2012-07-03, 18:32
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2007
Ort: Sundbyberg
Inlägg: 1 765
|
Äggvita på dunk: användningsområde
Sorry om jag missat någon tråd som behandlar detta.
Till er som köper äggvita på dunk:
Vad använder ni det till?
Blandar i proteindrinkarna? Gör äggröra?
Verkar ju som en bra idé, men vad gör ni egentligen?
|
|
|
2012-07-03, 18:56
|
#2
|
Maaaaaaat!
Reg.datum: Feb 2006
Ort: Karlstad
Inlägg: 6 323
|
Blanda i proteindrink? Om jag vill tappa hälften av proteinet kanske?
Jag gör proteinpannkakor och har till gröten, mer än så är det inte just nu.
Brukade göra scrambled eggs på 200g äggvita + 2 ägg i micron
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Deceiver85
"Vem vare? Vem vare som curla?"
"Ingen"
"Vadå ingen? Säg vem det fucking var"
"Ta det lugnt, vi sa att vi ska curla i squat racket, ni sa okej..."
"Vad ska jag göra med min fucking böjdräkt?"
|
|
|
|
2012-07-03, 19:04
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2010
Ort: Sthlm
Inlägg: 1 609
|
Hur ser protein sammansättningen ut i äggvitan och näringsvärdet?
|
|
|
2012-07-03, 19:06
|
#4
|
Proteinbarskonnässör
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
|
Citat:
Ursprungligen postat av krubkungen
Hur ser protein sammansättningen ut i äggvitan och näringsvärdet?
|
Vad menar du med sammansättningen? I ägg är det äggprotein.
Näringsvärde per 100g:
Energi
41kcal
Protein
10.1g
Kolhydrater
0g
Fett
0g
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
|
|
|
|
2012-07-03, 19:11
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2003
Ort: Uppsala
Inlägg: 379
|
Dock så är det bara 90% äggvita i de dunkar som finns på ica, vet inte om de på willys är bättre?
|
|
|
2012-07-03, 19:34
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2008
Ort: Uppsala
Inlägg: 181
|
Hur är det med pris/protein är det billigare eller dyrare än vanliga ägg?
|
|
|
2012-07-03, 19:36
|
#7
|
Proteinbarskonnässör
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
|
Citat:
Ursprungligen postat av Ramrod
Hur är det med pris/protein är det billigare eller dyrare än vanliga ägg?
|
Svårt att svara på då det varierar. Ägg kan kosta allt från 0.5 - 2kr/st.
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
|
|
|
|
2012-07-03, 19:42
|
#8
|
313,314,315,316,317......
Reg.datum: Jun 2011
Ort: Jag vet inte.
Inlägg: 2 370
|
Finns på Lidl just nu, tror det kostade under 30kr/kg. Köpte 2 liter.
__________________
Parjournalen
Citat:
Ursprungligen postat av Aftonbladet
Drick apelsinjuice i stället för dyrt proteinpulver.
|
|
|
|
2012-07-03, 20:48
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2012
Inlägg: 125
|
Eftersom äggvita är kolesterol- och fettfritt, kan den konsumeras i "stora" mängder. Äggulan däremot innehåller mycket kolesterol.
|
|
|
2012-07-03, 21:12
|
#10
|
FUUUUUUUUUUUU
Reg.datum: Mar 2005
Inlägg: 2 002
|
Chokladmousse:
1 äggvita + 1 msk sötningsmedel/socker + 1 msk kakao
Jag brukar använda 3 (ca 1 dl äggvita) + 3 (sötningsmedel) + 3 för att få en rejäl mängd mousse. Knappt några kalorier men mycket trevlig konsistens och smak.
I med äggvita och sötningsmedlet/sockret i en bunke. Vispa det så hårt och fluffigt det går. Vänd sedan ned kakaon och försök behåll så mycket av luftigheten som möjligt.
Senast redigerad av thomast den 2012-07-03 klockan 21:13.
|
|
|
2012-07-03, 21:17
|
#11
|
Lardass
Reg.datum: Jul 2001
Ort: Piteå
Inlägg: 448
|
Vad händer om man äter kolesterol då ?
Citat:
Ursprungligen postat av PeSi
Eftersom äggvita är kolesterol- och fettfritt, kan den konsumeras i "stora" mängder. Äggulan däremot innehåller mycket kolesterol.
|
|
|
|
2012-07-03, 21:30
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2012
Inlägg: 125
|
Kolesterolhalten ökar i kroppen. Den anses vara en riskfaktor för hjärt- och kärlsjukdomar. Om man håller intaget av kolesterol lågt, så tillverkar kroppen själv kolesterol efter behov.
|
|
|
2012-07-03, 21:35
|
#13
|
Risotto
Reg.datum: Oct 2009
Inlägg: 5 687
|
Citat:
Ursprungligen postat av PeSi
Kolesterolhalten ökar i kroppen. Den anses vara en riskfaktor för hjärt- och kärlsjukdomar. Om man håller intaget av kolesterol lågt, så tillverkar kroppen själv kolesterol efter behov.
|
Och kroppen kompenserar inte ett dietärt intag hos friska individer?
|
|
|
2012-07-03, 21:36
|
#14
|
Maaaaaaat!
Reg.datum: Feb 2006
Ort: Karlstad
Inlägg: 6 323
|
Citat:
Ursprungligen postat av PeSi
Kolesterolhalten ökar i kroppen. Den anses vara en riskfaktor för hjärt- och kärlsjukdomar. Om man håller intaget av kolesterol lågt, så tillverkar kroppen själv kolesterol efter behov.
|
Tror du ska läsa på lite mer. Vad händer med kolesterolnivåerna i kroppen vid en väl genomtänkt LCHF kan du kolla upp.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Deceiver85
"Vem vare? Vem vare som curla?"
"Ingen"
"Vadå ingen? Säg vem det fucking var"
"Ta det lugnt, vi sa att vi ska curla i squat racket, ni sa okej..."
"Vad ska jag göra med min fucking böjdräkt?"
|
|
|
|
2012-07-03, 21:43
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2012
Inlägg: 125
|
Kolesterol är ett kroppseget ämne. Det är överskott av "det dåliga" kolesterolet som anses öka risken för åderförfettning, som i förlängningen kan leda till åderförkalkning. Kroppen kan minska sin egen kolesterolproduktion, men om intaget överskrider behovet måste kolesterolet ta vägen någonstans.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 12:27.
|
    
|