Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-07-26, 11:32   #1
Callister
Fetförbrännarn
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Sthlm
Inlägg: 2 268
Kebab = Malda hjärtan, lungor, svål, inälvor, osv?

Är det?
Callister är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-26, 11:42   #2
TCOG
.
 
TCOGs avatar
 
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 3 238
beror på var du äter.....
TCOG är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-26, 11:47   #3
Metal_boy_
Registered User
 
Metal_boy_s avatar
 
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 16 982
Om du äter dagens på krematoriet så kan du nog få en riktig snuskmeny om det är vad du är ute efter...betala gärna med guldplomber också
__________________
Mullig men gullig.
Metal_boy_ är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-26, 12:19   #4
DarthHolm
Registered User
 
DarthHolms avatar
 
Reg.datum: Oct 2003
Inlägg: 735
När jag i mina yngre år PRAOade på en asiatisk restaurang i området så malde vi ned allt rens från fläskfiléerna till köttfärs
DarthHolm är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-26, 12:35   #5
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 423
Det är nog en myt lika stor som den att pizzeriorna lägger råttkött på pizzorna.

Men det är klart - inget hindrar en skrupellös kebabmånglare att använda vad han vill, om han inte blir upptäckt...
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-26, 13:45   #6
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 855
De där ingredienserna låter mer som pölsa.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-26, 13:46   #7
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 423
Citat:
Originally posted by Sverker
De där ingredienserna låter mer som pölsa.
Mmmm... Lungmos!
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-26, 21:25   #8
Tolkia
Moralistmoderator
 
Tolkias avatar
 
Reg.datum: Aug 2003
Ort: Lycksele
Inlägg: 15 502
Citat:
Originally posted by Sverker
De där ingredienserna låter mer som pölsa.
Ja, eller som korv ... åtminstone med tillägg av späck och potatisflingor.
F.ö. skulle jag tro att åtminstone hjärta och lever är alldeles för dyrt för att hamna i kebebsmeten.
Tolkia är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-26, 21:51   #9
bubbe
My boobs are Ok
 
bubbes avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 11 826
Citat:
Originally posted by Sverker
De där ingredienserna låter mer som pölsa.



inget går upp mot riktigt nyttig husmanskost
bubbe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-26, 22:14   #10
FELLO
Hard Hiter
 
Reg.datum: Sep 2003
Ort: Sthlm
Inlägg: 145
Kebab är av nötkött och fläsk.
__________________
Hard Kicker

Senast redigerad av FELLO den 2004-07-26 klockan 22:16.
FELLO är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-27, 10:57   #11
xman
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2004
Inlägg: 42
Kebab är gjord av enbart nötkött..
Gyros (giros) är gjord av fläskkött

I Sverige är kebaben ren kött/nötfärs men i området där kebaben ursprungligen kommer ifrån är kött.. och inte köttfärs....


I Sverige tillverkas "kebabrullarna" utav ett antal kända företag som sedan säljer till resp. resturanger.....

lite kebabfakta..
xman är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-27, 13:46   #12
Tolkia
Moralistmoderator
 
Tolkias avatar
 
Reg.datum: Aug 2003
Ort: Lycksele
Inlägg: 15 502
Finns det inte någon sort som är gjord på (eller skall vi säga i original är gjord på) fårkött också?
Tolkia är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-27, 14:04   #13
Pandrone
Registered User
 
Reg.datum: Jul 2004
Inlägg: 29
Får ni också alltid "Gyros" när ni beställer Kebab? Här i skåne brukar man ofta få det, med undantag i Malmö(Falafel No1 osv).
Pandrone är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-27, 14:05   #14
Big_Vik
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Örnsköldsvik
Inlägg: 7 312
Läste lite om korv någonstans. förut var vi tvungna att kalla korven för pudding (vet inte vilken sort det rör sig om) eftersom den innehöll för lite kött och för mkt av massa annat. hehehe
man får väl hoppas att det förhåller sig lite annourlunda i dagens tider.
Big_Vik är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-27, 15:14   #15
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 855
För att få kallas korv så måste korven innehålla minst 20 % kött.
Namnskyddade korvar som falukorv, frukostkorv, prinskorv etc skall innehålla minst 40 % kött.

20 % är inte speciellt mycket men det är tillräkligt av muskelprotein ( aktin och myosin ) för att håla ihop korven och ge tuggmotstånd.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 08:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)