2005-06-08, 17:49
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 157
|
Kikärter
Man vill ha lite variation från ris och pasta ibland,då tänkte jag att kikärter måste ju vara rätt så bra i stället för ris eller pasta?,kolhydrater14 någonting och protein 7.9 tror jag,vad säger ni är det ett dumt förslag?
|
|
|
2005-06-08, 17:56
|
#2
|
#curl4lajf
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 13 880
|
det är ju jätteäckligt :o bläääh..
annars vet jag inte :P
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av ceejay
Mela, jag gillar dig.
|
Citat:
Ursprungligen postat av Nattljus
Jag älskar henne, så jag vinner 
|
|
|
|
2005-06-08, 18:28
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 157
|
jag tycker att det är jättegott har provat att mosa ner i kesellan också å det var en riktig höjdare
|
|
|
2005-06-08, 18:42
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2003
Inlägg: 3 088
|
Citat:
Ursprungligen postat av råkkare
Man vill ha lite variation från ris och pasta ibland,då tänkte jag att kikärter måste ju vara rätt så bra i stället för ris eller pasta?,kolhydrater14 någonting och protein 7.9 tror jag,vad säger ni är det ett dumt förslag?
|
Kikärter och dylika livsmedel är mkt bra. Rikligt med fibrer, lågt GI, bra proteininnehåll (gäller inte alla sorter dock) och allmänt gott. Jag använder mkt bönor i min matlagning.
__________________
"If you like an exercise chances are you´re doing it wrong - Arthur Jones"
|
|
|
2005-06-08, 18:44
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 157
|
Låter bra det och gott är det så jag kör på det ett tag
|
|
|
2005-06-08, 18:50
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2004
Inlägg: 1 643
|
...om det inte är burkbönor.....
Lizard
__________________
Facts are meaningless - they can be used to prove anything!
Homer Simpson
|
|
|
2005-06-08, 19:05
|
#7
|
SL-Kirurg
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 10 830
|
Citat:
Ursprungligen postat av råkkare
Man vill ha lite variation från ris och pasta ibland,då tänkte jag att kikärter måste ju vara rätt så bra i stället för ris eller pasta?,kolhydrater14 någonting och protein 7.9 tror jag,vad säger ni är det ett dumt förslag?
|
Inled lite försiktigt och se hur magen reagerar! Byt inte bara hux flux ut hela pastaportionen innan du vet om farbror tarm uppskattar det hela
__________________
Cardiologer gör det underifrån
|
|
|
2005-06-08, 21:45
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2004
Inlägg: 1 643
|
Citat:
Ursprungligen postat av emmzan
Inled lite försiktigt och se hur magen reagerar! Byt inte bara hux flux ut hela pastaportionen innan du vet om farbror tarm uppskattar det hela 
|
Till sammanhanget emmzan nämner hör att bönor och ärtor innehåller en svårsmält samling ämnen som gör att de i okokt tillstånd blir rent giftiga för magen, en sinnrik sammansättning som baljväxter har för att slippa bli uppätna av vilda djur. Nu omvandlas större delen av gifterna av just blötläggning och kokning något som alltså naturen inte räknat med att människan skulle klura ut. Det är just resterna av dessa gifter som ger dig gasig och, för en del, krampig mage.
Blötlägg.
Koka.
Ät.
Lizard
__________________
Facts are meaningless - they can be used to prove anything!
Homer Simpson
|
|
|
2005-06-08, 21:49
|
#9
|
Värmdökungen
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Värmdö
Inlägg: 5 185
|
Körde lite kikärtor i en pastasallad, det funkade. Annars duger det väl mest till hummus.
__________________
"Ta en bild på solnedgången!"
Härifrån? Det är ju motljus?"
Tung pung ger starka ben...
|
|
|
2005-06-08, 21:54
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2002
Ort: My hometown
Inlägg: 2 498
|
Citat:
Ursprungligen postat av Lizard
Det är just resterna av dessa gifter som ger dig gasig och, för en del, krampig mage.
Blötlägg.
Koka.
Ät.
Lizard
|
Det är fel, det är svårsmälta kolhydrat som orsakar gaserna, då matsmätningens enzymmer inte rår på dessa kolhydrat kommer de ner i tjocktarmen och tjänar som substrat för dennes bakterier. Efter en längre period med dagligt intag av baljväxter går dock besvären över.
Yngve
|
|
|
2005-06-09, 07:32
|
#11
|
Biffig.
Reg.datum: May 2003
Ort: Sundsvall/Sundbyberg
Inlägg: 5 487
|
Jag äter väldigt mycket kikärtor..just nu består menyn av kikärtor,tonfisk & tandoorikrydda
|
|
|
2005-06-09, 08:32
|
#12
|
SL-Kirurg
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 10 830
|
Högt innehåll av fibrer bidrar också till flatulens (gasighet)
Vill man vara överseriös så
- Blötlägg
- Skölj av
- Koka upp
- Häll av vattnet och häll på nytt
- Koka upp, koka klart
- ÄT
__________________
Cardiologer gör det underifrån
|
|
|
2005-06-09, 09:43
|
#13
|
Moralistmoderator
Reg.datum: Aug 2003
Ort: Lycksele
Inlägg: 15 502
|
Citat:
Ursprungligen postat av emmzan
Vill man vara överseriös så
- Blötlägg
- Skölj av
- Koka upp
- Häll av vattnet och häll på nytt
- Koka upp, koka klart
- ÄT
|
Det lönar sig, kan jag intyga.
Edit: Uppenbarligen varierar det från person till person (se nedan). Gissar att det varierar mellan baljväxter också.
När det gäller gasbildningen verkar även vissa osmältbara oligosackarider spela en roll i dramat. Åtminstone om man får tro Livsmedelssverige
Senast redigerad av Tolkia den 2005-06-09 klockan 09:50.
|
|
|
2005-06-09, 09:46
|
#14
|
Biffig.
Reg.datum: May 2003
Ort: Sundsvall/Sundbyberg
Inlägg: 5 487
|
Citat:
Ursprungligen postat av emmzan
Högt innehåll av fibrer bidrar också till flatulens (gasighet)
Vill man vara överseriös så
- Blötlägg
- Skölj av
- Koka upp
- Häll av vattnet och häll på nytt
- Koka upp, koka klart
- ÄT
|
Det enda jag gör med mina är att koka dem i ca en timme..Har inte märkt av någon "gasighet"..stålmage?
|
|
|
2005-06-09, 10:47
|
#15
|
Living the Dream
Reg.datum: Oct 2004
Ort: Right here!
Inlägg: 961
|
Kikärtor är mycket gott och kan varieras väldigt mycket. Äter själv ganska mycket kikärtor. Jag använder till olika grytor, hummus mm.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 18:07.
|
    
|