Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2016-04-08, 07:56   #1
mommy
Registered User
 
mommys avatar
 
Reg.datum: Aug 2006
Ort: Umeå
Inlägg: 742
Modifierad majsstärkelse

Jag har lite svårt att förstå var modifierad majsstärkelse är och googlar jag hittar jag mest bara LCHF-förespråkare som säger att detta är döden, typ.

Någon sida skrev att detta är samma sak som HFCS, stämmer detta? Har sett att det finns i lättprodukter, men det är för konsistensen och inte för sötning?
Står också att det är riktigt snabba kolhydrater och att man därför ska passa sig för det, kommentarer på detta?

Jag har lite känslig mage, har inte rett ut vad det beror på men försöker utesluta en sak i taget. Är modifierad majsstärkelse något jag borde utesluta, är det dåligt för känsliga magar?

Jättetacksam för lite klarhet!
__________________

Böj: 75kg Bänk: 55kg Mark: 115kg
tjej, 168 cm/60 kg
mommy är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-08, 16:38   #2
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 829
Ett förtjockningsmedel. Används för att livsmedlet inte ska släppa vätska och bli tunn ifall livsmedlet t e x fryses in.
Antingen tar du upp energi och då har det ett lågt GI.
Eller så tar du inte upp det alls och det blir ett kostfiber.

Kan inte se varför man skulle undvika det
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-08, 18:17   #3
Luca Brasi
Banned User
 
Reg.datum: Feb 2010
Inlägg: 1 187
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker Visa inlägg
Ett förtjockningsmedel. Används för att livsmedlet inte ska släppa vätska och bli tunn ifall livsmedlet t e x fryses in.
Antingen tar du upp energi och då har det ett lågt GI.
Eller så tar du inte upp det alls och det blir ett kostfiber.

Kan inte se varför man skulle undvika det
Det är för att du inte är up-to-date med de senaste forskningsrönen inom nutrition...
Citat:
Kan man utveckla ett beroende av socker om man inte är överkänslig (beroendepersonlighet) men konsumerar en stor mängd socker?

Man tror det idag, framförallt med tanke på att 85% av sockret döljs i maten samt att vi numera har ett mycket farligare socker: Modifierad majsstärkelse som enligt forskare i USA förmodas kunna ”bygga om ” belöningscentrum i hjärnan.
http://nosugaradded.se/intervju-bitten-jonsson/





Titta på det förtroende givande frikyrko/scientologfacet.

Senast redigerad av Luca Brasi den 2016-04-08 klockan 18:19.
Luca Brasi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-08, 18:30   #4
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 829
Hon använder ordet modifierad stärkelse på hydrolyserad stärkelse, dvs maltodextrin, glukos etc. Inte konstigt att hon går i taket och skickar signaler om ohälsa och övervikt. Godis är godis och gott.

Men detta är ett träningsforum och stärkelse och maltodextrin har sin plats ifall man är aktiv och vill prestera.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 00:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)