Antagligen, men tonfisken är ju en bit upp i näringskedjan så den borde samla på sig mera. Fast i konserverna används vad jag förstått små fiskar och dom har ju inte lika mycket tex kvicksilver i sig.
Innan man kan ge en generell rekommendation måste man som sagt veta var fisken är fångad.
"Det generella gränsvärdet för kvicksilver i fisk är 0,5 mg/kg men för ett antal namngivna fiskarter, bl a gädda, ål, hälleflundra, marulk och tonfisk är det 1 mg/kg. Det högsta tolerabla veckointaget av kvicksilver i form av metylkvicksilver har av FAO/WHO angivits till 3,3 µg/kg kroppsvikt (ca 33 µg/person och dag) men detta är baserat på effekter hos vuxna och kommer sannolikt att sänkas. Det amerikanska naturvårdsverket har angivit 0,1 µg/kg kroppsvikt och dag (ca 7 µg/person och dag) som en referensdos för att skydda mot effekter hos foster."
Institutet för Miljömedicin, Karolinska Institutet.