Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-07-22, 10:51   #1
JLL
Registered User
 
JLLs avatar
 
Reg.datum: May 2004
Inlägg: 328
kyckling

Hur kan det vara 9% fett i nåt med denna innehållsförteckning: kycklinglårfile(86%), druvsocker, kryddor (peppar, chili, vitlök, koriander, nejlikor, paprika, spiskummin, rosmarin, selleri), salt, arom, jästextrakt, modifierad stärkelse, potatisfiber, potatisstärkelse, stabiliseringsmedel, antioxidationsmedel, citronsyra.

Guldfågelns tacokyckling...gott är det men jag fattar inte var allt fett kommer ifrån för det är ju inte bara från kycklingen.
JLL är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-22, 10:54   #2
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 407
Nyckelordet är kycklinglårfilé. Köttet kommer alltså inte från de magra bröstfiléerna, utan från lårköttet, som är fetare.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-22, 13:11   #3
JLL
Registered User
 
JLLs avatar
 
Reg.datum: May 2004
Inlägg: 328
Jo knappt 4% fett i kycklinglårfilen...men hur det kan bli 9% utan att det är nån olja eller ngt tillsatt fattar jag inte.
JLL är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-22, 13:14   #4
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 407
På Guldfågelns Tacokyckling står ju att den är färdigstekt.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-22, 14:14   #5
Scratch
Registered User
 
Scratchs avatar
 
Reg.datum: Oct 2002
Inlägg: 348
Man sätter ju näringsvärdena på det man förväntas äta, på kyckling, räknar man med skinnet och innehåller det mycket fett?
Scratch är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-22, 14:22   #6
Prankie
Registered User
 
Prankies avatar
 
Reg.datum: Nov 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 875
Det finns näringsdeklaration för både med och utan skinn.
__________________
Investera i Sport Arbitrage
Prankie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-22, 14:25   #7
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 407
Citat:
Originally posted by Scratch
Man sätter ju näringsvärdena på det man förväntas äta, på kyckling, räknar man med skinnet och innehåller det mycket fett?
Kolla i Livsmedelsverkets tabeller.

http://www.slv.se/default.asp?FrameL...ch____6242.asp
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-22, 23:43   #8
JLL
Registered User
 
JLLs avatar
 
Reg.datum: May 2004
Inlägg: 328
På Guldfågelns Tacokyckling står ju att den är färdigstekt

Jo men vad är den stekt i då? Druvsocker? Det är ju som att skriva att chips bara innehåller potatis och låtsas som att allt fett som finns i påsen inte existerar. Men skit i det...det smakar bra iaf.
JLL är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-07-23, 01:04   #9
Krishna
Junior Medlem
 
Reg.datum: Jul 2004
Inlägg: 26
Citat:
Originally posted by JLL
På Guldfågelns Tacokyckling står ju att den är färdigstekt

Jo men vad är den stekt i då? Druvsocker? Det är ju som att skriva att chips bara innehåller potatis och låtsas som att allt fett som finns i påsen inte existerar. Men skit i det...det smakar bra iaf.
Den är stekt i....fett kanske?
Krishna är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 18:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)