2015-10-08, 23:27
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 678
|
Flytande äggvita otillagat.
Jag har läst en del studier och annat om att råa ägg är en klart sämre idé än att äta sina ägg kokta eller på annat vis tillagade, men hur står det till med flytande äggvita som säljs i literdunkar? Är det att klassa som helt otillagat och därmed också sämre än tillagad, eller har den på något vis tillagats innan den placerats i plast-dunken så man kan tillgodogöra sig den bättre än av normala råa ägg? Det vore ju jävligt smidigt att hälla i det i en protein-smoothie. Att mixa tillagade ägg och blanda med bär och mjölk har jag provat - med en fruktansvärd smak som följd.
Det är ju så jobbigt att äta kokta, stekta ägg om man gör det några dagar i rad. Man blir trött på det ganska snabbt...
Mvh!!
|
|
|
2015-10-09, 04:53
|
#2
|
Proteinbarskonnässör
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
|
Otillagat. Äggvita tillför ju ingenting som inte går att ersätta så jag ser inte poängen med att ha det i en drink. Proteinpulver?
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
|
Senast redigerad av vicarious den 2015-10-09 klockan 04:54.
|
|
|
2015-10-09, 10:58
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 678
|
Äggproteinet tas ju upp långsammare än t.ex. kasein och vassle-pulver.
|
|
|
2015-10-09, 11:08
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2008
Ort: Sydney
Inlägg: 9 477
|
Jag har fragat Sverker om det, Kolozzeums egna livsmedelsguru, men han visste inte. Han skulle aterkomma med svar men det blev aldrig av, om jag nu inte missade det.
Hur som helst ar aggvita pa dunk (oftast/alltid) pastoriserad, sa den borde vara saker att dricka rakt av och kroppen bor kunna ta upp det. Men det var just den biten jag aldrig fick klarhet i, om kroppen tar upp det och kan anvanda det till muskeluppbyggnad och motverka nedbrytning eller om det ar sakert men vardelost.
edit: kolla pa forpackningen om den ar pastoriserad.
__________________
Journal: 53% magic, 61% science, 102% results.
Science. It reduces the stupid.
Citat:
Ursprungligen postat av trädgårdsmöbel
Mätt i klassiskt styrkelyft, så tror jag att man kan bli ungefär: 180-150-220 stark utan att dopa sig med lång tid och hård träning.
|
Senast redigerad av J.V den 2015-10-09 klockan 11:11.
|
|
|
2015-10-09, 11:18
|
#5
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
|
Pastöriseringen är inte tillräcklig. Äggvita pastöriseras med en temperatur på... 55 grader? Har jag för mig. Något sådant. Äggviteprotein denatureras dock inte vid så låga temperaturer, utan först vid 74 grader.
|
|
|
2015-10-09, 13:13
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 678
|
Satan. Någon som har en mattermometer hemma och vill testa kläcka ett ägg och sätta in i spisen på 75 grader för att se om ägget stelnar vid denna temperatur, samt hur lukten/smaken blir jämfört med ett rått ägg som inte utsatts för 75 grader?
tillägg; antar dock att ett ägg stelnar vid ca 70-75 grader. Så idén att få i sig fullvärdigt äggprotein som fortfarande flyter må vara en stor dröm snarare än något som går att realisera
Senast redigerad av 1911 den 2015-10-09 klockan 13:22.
|
|
|
2015-10-09, 13:32
|
#7
|
Klår sin lillasyster i armbrytning
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Rīga
Inlägg: 11 020
|
Citat:
Ursprungligen postat av 1911
tillägg; antar dock att ett ägg stelnar vid ca 70-75 grader. Så idén att få i sig fullvärdigt äggprotein som fortfarande flyter må vara en stor dröm snarare än något som går att realisera 
|
Ja.
