Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-05-30, 20:06   #1
Trytter
Registered User
 
Trytters avatar
 
Reg.datum: Oct 2003
Inlägg: 1 076
Lagt GI utan fibrer

Hade tankt dra ner pa mitt fiberintag eftersom jag misstanker att det ligger bakom min minsta sagt skumma mage.
Har inte lust att borja trycka i mig en massa formfranska..

For det forsta ar det inte gott.
Och GI och II ar vi ju ack sa medvetna om

Tips skulle uppskattas!

...av mig och min omgivning

Senast redigerad av Trytter den 2004-05-30 klockan 20:12.
Trytter är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-05-31, 00:00   #2
doolo
 
Reg.datum: May 2004
Ort: göteborg
Inlägg: 10
Ett bra tips tycker jag är att se efter andra saker som påverkar ett livsmedels glykemiska index. Andelen kostfiber i brödet är inte den enda faktorn som påverkar.

1. Andelen intakta kärnor i brödet. (Det finns bröd med ganska låg halt kostfiber, men som innehåller kärnor.) Bl.a påverkar korn och rågkärnor GI värdet

2. Organiska syror dvs. surdegsbröd har ofta ett lägre GI.

Det finns flera andra faktorer som påverkar GI.

Du kan också försöka att höja ditt kostfiber intag stegvis. En snabb höjning kommer som en chock för kroppen... vilket du säkert märkt

MVH //doolo
doolo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-05-31, 06:56   #3
Trytter
Registered User
 
Trytters avatar
 
Reg.datum: Oct 2003
Inlägg: 1 076
Ofan trodde, hela kärnor var smockfulla med fibrer.
Men det är ju inga problem då!
Är 5min från danmark, deras rågbröd är ju i princip kärnor som är ihopklibbade av surdeg!
Sjukt gott är det också!!
Trytter är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-05-31, 10:18   #4
doolo
 
Reg.datum: May 2004
Ort: göteborg
Inlägg: 10
va bra! ;-)
kolla halten av kostfiber i de bröden. Olika kostfiber har olika påverkan på matsmältningssystemet. Du kan ju prova.

Om du äter ett bröd med relativt högt glykemiskt index till en måltid där de andra KH har lågt GI, så påverkar det inte måltidens totala GI så mycket. Det vet du säkert redan ;-)


/Doolovic
doolo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-05-31, 10:40   #5
Trytter
Registered User
 
Trytters avatar
 
Reg.datum: Oct 2003
Inlägg: 1 076
Citat:
Originally posted by doolo
va bra! ;-)
kolla halten av kostfiber i de bröden. Olika kostfiber har olika påverkan på matsmältningssystemet. Du kan ju prova.
Kan bli svårt eftersom jag köper det hos bagerier.
Trytter är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-05-31, 18:09   #6
skaparn
Registered User
 
skaparns avatar
 
Reg.datum: Dec 2003
Ort: Skellefteå
Inlägg: 10 296
Ett varningens ord utfärdas. Om du får taskig mage av fibrer kan hela kärnor ställa till med endel också. Men prova dig fram, det är det bästa sättet att få veta, tyvärr.
__________________
Citat:
adam400m kommer aldrig bli en ny Zyzz
skaparn är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 13:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)