Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2012-12-15, 20:53   #1
MaxHBG
Registered User
 
MaxHBGs avatar
 
Reg.datum: Oct 2012
Ort: Helsingborg
Inlägg: 626
GI lågt ris,pasta?

Hej! Efterssom jag under en längre tid bara levt på snabba kolhydrater (och protein såklart!) så hade jag tänkt ändra det nu och köra på långsamma.

Dels för att inte vara trött på dagarna (gäspar mycket fast jag inte är trött)
få bättre träningsresultat och inte f*cka upp insulinet (så jag inte får diabetes?!).

Vill veta vilka kolhydrats källor som ger en långvarig energi (lågt GI).


Tacksam för svar!
MaxHBG är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-15, 20:59   #2
mikaelj
Vrickad & älskvard
 
mikaeljs avatar
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Nära 2:ans ändhållplats söderut
Inlägg: 21 094
Vad är felet på snabba kolhydrater? Ät dem efter träning så ger det utmärkta resultat.
__________________
Träning! | jwzrd: Efter det där inlägget får du ligga med mig mikaelj!
Scratch89: Du verkar tro att vi alla blir lite hårda i byxan av att dränka oss i sockerlösning. | stevebc: 85 kg extra i dips? Nu är du skäggstark på riktigt! Karlos: Ditt sista marklyft var något av det coolaste jag sett i styrkelyftsväg live. | camilla: du är en extrem teoretiker och totalt känslokall.
mikaelj är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-15, 21:01   #3
MaxHBG
Registered User
 
MaxHBGs avatar
 
Reg.datum: Oct 2012
Ort: Helsingborg
Inlägg: 626
Citat:
Ursprungligen postat av mikaelj Visa inlägg
Vad är felet på snabba kolhydrater? Ät dem efter träning så ger det utmärkta resultat.
Snabba kolisar är det alltid efter träningen! Bara det att jag läst mycke om att för många insulin toppar försämrar insulinkänglisgheten, som då försämrar tränings resultaten.
MaxHBG är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-15, 21:05   #4
mikaelj
Vrickad & älskvard
 
mikaeljs avatar
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Nära 2:ans ändhållplats söderut
Inlägg: 21 094
Så låt bli kolhydrater ö.h. före träning? Räcker väl att äta dem efter träningen.
__________________
Träning! | jwzrd: Efter det där inlägget får du ligga med mig mikaelj!
Scratch89: Du verkar tro att vi alla blir lite hårda i byxan av att dränka oss i sockerlösning. | stevebc: 85 kg extra i dips? Nu är du skäggstark på riktigt! Karlos: Ditt sista marklyft var något av det coolaste jag sett i styrkelyftsväg live. | camilla: du är en extrem teoretiker och totalt känslokall.
mikaelj är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-15, 21:08   #5
MaxHBG
Registered User
 
MaxHBGs avatar
 
Reg.datum: Oct 2012
Ort: Helsingborg
Inlägg: 626
jag vill fortfarande äta mycket kolisar efterssom det är billigare än att bara låta protein och fett stå för all näring.
MaxHBG är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-15, 21:19   #6
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
http://care.diabetesjournals.org/con.../TableA1_1.pdf
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-15, 21:38   #7
MaxHBG
Registered User
 
MaxHBGs avatar
 
Reg.datum: Oct 2012
Ort: Helsingborg
Inlägg: 626
För att göra det enklare. letade upp ris sorterna vi ofta köper hem, skulle någon kunna säga vilka av dessa sorterna som påverkar insulinet så lite som möjligt? Sen förstår jag det här med stärkelsen, alltså om att kallt ris är långsamt och varmt är snabbt.

http://vastervik.matvaran.se/i_vara....=7318690001577

http://vastervik.matvaran.se/i_vara....=7318690003533

hittade inte det riset jag letade efter på sidan du länka, Eddie.
MaxHBG är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-15, 21:49   #8
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 413
Olika ris har helt olika GI-värden. Det är bara ris med mycket amylos som har lågt.

Citat:
These results indicate that many varieties of rice, whether white, brown, or parboiled, should be classified as high GI foods. Only high-amylose varieties are potentially useful in low-GI diets.
Am J Clin Nutr. 1992 Dec;56(6):1034-6.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-12-15, 21:59   #9
MaxHBG
Registered User
 
MaxHBGs avatar
 
Reg.datum: Oct 2012
Ort: Helsingborg
Inlägg: 626
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub Visa inlägg
Olika ris har helt olika GI-värden. Det är bara ris med mycket amylos som har lågt.



Am J Clin Nutr. 1992 Dec;56(6):1034-6.
Ok, men har något av dessa risen jag länkde mycket amylos?
MaxHBG är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 05:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)