2004-10-20, 11:41
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Dalmas på ÖKK
Inlägg: 2 012
|
Tofisk i vatten vs.olja
Hallåj.
Tänkte fråga om det är jätteilla om man käkar tonfisk i olja som man rinner av innan man käkar, istället för tonfisk i vatten ?! Jag käkade nyss tonfisk i vatten med pasta...och fick nästa en spyattack då jag inte direkt älskar fisk tyvärr.
mvh //
|
|
|
2004-10-20, 12:44
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Ö
Inlägg: 4 973
|
Jag har aldrig förstått varför vissa "måste" äta s.k. byggarmat (tonfisk, havregrynsgröst o.s.v.) trots att de inte tycker att det är gott. Det går att hitta annan mat som är lika bra i byggarsyfte.
Edit. Svaret på din fråga är NEJ! Det är inte illa att äta tonfisk i olja. Oljan är ofta från raps vilket betyder bra olja, man kan ibland läsa vilken olja det är på tonfiskburken.
Senast redigerad av Grisen den 2004-10-20 klockan 12:46.
|
|
|
2004-10-20, 13:17
|
#3
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 409
|
Citat:
Ursprungligen postat av Grisen
Oljan är ofta från raps vilket betyder bra olja
|
Sojaolja.
Köp i vatten och använd egen olja.
|
|
|
2004-10-20, 13:23
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2002
Inlägg: 3 687
|
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Sojaolja.
Köp i vatten och använd egen olja. 
|
Solrosolja
Senast redigerad av Action den 2004-10-20 klockan 13:25.
|
|
|
2004-10-20, 13:30
|
#5
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 409
|
Citat:
Ursprungligen postat av Action
Rapsolja 
|
Abba och ICA använda soja eller solros senast jag frågade dem i alla fall.
|
|
|
2004-10-20, 14:09
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Dalmas på ÖKK
Inlägg: 2 012
|
Jag har som sagt var inte vuxit upp ännu och fortfarande inte fattat att fisk är lika gott som nyttigt ! Jag har däremot gillat tonfisk i olja tidigare så det kommer jag nog fortsätta med framöver + att en mkt stor anledning till att jag äter just tonfisk emd pasta & sallad på lunchen på jobbet är att det är mycket billig mat och mer lätt-tillagad "bra" mat vet då inte jag om det finns...
Ekonomiskt, snabblagad och proteinrikt är varför jag äter det.
tack för svar //
|
|
|
2004-10-20, 14:44
|
#7
|
Norrlänningsjäkel
Reg.datum: Dec 2003
Ort: Umeå
Inlägg: 2 748
|
Köp kycklingfile för ~59kr kg. Mycket godare  Jag vet då att jag ALDRIG kommer äta tonfisk mer
__________________
Everytime I look at myself, I can't belive how awesome I am!!!!
|
|
|
2004-10-20, 15:36
|
#8
|
Ge mig sol och öl!
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Uppsala
Inlägg: 1 433
|
Finns tonfisk i olivolja med, perfekt juh!
__________________
I´ll live forever...or atleast die trying
|
|
|
2004-10-20, 15:45
|
#9
|
Mr Assparade
Reg.datum: Oct 2004
Inlägg: 11 129
|
Citat:
Ursprungligen postat av abjorn
Köp kycklingfile för ~59kr kg. Mycket godare  Jag vet då att jag ALDRIG kommer äta tonfisk mer 
|
Lite offtopic men ändå: Är det bara jag som tycker att den billigare kycklingen oftast smakar lite mysko? Och till råga på allt krymper ihop till ett russin vid tillagning..
|
|
|
2004-10-20, 15:50
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2002
Inlägg: 3 687
|
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Abba och ICA använda soja eller solros senast jag frågade dem i alla fall.

|
Jag ändrade mig inte tillräckligt snabbt..  Kom på att det är solrosolja i ICA´s
Men om någon kan ge en förklaring, gärna med vetenskapliga bevis att rapsolja är bättre än solrosolja så känner jag en som kan påverka ICA till att kanske byta till rapsolja..
|
|
|
2004-10-20, 15:55
|
#11
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 409
|
Citat:
Ursprungligen postat av Action
Jag ändrade mig inte tillräckligt snabbt..  Kom på att det är solrosolja i ICA´s
Men om någon kan ge en förklaring, gärna med vetenskapliga bevis att rapsolja är bättre än solrosolja så känner jag en som kan påverka ICA till att kanske byta till rapsolja.. 
|
He... Ser det nu. Snabb på editfingret.
Hursomhelst, solrosolja innehåller höga halter av n-6-fettsyror, medan rapsolja är en förträfflig källa till n-3-fettsyror. Eftersom de flesta normalt ätande svenskar får i sig gott om n-6-fettsyror, eller t o m för mycket av dem i förhållande till n-3-fettsyrorna, vore raps ett klart bättre val.
http://www.slv.se/default.asp?FrameL...ge____6049.asp
|
|
|
2004-10-20, 16:07
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2004
Ort: Lund
Inlägg: 248
|
Citat:
Ursprungligen postat av Jay-Z
Lite offtopic men ändå: Är det bara jag som tycker att den billigare kycklingen oftast smakar lite mysko? Och till råga på allt krymper ihop till ett russin vid tillagning..
|
Smaken är väl rätt okej, men fasen vad den krymper! Ett 2kg-paket blir 7x150g kyckling för mig! JÄVLIGT DÅLIGT!
__________________
Ich bin jung und brauch das Geld
|
|
|
2004-10-20, 16:10
|
#13
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 409
|
Citat:
Ursprungligen postat av ceflower
Smaken är väl rätt okej, men fasen vad den krymper! Ett 2kg-paket blir 7x150g kyckling för mig! JÄVLIGT DÅLIGT!
|
Det står på hur mycket vatten som är insprutat. Men även om det inte är något vatten tillsatt består ju kött av närmare 80% vatten, och att en hel del försvinner vid tillagning är inget konstigt.
|
|
|
2004-10-20, 18:37
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2002
Inlägg: 3 687
|
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
He... Ser det nu. Snabb på editfingret.
Hursomhelst, solrosolja innehåller höga halter av n-6-fettsyror, medan rapsolja är en förträfflig källa till n-3-fettsyror. Eftersom de flesta normalt ätande svenskar får i sig gott om n-6-fettsyror, eller t o m för mycket av dem i förhållande till n-3-fettsyrorna, vore raps ett klart bättre val.
http://www.slv.se/default.asp?FrameL...ge____6049.asp
|
Tack..Jag har vidarebefordrat informationen. Så får vi se om det är tillräckligt för att övertyga dem att byta! Vore iaf kul att se om det går att påverka en så stor koncern som ICA...
|
|
|
2004-10-20, 19:06
|
#15
|
Marcoolio?
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 410
|
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
He... Ser det nu. Snabb på editfingret.
Hursomhelst, solrosolja innehåller höga halter av n-6-fettsyror, medan rapsolja är en förträfflig källa till n-3-fettsyror. Eftersom de flesta normalt ätande svenskar får i sig gott om n-6-fettsyror, eller t o m för mycket av dem i förhållande till n-3-fettsyrorna, vore raps ett klart bättre val.
http://www.slv.se/default.asp?FrameL...ge____6049.asp
|
Exakt vad händer om man får i sig för mycket av omega-6 fetterna?
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 05:01.
|
    
|