Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-10-24, 11:38   #1
BigDaddy
Registered User
 
BigDaddys avatar
 
Reg.datum: Nov 2003
Ort: sthlm
Inlägg: 57
olivolja?

Stämmer det att man inte ska steka med olivolja, bara tillsätta den. Om man t ex steker kycklingfilé, ska man steka den med smör(becel) eller går det bra med olivolja. Det är tydligen för lite fett på oljan.
__________________
King in tha Gym
BigDaddy är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-24, 11:42   #2
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 423
För lite fett på oljan?

http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/s...steka+olivolja
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-24, 11:44   #3
mystic[-_-]
The Supermegasized Hobbit
 
mystic[-_-]s avatar
 
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Registerd User Town
Inlägg: 7 838
Har du kollat på olivoljegurun på 4:an eller?
mystic[-_-] är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-24, 11:46   #4
Frazze
Registered User
 
Frazzes avatar
 
Reg.datum: Jan 2002
Ort: Sockholm
Inlägg: 1 599
Smaken förstörs (ändras i alla fall) vid höga temperaturer. Men en fin olivolja tål värme bättre än många andra oljor.

f.ö är olivolja 100% fett.
Frazze är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-24, 19:02   #5
tias
Registered User
 
tiass avatar
 
Reg.datum: Jul 2004
Ort: Västerås
Inlägg: 28
Äh.... stek på bara. Jag har alltid stekt allt i olivolja, tycker det funkar super bra.
tias är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-24, 19:39   #6
Dav0d
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Solna, Sthlm
Inlägg: 1 146
Men om man skiter i smaken, det är väll ändå nyttigare att steka i olivolja än vanligt becel smör eller ?
Dav0d är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-24, 19:41   #7
Frazze
Registered User
 
Frazzes avatar
 
Reg.datum: Jan 2002
Ort: Sockholm
Inlägg: 1 599
Alltså, fettsyror oxideras lättare vid högre temperaturer. Så lite beroende på vad du ska göra. Ska du steka på högsta värmen i 20 minuter skulle jag nog skippa olivoljan.
Frazze är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-24, 20:11   #8
Dav0d
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Solna, Sthlm
Inlägg: 1 146
Jag har jämt stekt ägg och kycklingfile i olivolja, ägget tar väll en högst 5 minuter så det borde inte vara värre eller ? Dock kycklingfilen kan ta 20 minuter men inte på högsta värmen isåfall..
Dav0d är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-25, 07:24   #9
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 853
Citat:
Ursprungligen postat av Frazze
Alltså, fettsyror oxideras lättare vid högre temperaturer. Så lite beroende på vad du ska göra. Ska du steka på högsta värmen i 20 minuter skulle jag nog skippa olivoljan.
Jag skulle aldrig steka något på högsta temp i 20 minuter. Halterna av de cancerogena ämnena i den brända stekskorpan skulle bli skyhöga

Vill man det, så finns det annars fullständigt mättade stekfett att köpa hos leverantörerna till gatukök och storhushåll.


( inte för att gatuköken bränner maten utan för att stekfettet används till fler hamburgare under längre tid )
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 15:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)