Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Diet, Deff & Fettminskning

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-08-28, 10:49   #1
Popeye
Registered User
 
Popeyes avatar
 
Reg.datum: May 2004
Inlägg: 1 314
Vilket är sämst? Choklad eller ostmackor?

Lite då och då känner jag att jag behöver ta en ätardag...
Vilket är sämst? en chokladkaka eller ostmackor? Chokladen har ju mkt fett men ostmackorna har en del fett de med och dessutom väldigt högt GI och II?
Popeye är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-08-28, 10:56   #2
Prankie
Registered User
 
Prankies avatar
 
Reg.datum: Nov 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 875
Det är bra fett i cacao jämfört med ost. Och hårt ost har inte alls hög II.
__________________
Investera i Sport Arbitrage
Prankie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-08-28, 10:57   #3
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 427
Hur kan du jämföra så helt olika livsmedel?

Det är definitivt mer och bättre näring i bröd och ost än i choklad. Det ena är mat, det andra godis.

Dessutom har allt som har med choklad att göra också högt II, sitt låga GI till trots.

"We hypothesized that chocolate products elicit higher insulin responses than matched products with alternate flavoring"

"Although the GI did not differ within each pair, the insulin index (II) of the chocolate product was always higher"

J Nutr. 2003 Oct;133(10):3149-52.

Citat:
Ursprungligen postat av Prankie
Och hårt ost har inte alls hög II.
Men det har brödet.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-08-28, 11:05   #4
Zodd
Pasta pump
 
Zodds avatar
 
Reg.datum: Sep 2003
Ort: Kolozzeum Forum Posts: Inte många
Inlägg: 1 263
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Men det har brödet.
Men inte alla sorts bröd?
__________________
A boat's a boat, but the mystery box could be anything. It could even be a boat! You know how much we wanted one of those!
Zodd är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-08-28, 11:26   #5
Popeye
Registered User
 
Popeyes avatar
 
Reg.datum: May 2004
Inlägg: 1 314
Nja, i det närmaste allt bröd har väl rätt högt GI.
Jag håller med om att jämförelsen är lite knasig men det är sällan jag käkar både mackor och choklad, det blir oftast antingen eller.
Nåja, en dag med kvalificerad skräpkost kommer knappast att hjälpa eller stjälpa dieten... :/
Popeye är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-08-28, 13:51   #6
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 427
Citat:
Ursprungligen postat av Zodd
Men inte alla sorts bröd?
Jo. Inte GI, men väl II.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-08-28, 14:00   #7
Grahn
Registered User
 
Grahns avatar
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: Vault 13
Inlägg: 11 123
beror ju på brödtyp men framförallt chokladtyp samt mängd av varan man äter.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Yes Visa inlägg
Utöver det bör du endast gå värdigt men bestämt.
Grahn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-08-28, 14:50   #8
aliquis
Banned User
 
aliquiss avatar
 
Reg.datum: Jul 2003
Ort: Örebro
Inlägg: 17 591
Ett par frallor med ost och en rad choklad lite senare? ;/
aliquis är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-08-28, 14:53   #9
Rataxes
Registered User
 
Rataxess avatar
 
Reg.datum: Jun 2004
Ort: Lille
Inlägg: 1 375
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Jo. Inte GI, men väl II.
Vad är då den gemensamma nämnaren i alla sorters bröd som ger dem höga II-värden? Ligger tom det där Schulstad Skovmand-brödet jag beskrev i en annan tråd högt på II-skalan?
Rataxes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-08-28, 14:56   #10
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 427
Citat:
Ursprungligen postat av Rataxes
Vad är då den gemensamma nämnaren i alla sorters bröd som ger dem höga II-värden?
Kolhydraternas struktur, påverkade av ugnsvärme.

Vitt bröd är satt som referens för Insulinindexvärdena på 100. Variationerna därifrån är inte speciellt stora, även om mjukt bröd med hela korn och surdeg bakat på råg ligger lägre.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-08-28, 15:00   #11
Rataxes
Registered User
 
Rataxess avatar
 
Reg.datum: Jun 2004
Ort: Lille
Inlägg: 1 375
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Kolhydraternas struktur, påverkade av ugnsvärme.

Vitt bröd är satt som referens för Insulinindexvärdena på 100. Variationerna därifrån är inte speciellt stora, även om mjukt bröd med hela korn och surdeg bakat på råg ligger lägre.
Aj då, där ser man. Visserligen har det väl inte så stor betydelse när man bara tar en skiva på 72 kcal åt gången och den riktiga näringen kommer i form av de pålagda stekta äggen.
Rataxes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-08-28, 19:39   #12
Prankie
Registered User
 
Prankies avatar
 
Reg.datum: Nov 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 875
Hahaha, jag tänkte på drickschoklad gjord med cacao och mjölk. kan beror på att jag äter en sked avfettat cacao då och då när jag är sugen på choklad.
__________________
Investera i Sport Arbitrage
Prankie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-08-28, 19:43   #13
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 427
Citat:
Ursprungligen postat av Prankie
Hahaha, jag tänkte på drickschoklad gjord med cacao och mjölk. kan beror på att jag äter en sked avfettat cacao då och då när jag är sugen på choklad.
Inte mycket ger större insulinutsöndring än chokladmjölk!

"The greatest difference occurred within the flavored milk category in which the chocolate version elicited 45% greater insulinemia than the strawberry flavored milk (P = 0.021). Macronutrient composition (fat, protein, sugar, fiber or energy density) accounted for nearly all of the variation in GI among the foods, but did not explain differences in insulinemia. The presence of cocoa powder in foods leads to greater postprandial insulin secretion than alternate flavorings. Specific insulinogenic amino acids or greater cephalic phase insulin release may explain the findings."

J Nutr. 2003 Oct;133(10):3149-52.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-08-28, 19:55   #14
Prankie
Registered User
 
Prankies avatar
 
Reg.datum: Nov 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 875
King Grub vet för mycket för allmänhetens bästa.
Alla nybörjare här kommer styrka bort alla mat som inte har rätt GI, II, för mycket mättade fetter, hög kolestrol, dålig sammasättning med vitaminer och mineraler, ofullvärdiga proteiner. Till slut har de en matlista som består av enbart siffror ekvationer.
__________________
Investera i Sport Arbitrage
Prankie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-08-28, 22:27   #15
Max
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 2 116
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Inte mycket ger större insulinutsöndring än chokladmjölk!

"The greatest difference occurred within the flavored milk category in which the chocolate version elicited 45% greater insulinemia than the strawberry flavored milk (P = 0.021). Macronutrient composition (fat, protein, sugar, fiber or energy density) accounted for nearly all of the variation in GI among the foods, but did not explain differences in insulinemia. The presence of cocoa powder in foods leads to greater postprandial insulin secretion than alternate flavorings. Specific insulinogenic amino acids or greater cephalic phase insulin release may explain the findings."

J Nutr. 2003 Oct;133(10):3149-52.
Kan vi generalisera vilt kring detta med kakao-smaker och säga att protein med chokladsmak ger större insulinutsöndring, och då kanske är en ½ promille bättre än jordgubbssmaken?
Max är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 15:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)