Mjölkprodukter. Förr sades det att mjlökprodukter inte var bra eftersom blodsockret stack iväg.
Nej, det har inte sagts. Däremot insulinfrisättningen. Det stämmer; det är främst vasslefraktionen som ligger bakom.
Sedan ändrades det till att Kalciumet (tror jag) hade över tiden en positiv effekt på fettförbränningen.
Ändrades?
Husomhelst börjar det ifrågasättas om kalciumet verkligen har några aspekter som påverkar övervikt:
Obes Res. 2005 Aug;13(8):1301. The beginning of the end for the dietary calcium and obesity hypothesis?
J Am Diet Assoc. 2005 Sep;105(9):1401-7. Lack of Relationship between Calcium Intake and Body Size in an Obesity-Prone Population.
J Clin Endocrinol Metab. 2005 Jul;90(7):4411-3. Dietary calcium, obesity and hypertension--the end of the road?
* Dextro/Malto 50/50. Den blandningen ansågs vara den optimala ett tag. är det så fortfarande.
Det har bara varit teoriserande. Maltodextrin ger snabbare glykogeninlagring än dextros, och Vitargo ännu 80% snabbare.
Såg något om att ren dextro kräver mycket vatten för att kroppen skall kunna tillgodogöra sig det på bästa sätt.
Druvsockerlösning blir isoton vid en kolhydratkoncentration av 6%, dvs 1 L vatten till 60 gram kolhydrat. En isoton lösning lämnar magsäcken snabbare än en hyperton, och en gainer bör blandas minst isoton. En hypoton lösning lämnar magsäcken fortare och har alltså en lägre kolhydratkoncentration. Motsvarande siffra för maltodextrin och isoton lösning är 15-20%.
* Halva gainern före och halva efter. Ansågs vara det optimala för några månader sedan. Är det fortfarande fallet.
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/s...ghlight=snabba
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/s...ghlight=snabba
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/s...ghlight=fattat
jag vill undrar jag vad som är det absolut bästa.
Det vet man inte; varken optimal tidpunkt eller optimal mängd vad gäller proteinintag i samband med styrketräning är kända.