Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2021-07-03, 19:39   #1
nukz
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2015
Inlägg: 270
Äta ben

Nån som har erfarenhet av att äta ben? Nu menar jag inte som buljong utan som i att tillaga benen tillräckligt länge för att dom ska gå att äta utan att ge besvär i tarmar och dyl.

Här är slowcook över flera dagar, hade vart skönt att göra det fortare: https://www.youtube.com/watch?v=oH6oX9wG4iU&t=7m (7 minuter in).

Kanske mindre ben (kyckling) och tryckkokare?

Senast redigerad av nukz den 2021-07-03 klockan 19:42.
nukz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2021-07-03, 20:32   #2
skyffelmördarn
Registered User
 
skyffelmördarns avatar
 
Reg.datum: Dec 2019
Inlägg: 1 141
Väldigt mycket new age över det där.
skyffelmördarn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2021-07-03, 20:50   #3
nukz
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2015
Inlägg: 270
Citat:
Ursprungligen postat av skyffelmördarn Visa inlägg
Väldigt mycket new age över det där.
Vad har spiritualitet att göra med att inte vilja kasta mat i onödan?
nukz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2021-07-03, 21:19   #4
berserken
Registered User
 
Reg.datum: May 2020
Inlägg: 172
borde gå krossa eller mala om man nu vill äta ben .Kräftskal borde med funka och djurhudar kan man ju skära i bitar
berserken är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2021-07-03, 21:31   #5
Flem
Registered User
 
Flems avatar
 
Reg.datum: Sep 2016
Inlägg: 290
12 timmar tror jag är en snabbvariant. Flera dagar brukar ge bäst resultat. Maskinen som används i videon är självgående så om du använder en liknande behöver du bara sätta igång ett larm i mobilen för att inte glömma av det när du t.ex. kommer hem från jobbet. Nyttigt och bra!
Flem är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2021-07-03, 22:01   #6
kvarnis
Registered User
 
kvarniss avatar
 
Reg.datum: Jul 2015
Ort: Linköping
Inlägg: 703
Since large amounts of heavy metals, which have long half-lives, are distributed in the skeleton, the skeleton is considered a long-term storage site for heavy metal elements. With increased age, increasing numbers of senescent cells accumulate in tissues and organs.

Kanske inte applicerbart för kycklingar är inte gamla när de slaktas, kanske inte hinner ackumuleras upp några tungmetaller i deras ben, är väl värre med gamla kossor.
kvarnis är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2021-07-03, 22:02   #7
Diomedea exulans
Klår sin lillasyster i armbrytning
 
Diomedea exulanss avatar
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Rīga
Inlägg: 11 020
I mina trakter äter vi sill med ben. De har väldigt tunna och mjuka ben. Har inte märkt någon nackdel av det.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av skyffelmördarn Visa inlägg
Nu får din röv sota för din fåfänga.
Senast redigerad av Diomedea exulans; efter senaste träningspasset. Anledning: tränade
Diomedea exulans är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2021-07-03, 22:16   #8
nukz
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2015
Inlägg: 270
I Filippinerna äter man också kycklingben, till synes utan att preppa: https://www.youtube.com/watch?v=JNLqfkcDf5M#t=50s

Men det känns lite nojigt att göra om det skulle flisa sig.
nukz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2021-07-03, 22:18   #9
nukz
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2015
Inlägg: 270
Citat:
Ursprungligen postat av kvarnis Visa inlägg
Since large amounts of heavy metals, which have long half-lives, are distributed in the skeleton, the skeleton is considered a long-term storage site for heavy metal elements. With increased age, increasing numbers of senescent cells accumulate in tissues and organs.

Kanske inte applicerbart för kycklingar är inte gamla när de slaktas, kanske inte hinner ackumuleras upp några tungmetaller i deras ben, är väl värre med gamla kossor.
Tänker att det är skillnad på kossa och kossa här, gräsbetande kossor kanske inte är lika drabbade som de som får allt möjligt krafs?
nukz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2021-07-09, 12:49   #10
nukz
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2015
Inlägg: 270
Testade 4h i tryckkokare (2h högt tryck, 2h lågt) och kycklingbenen blev så porösa att dom lätt kunde mosas isär med bara fingrarna. Smaken är inget problem heller, som en väldigt mild mussla eller nåt.

Hade lite äppelcidervinäger i, täckte med vatten.

Senast redigerad av nukz den 2021-07-09 klockan 12:54.
nukz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2021-07-09, 18:33   #11
Uncle Joe
Registered User
 
Uncle Joes avatar
 
Reg.datum: Aug 2011
Inlägg: 1 373
Citat:
Ursprungligen postat av nukz Visa inlägg
Tänker att det är skillnad på kossa och kossa här, gräsbetande kossor kanske inte är lika drabbade som de som får allt möjligt krafs?
Finns ju tungmetaller jorden.
Uncle Joe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2021-07-10, 17:39   #12
nukz
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2015
Inlägg: 270
Citat:
Ursprungligen postat av Uncle Joe Visa inlägg
Finns ju tungmetaller jorden.
Jo, fast det kanske inte är något att bry sig om ifall man inte baserar hela sin kost på ben? Eller ens då, halterna behöver ju inte vara speciellt höga.
nukz är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)