Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2005-11-08, 19:43   #1
Body Guard
Registered User
 
Body Guards avatar
 
Reg.datum: May 2004
Ort: stockholm
Inlägg: 313
tillaga kyklingfilé i mikro?

tror att jag lästa det på euroshoppers påse att man kan tillaga 500 g filé i mikron på 8-9 min...stämmer det ? förlorar man ngt i näringsvärd? ser det som en nödlösning då man inte hinnar laga den, alaskapollock går ju men vet inte hur det är med kykling. Någon som tetstat?

/BG
__________________
"Alea iacta est "

"SNABBMARSCH, SNABBMARSCH GÖR MIG TILL EN MAN
LÄR MIG VETA VEM JAG ÄR, LÄR MIG VETA VAD JAG KAN
"
Body Guard är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-08, 19:47   #2
blekfet2
Banned
 
blekfet2s avatar
 
Reg.datum: Jul 2004
Ort: Boden
Inlägg: 3 843
hujja....skulle jag då aldrig våga göra...brukar tina kycklingen lite om jag missat att plocka fram den...men att tillaga i mikron....nenenenn för min del
blekfet2 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-08, 20:14   #3
olwe
Registered User
 
olwes avatar
 
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 673
Det borde fungera precis lika bra som allt annat. Vill du vara säker på att kycklingen är tillräckligt lagad kan du ju använda en termometer, annars syns det ju på köttet när det har utsatts för tillräckligt med värme för att bakterierna ska dö.

Smaken kan jag dock inte uttala mig om, ett tipps om du ska micra kyckling är att dela den i små delar först så att kycklingen blir jämt lagad, annars kommer nog vissa delar bli ganska torra.
__________________
“Does God exist? Well, I would say, 'Not yet.'” - Ray Kurzweil
olwe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-08, 20:22   #4
Fartman
Registered User!
 
Fartmans avatar
 
Reg.datum: Nov 2002
Ort: Boden/Umeå
Inlägg: 4 932
Skulle jag inte våga.. men det tar ju inte så fasligt lång tid att steka ändå
Jag brukar tina en filé i micron i ca 5-6 min, då är den "skärbar" och sen så brukar jag tärna den i små tärningar. Sen så är det bara att steka, tar på sin höjd 10min att steka. Jag brukar sätta igång en gryta pastavatten samtidigt som jag slänger in kycklingen i micron och pastan och kycklingen brukar bli klara samtidigt.
__________________
"Hellre en dålig bastu som används ofta och gärna än en perfekt bastu som sällan eller aldrig har några gäster" - Per Granlund, Svenska Bastuakademin.
Fartman är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-08, 20:32   #5
Nils.R
Klär i skinnrock
 
Nils.Rs avatar
 
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 1 340
Kan det inte vara så att den filén redan är stekt då?
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Piranha Visa inlägg
LOL, du vet så väl vad du skall göra med vägkonen.
PB/Mål 2013 BP:140(150)/150(160) KB:190/220 ML:265/300


Tränar i skinnrock // Göteborg Kraftsportklubb
Nils.R är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-11-08, 21:08   #6
elan
Registered User
 
elans avatar
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 410
Jag prisar ännu en gång min micro med grillfunktion. Det blir kanongoda kycklingspett i den.
elan är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 18:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)