Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2005-01-13, 15:48   #1
hassezilla
Registered User
 
hassezillas avatar
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: Fjollträsk
Inlägg: 223
pasta.

nu har jag käkat 55 gram fullkornspasta och ska räkna ut energiinnehållet i den. hur är det med energideklarationen på paketen, om det t ex står "energivärde per 100 gram" innebär det då färdigkokt pasta eller okokt? om det är okokt så har jag räknat fel en låååång tid.
det skiljer ju en del i vikt på okokt och kokt pasta.
Har använd denna http://www.paulun.se/paulun_pop.asp?idContent=244 för att räkna ut energi innehåll i allt jag äter under dagen, tror ni denna baserar energivärde på potatis och pasta i okokt eller kokt form??
hassezilla är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-01-13, 15:49   #2
abjorn
Norrlänningsjäkel
 
abjorns avatar
 
Reg.datum: Dec 2003
Ort: Umeå
Inlägg: 2 748
energivärdet är i okokt tillstånd om inte annat anges.
abjorn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-01-13, 15:51   #3
Prankie
Registered User
 
Prankies avatar
 
Reg.datum: Nov 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 875
55 gram kokt pasta är ju typ en tugga. Via normal kokning brukar pasta öka vikten med 2.5 gånger. Näringsdeklaration per 100 gram när det gäller mat är alltid i otillagad skick.
__________________
Investera i Sport Arbitrage
Prankie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-01-13, 15:53   #4
hassezilla
Registered User
 
hassezillas avatar
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: Fjollträsk
Inlägg: 223
Citat:
Ursprungligen postat av Prankie
55 gram kokt pasta är ju typ en tugga. Via normal kokning brukar pasta öka vikten med 2.5 gånger. Näringsdeklaration per 100 gram när det gäller mat är alltid i otillagad skick.
hmm... jo jag tyckte det verkade lite lite...
Hur fasen blir det om jag ska räkna baklänges. 55 gram pasta blir hur mycket i okokat skick?
hassezilla är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-01-13, 15:56   #5
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 436
Citat:
Ursprungligen postat av hassezilla
hmm... jo jag tyckte det verkade lite lite...
Hur fasen blir det om jag ska räkna baklänges. 55 gram pasta blir hur mycket i okokat skick?
Varför bry sig? Väg pastan innan du kokar den så kan du gå direkt efter angivelserna på förpackningen.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-01-13, 16:02   #6
Officer
Registered User
 
Officers avatar
 
Reg.datum: Sep 2002
Inlägg: 4 308
Men Grub fan vilka irrelevanta skitsvar då, försök hjälpa killen med hans fråga istället


Testa köra 55 / 2.5 för att få fram ungefärlig okokt vikt på din kokta pastajävel
Officer är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-01-13, 16:02   #7
hassezilla
Registered User
 
hassezillas avatar
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: Fjollträsk
Inlägg: 223
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Varför bry sig? Väg pastan innan du kokar den så kan du gå direkt efter angivelserna på förpackningen.
jo, men jag ville bara räkna ut vad jag ätit idag. om jag ätit 55 gram pasta och tänkt räkna ut kcal på det så måste jag ju veta vad det vägt i okokt form. naturligtvis räknar jag ju ut i förväg nästa gång jag kokar.
Brukar kokat en stor laddning pasta när jag väl kokar, sen värmer jag upp pastan i vatten sen.. enkelt och bra. hursom helst så verkar det som att vikten dubblas när man har kokat den.
haha. årets första och största tabbe. här har man räknat fel på¨kalorierna i 6 veckor.
hassezilla är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)