Du kan ju alltid mosa den till en smet, i mixern kanske?
|
|
|
2015-10-09, 14:01
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 678
|
Mm, testade ju koka ägg och sen mixa. Det smakade för jävligt. Det kanske dock främst är äggulans fel?
|
|
|
2015-10-09, 14:29
|
#9
|
Klår sin lillasyster i armbrytning
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Rīga
Inlägg: 11 020
|
Citat:
Ursprungligen postat av 1911
Det kanske dock främst är äggulans fel?
|
Gulan smakar ju helt annorlunda än vitan, så det påverkade garanterat.
|
|
|
2015-10-09, 14:37
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 678
|
Ska i helgen prova tillaga äggvita och sedan använda i mina fruktdrinkar. Återkommer med rapport! Detta kanske är den hemliga vägen till massive gains.
|
|
|
2015-10-09, 14:41
|
#11
|
Maaaaaaat!
Reg.datum: Feb 2006
Ort: Karlstad
Inlägg: 6 323
|
Men varför måste du äta äggvita? Långsammare, jaha, och?
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Deceiver85
"Vem vare? Vem vare som curla?"
"Ingen"
"Vadå ingen? Säg vem det fucking var"
"Ta det lugnt, vi sa att vi ska curla i squat racket, ni sa okej..."
"Vad ska jag göra med min fucking böjdräkt?"
|
|
|
|
2015-10-09, 15:16
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 678
|
För att jag vill ha en långsam proteinkälla som tas upp under en längre tid, speciellt dagar då fastan annars blir lång p.ga. vardagslivet och jag samtidigt är i en nedbrytningsfas p.ga. för många pass i följd (då återhämtningen tidsmässigt är för kort).
Kasein hade säkert varit ungefär lika bra, men det är något speciellt med ägg.
|
|
|
2015-10-09, 16:10
|
#13
|
Maaaaaaat!
Reg.datum: Feb 2006
Ort: Karlstad
Inlägg: 6 323
|
Citat:
Ursprungligen postat av 1911
För att jag vill ha en långsam proteinkälla som tas upp under en längre tid, speciellt dagar då fastan annars blir lång p.ga. vardagslivet och jag samtidigt är i en nedbrytningsfas p.ga. för många pass i följd (då återhämtningen tidsmässigt är för kort).
Kasein hade säkert varit ungefär lika bra, men det är något speciellt med ägg.
|
Det du vill är att uppbyggnaden ska vara hög, inte nedbrytningen låg.
Äter du inget efter pass så är proteinbalansen negativ tills du äter såvitt jag vet.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Deceiver85
"Vem vare? Vem vare som curla?"
"Ingen"
"Vadå ingen? Säg vem det fucking var"
"Ta det lugnt, vi sa att vi ska curla i squat racket, ni sa okej..."
"Vad ska jag göra med min fucking böjdräkt?"
|
|
|
|
2015-10-09, 16:32
|
#14
|
Proteinbarskonnässör
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
|
Citat:
Ursprungligen postat av Dreas
Men varför måste du äta äggvita? Långsammare, jaha, och?
|
+1. Det kanske låter bättre i teorin med ett så långsamt protein som möjligt, men om det gör någon skillnad i praktiken är tveksamt. Krångla inte till det.
Jag vet att äggula börjar bli fast vid ca 85 grader då jag gör en hel del hemmagjord glass, men vitan är säkert lägre temp än så.
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
|
|
|
|
2015-10-09, 21:05
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 678
|
Citat:
Ursprungligen postat av Dreas
Det du vill är att uppbyggnaden ska vara hög, inte nedbrytningen låg.
Äter du inget efter pass så är proteinbalansen negativ tills du äter såvitt jag vet.
|
Man vill såvitt jag vet att nedbrytningen ska vara så låg som möjligt och uppbyggnaden så hög som möjligt. Långsamt protein utesluter ju inte att man även intar snabbare proteinsorter eller fullständiga måltider.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 13:32.
|
    
|