Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-07-24, 17:40   #1
John M
Registered User
 
John Ms avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 086
Vita bönor i konserv

Hur är det med näringsdeklarationen på konserverade vita bönor, räknas näringsinnehållet per 100 gram av bönorna eller bönorna och tomatsåsen?
John M är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-24, 17:46   #2
Löjtnant Blank
AKA Kapten Klänning
 
Löjtnant Blanks avatar
 
Reg.datum: Feb 2004
Inlägg: 4 256
Bönorna och tomatsåsen.
__________________
ww.mustalainen z3/s3
Löjtnant Blank är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-24, 17:54   #3
John M
Registered User
 
John Ms avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 086
Okelidokeli
John M är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-24, 18:08   #4
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 420
Superhögt II!

__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-24, 18:19   #5
John M
Registered User
 
John Ms avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 086
Citat:
Originally posted by King Grub
Superhögt II!

Hur är det med kidneybönor då, också superhögt II? Dom är konserverade.
John M är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-24, 18:21   #6
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 420
Citat:
Originally posted by John M


Hur är det med kidneybönor då, också superhögt II? Dom är konserverade.
Tryck, varaktighet och temperaur under "tillverkningen" ligger bakom. Så det gäller alla bönor på burk. Dock ej "naturella", eller sådana du kokat själv.

Profiles of glucose and insulin responses to home-cooked beans were flatter and more attenuated than responses to canned beans or glucose, which correlates with the in vitro data showing a six-to-eight times higher rate of starch hydrolysis in canned beans relative to boiled beans. Increases in temperature (pressure) and duration of pressure-cooking resulted in increased starch digestibility.

Am J Clin Nutr. 1986 Sep
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-24, 18:25   #7
Trytter
Registered User
 
Trytters avatar
 
Reg.datum: Oct 2003
Inlägg: 1 076
Inte för att gå för mycket off topic men var kan man hitta näringsvärde på kokta bönor?
Alla tabeller jag hittat har varit torkade bönor.
Trytter är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-24, 20:41   #8
Metal_boy_
Registered User
 
Metal_boy_s avatar
 
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 16 982
who the fuck cares about II!!???
__________________
Mullig men gullig.
Metal_boy_ är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-24, 21:51   #9
Krishna
Junior Medlem
 
Reg.datum: Jul 2004
Inlägg: 26
Citat:
Originally posted by Metal_boy_
who the fuck cares about II!!???
Du
Krishna är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 13:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)