryn? Osv
Yankeee är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-11, 21:48   #11
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 420
Citat:
Ursprungligen postat av Pellefant
Hm.....för att saker med en massa mjöl inte är bra, även om det är dinkelmjöl. Osäker själv...

Förstår såklart att det finns bättre och sämre bröd såklart.
http://www.slv.se/templates/SLV_Page____11355.aspx
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-11, 22:58   #12
TylerDurden84
Registered User
 
TylerDurden84s avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Sats, Göteborg
Inlägg: 1 078
Tanken var att baguetten skulle få LIKNANDE näringsvärde som Polarkraft Extrem. Är det helt enkelt fullkornsmjöl man skall tillsätta då tro?
__________________
Born in: Gothenburg Birth: 1984
Weight: 75 kg Length: 23 cm (around) Bodyfat:: 7,3 % (January 2009)


<< Certified: Personal Trainer, Nutrition Coach and Gym-Instructor >>
TylerDurden84 är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 08:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)