Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2005-05-18, 14:52   #1
Pellefant
Registered User
 
Pellefants avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
Question Hur länge ha tinade kycklingfiléer i kyl?

Hej,

Tinade 1,8 kg frysta danska kycklingfiléer inatt i rumstemperatur, har dem nu i en stor glassform med lock i kylen. (Har sugit bort allt vatten som blev med hushållspapper)

Hade tänkt göra "storkok" idag o lägga i burkar, men har tappat lusten, kan jag ta 2-3 om dagen och tillaga, eller hinner de bli dåliga då?

Hur länge kan jag ha dem såhär i kylen?
Pellefant är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-05-18, 15:21   #2
blekfet2
Banned
 
blekfet2s avatar
 
Reg.datum: Jul 2004
Ort: Boden
Inlägg: 3 843
personligen så skulle jag aldrig lämna dem länge än typ 12-18 timmar...men jag är kanske lite paranoid
blekfet2 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-05-18, 15:22   #3
Power
Hippo power
 
Powers avatar
 
Reg.datum: May 2005
Ort: Stockholm
Inlägg: 112
Jag hade tagit mig i kragen och lagat till alltihop idag. Kyckling är livsfarligt om man inte sköter det rätt.
__________________
Får man vara med igen?
Power är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-05-18, 15:30   #4
Pellefant
Registered User
 
Pellefants avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
ok...lagar dem senare ikväll då. *Tack*
Pellefant är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-05-18, 15:33   #5
jakke
Registered User
 
Reg.datum: Aug 2002
Ort: Kungsholmen
Inlägg: 3 009
Citat:
Ursprungligen postat av Pellefant
Hej,

Tinade 1,8 kg frysta danska kycklingfiléer inatt i rumstemperatur, har dem nu i en stor glassform med lock i kylen. (Har sugit bort allt vatten som blev med hushållspapper)

Hade tänkt göra "storkok" idag o lägga i burkar, men har tappat lusten, kan jag ta 2-3 om dagen och tillaga, eller hinner de bli dåliga då?

Hur länge kan jag ha dem såhär i kylen?
jag har haft dom där ca 5 dagar nån gång. Kanske inte så bra men jag lever
jakke är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-05-18, 15:35   #6
Power
Hippo power
 
Powers avatar
 
Reg.datum: May 2005
Ort: Stockholm
Inlägg: 112
Citat:
Ursprungligen postat av jakke
jag har haft dom där ca 5 dagar nån gång. Kanske inte så bra men jag lever
Råa????
Skulle inte våga ta i dem med tång i så fall!!! Då hade jag hellre slängt dem!
__________________
Får man vara med igen?
Power är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-05-18, 15:38   #7
Trance
 
Trances avatar
 
Reg.datum: Apr 2004
Inlägg: 9 123
Citat:
Ursprungligen postat av Power
Råa????
Skulle inte våga ta i dem med tång i så fall!!! Då hade jag hellre slängt dem!
Varför inte?
Trance är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-05-18, 15:38   #8
thomast
FUUUUUUUUUUUU
 
thomasts avatar
 
Reg.datum: Mar 2005
Inlägg: 2 002
Citat:
Ursprungligen postat av Power
Råa????
Skulle inte våga ta i dem med tång i så fall!!! Då hade jag hellre slängt dem!
Varför skulle de vara "farligare" när de varit tinade ett tag?
thomast är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-05-18, 15:53   #9
z_bumbi
Nallemoderator
 
z_bumbis avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 676
Citat:
Ursprungligen postat av thomast
Varför skulle de vara "farligare" när de varit tinade ett tag?
Bakterietillväxt.

När filérna är frysta så avstannar tillväxten men när de är tinnade så är det himmelriket för bakterier, tillagar man maten så dödar man ett stort antal bakterier så då får man mer marginaler.

Lekmannaversionen av vad som händer i alla fall, det dyker säkert upp någon som vet exakt vilka bakterier man ska akta sig för osv men jag skulle inte ha tinad kyckling i mer än 12 timmar.
__________________
"The myth that women should not lift heavy is advanced only by women who fear effort and men who fear women." Eric Midkiff från misc.fitness.weights

"Your physiology doesn't care what your philosophy is"
z_bumbi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-05-18, 19:42   #10
Pellefant
Registered User
 
Pellefants avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
Question

Nu är alla tio filéerna i ugnen, blir några goda matlådor det.

Undrar om det ni skriver ovan, är det väldigt mycket bakterier i de kycklingfiléer som finns i kyldisken i affärerna? (svensk som utländsk)
Pellefant är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-05-18, 19:45   #11
blekfet2
Banned
 
blekfet2s avatar
 
Reg.datum: Jul 2004
Ort: Boden
Inlägg: 3 843
jag har några polare som jobbar/jobbat i olika charker....å jag kan lova att det finns gott om bakterier där!
blekfet2 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-05-18, 20:44   #12
Nismo
Registered User
 
Nismos avatar
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Gothenburg
Inlägg: 1 594
Citat:
Ursprungligen postat av blekfet2
jag har några polare som jobbar/jobbat i olika charker....å jag kan lova att det finns gott om bakterier där!
Det man inte vet har man inte ont av
Nismo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-05-19, 05:56   #13
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 841
Citat:
Ursprungligen postat av Pellefant
Undrar om det ni skriver ovan, är det väldigt mycket bakterier i de kycklingfiléer som finns i kyldisken i affärerna? (svensk som utländsk)
Skillnaden är att dessa kycklingar är hanterade mer försiktigt än de frysta kycklingfilérna. Du får ut mer kr per kg för färsk kyckling.

Sedan är kycklingen packad under en "modifierad atmosfär" som innehåller mycket koldioxid. Koldioxiden håller tillbaka tillväxten av bakterier och ger några dagars hållbarhet till.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-05-19, 08:57   #14
Power
Hippo power
 
Powers avatar
 
Reg.datum: May 2005
Ort: Stockholm
Inlägg: 112
Det bästa, när det gäller all mat, är att tillaga den så fort som möjligt när den har tinat.
Skulle du ångra dig och inte orkar laga till den när det väl har tinat, så släng INTE in den i frysen igen för att tina upp den igen senare.
__________________
Får man vara med igen?
Power är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 13:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)