Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2006-10-11, 12:48   #1
blekfet2
Banned
 
blekfet2s avatar
 
Reg.datum: Jul 2004
Ort: Boden
Inlägg: 3 843
Vilket sötningsmedel?

Vilket sötningsmedel lämpar sig bäst när man ska baka?
blekfet2 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-11, 12:53   #2
Naggande go!
Registered User
 
Naggande go!s avatar
 
Reg.datum: Jul 2006
Ort: Sthlm
Inlägg: 331
Vilket som!
__________________
Dags för nytt liv!
Naggande go! är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-11, 13:47   #3
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 422
Sackarin/cyklamat. Inte aspartam.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-11, 14:32   #4
blekfet2
Banned
 
blekfet2s avatar
 
Reg.datum: Jul 2004
Ort: Boden
Inlägg: 3 843
ok tackar.


Tips på någon produkt som finns på en normal ica typ?
blekfet2 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-11, 14:40   #5
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 422
Suketter.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-11, 14:49   #6
blekfet2
Banned
 
blekfet2s avatar
 
Reg.datum: Jul 2004
Ort: Boden
Inlägg: 3 843
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Suketter.

Är det inte bara i små förpackningar suketter (okrossat) existerar?
blekfet2 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-11, 15:19   #7
blekfet2
Banned
 
blekfet2s avatar
 
Reg.datum: Jul 2004
Ort: Boden
Inlägg: 3 843
Citat:
Ursprungligen postat av blekfet2
Är det inte bara i små förpackningar suketter (okrossat) existerar?

nvm

"Suketter finns som tabletter, pulver och i flytande form för att passa alla behov.
På denna sajt kan du läsa mer om Suketter och dess användningsområden. Bland annat finns en receptbank där du kan låta dig inspireras till matlagning och bak."

blekfet2 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-11, 15:24   #8
Tolkia
Moralistmoderator
 
Tolkias avatar
 
Reg.datum: Aug 2003
Ort: Lycksele
Inlägg: 15 502
Lite lägre ungstemperatur rekommenderas; sötningmedlen har en tendens att tappa den söta smaken om man grillar på dem för mycket (inte gott).
Tolkia är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-11, 15:36   #9
Doktorn
Registered User
 
Doktorns avatar
 
Reg.datum: Sep 2004
Inlägg: 761
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Sackarin/cyklamat. Inte aspartam.
Sackarin är väl farligt??
Doktorn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-11, 15:40   #10
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 422
Det är godkänt för försäljning och användning som sötningsmedel. Jag svarade på frågan, som väl handlade om bakegenskaperna, inte eventuell skadlighet.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-11, 17:50   #11
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 852
Citat:
Ursprungligen postat av blekfet2
Vilket sötningsmedel lämpar sig bäst när man ska baka?

Socker.

Socker ger sötma och något att tugga på. Socker gör luftbubblorna i sockerkaksmeten segare och mer stabila. De håller ihop i ugnen när äggproteinet stelnar och fångar in luften.




Tycker själv att ska man baka så ska det vara med socker.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-11, 17:51   #12
blekfet2
Banned
 
blekfet2s avatar
 
Reg.datum: Jul 2004
Ort: Boden
Inlägg: 3 843
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker
Socker.

Socker ger sötma och något att tugga på. Socker gör luftbubblorna i sockerkaksmeten segare och mer stabila. De håller ihop i ugnen när äggproteinet stelnar och fångar in luften.




Tycker själv att ska man baka så ska det vara med socker.
alltid kul att exprimentera lite..
blekfet2 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-11, 18:46   #13
TylerDurden84
Registered User
 
TylerDurden84s avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Sats, Göteborg
Inlägg: 1 078
Tycker att sackarin får en bitter eftersmak, särskilt om man tar så mycke att man försöker få samma söt smak som vanligt socker skulle ge. Hermesetas Strö (den blå varianten) funkar utmärkt till allt tycker jag. Innehåller 90 % färre kalorier än socker, volymmässigt.
__________________
Born in: Gothenburg Birth: 1984
Weight: 75 kg Length: 23 cm (around) Bodyfat:: 7,3 % (January 2009)


<< Certified: Personal Trainer, Nutrition Coach and Gym-Instructor >>
TylerDurden84 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-11, 18:59   #14
blekfet2
Banned
 
blekfet2s avatar
 
Reg.datum: Jul 2004
Ort: Boden
Inlägg: 3 843
Citat:
Ursprungligen postat av TylerDurden84
Tycker att sackarin får en bitter eftersmak, särskilt om man tar så mycke att man försöker få samma söt smak som vanligt socker skulle ge. Hermesetas Strö (den blå varianten) funkar utmärkt till allt tycker jag. Innehåller 90 % färre kalorier än socker, volymmässigt.

fruktsocker?
blekfet2 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-11, 19:04   #15
Fredrik_S
Registered User
 
Fredrik_Ss avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 6 723
Citat:
Ursprungligen postat av blekfet2
fruktsocker?
nej sötningsmedel

aspratam coh acesulfam-k... går att baka med enligt förpackningen men som sagt brukar aspartam tappa sötman vid värme
__________________
Instagram fredriksoderberg
Fredrik_S är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 08:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)