2007-10-22, 18:30
|
#1
|
Förhudsuppviglare
Reg.datum: May 2004
Ort: ~
Inlägg: 7 159
|
Vintråden
Ärade medlemmar,
Mina damer och herrar i moderatorstaben,
mela,
Det har precis insetts att vi är i kritiskt behov av en vintråd.
I denna tråd diskuteras vin - och ingenting därtill.
Vintips, vinhistorier, diskussioner om vinframställning, olika vindistrikt - ja allt går bra så länge ämnet är vin.
Vindrickerskan mela får börja. Vad gillar du för viner, mela?
__________________
“And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.”
― Friedrich Nietzsche
|
|
|
2007-10-22, 18:32
|
#2
|
Förhudsuppviglare
Reg.datum: May 2004
Ort: ~
Inlägg: 7 159
|
Tips på ett gott (rött.) vin i 300 kr-klassen till pasta med sås av stekt kycklingfilé och stekta champinjoner?
__________________
“And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.”
― Friedrich Nietzsche
|
|
|
2007-10-22, 18:36
|
#3
|
#curl4lajf
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 13 880
|
Ett vitt vin ifrån Sydafrika, som dock inte säljs på systemet, tyckte jag va gott.
Welmoad heter det, är ett Chenin Blancvin, kostade runt 20lappen där nere.
Drack det som mingelvin men kan tänka mig att det skulle passa till gravad lax.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av ceejay
Mela, jag gillar dig.
|
Citat:
Ursprungligen postat av Nattljus
Jag älskar henne, så jag vinner 
|
|
|
|
2007-10-22, 18:38
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2004
Ort: Örebro
Inlägg: 2 463
|
Förstår inte hur olika sorters vin kan passa till olika sorters mat, tycker alla vinsorter smakar näst intill likadant :/
__________________
|
|
|
2007-10-22, 18:39
|
#5
|
Banned User
Reg.datum: Aug 2005
Ort: middleROCK
Inlägg: 9 532
|
Citat:
Ursprungligen postat av Bolio
Tips på ett gott (rött.) vin i 300 kr-klassen till pasta med sås av stekt kycklingfilé och stekta champinjoner?
|
Åkesson
|
|
|
2007-10-22, 18:40
|
#6
|
Banned User
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 5 382
|
Citat:
Ursprungligen postat av Bolio
Tips på ett gott (rött.) vin i 300 kr-klassen till pasta med sås av stekt kycklingfilé och stekta champinjoner?
|
Masi Amarone Costasera. Godaste vinet som finns. Punkt. Till på köpet tror jag faktiskt det kan passa rätt bra till nämnda måltid, fast då går jag lite halvt på känn när jag rekomenderar det.
|
|
|
2007-10-22, 18:40
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 25 295
|
Citat:
Ursprungligen postat av Ryska_raketen
Åkesson
|
Tetran är fin i år!
|
|
|
2007-10-22, 18:41
|
#8
|
Förhudsuppviglare
Reg.datum: May 2004
Ort: ~
Inlägg: 7 159
|
Citat:
Ursprungligen postat av mela
Ett vitt vin ifrån Sydafrika, som dock inte säljs på systemet, tyckte jag va gott.
Welmoad heter det, är ett Chenin Blancvin, kostade runt 20lappen där nere.
Drack det som mingelvin men kan tänka mig att det skulle passa till gravad lax.
|
Ah! Chenin Blanc har riktigt jävla goda druvor. I Sydafrika (där de är mycket vanliga och lokalbefolkningen älskar dem) så heter de Steen. Mycket billigt för ett sådant gott vin. Har själv bara druckit ett sådant vin en gång och då i Berlin, men gravad lax låter definitivt som något som skulle kunna funka. Själv skulle jag gärna vilja se det ihop med sej, bakad potatis och aioli. Mums!
__________________
“And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.”
― Friedrich Nietzsche
|
|
|
2007-10-22, 18:42
|
#9
|
#curl4lajf
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 13 880
|
Citat:
Ursprungligen postat av Bolio
Ah! Chenin Blanc har riktigt jävla goda druvor. I Sydafrika (där de är mycket vanliga och lokalbefolkningen älskar dem) så heter de Steen. Mycket billigt för ett sådant gott vin. Har själv bara druckit ett sådant vin en gång och då i Berlin, men gravad lax låter definitivt som något som skulle kunna funka. Själv skulle jag gärna vilja se det ihop med sej, bakad potatis och aioli. Mums!
|
Vad ska du ha till potatisen och aiolin? Räkor? Du kan ju inte äta bara potatis och majonäs med lite vitlök
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av ceejay
Mela, jag gillar dig.
|
Citat:
Ursprungligen postat av Nattljus
Jag älskar henne, så jag vinner 
|
|
|
|
2007-10-22, 18:42
|
#10
|
Förhudsuppviglare
Reg.datum: May 2004
Ort: ~
Inlägg: 7 159
|
Citat:
Ursprungligen postat av Yes
Masi Amarone Costasera. Godaste vinet som finns. Punkt. Till på köpet tror jag faktiskt det kan passa rätt bra till nämnda måltid, fast då går jag lite halvt på känn när jag rekomenderar det.
|
Jo, Masi Amarone Costasera är helt klart mycket gott. Dock dyrare än 300 kr och passar nog tyvärr inte med pasta, dock gärna kött och potatis. Men helt klart mycket mycket gott! Säljs det på Systemet månne?
__________________
“And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.”
― Friedrich Nietzsche
|
|
|
2007-10-22, 18:44
|
#11
|
Förhudsuppviglare
Reg.datum: May 2004
Ort: ~
Inlägg: 7 159
|
Citat:
Ursprungligen postat av mela
Vad ska du ha till potatisen och aiolin? Räkor? Du kan ju inte äta bara potatis och majonäs med lite vitlök 
|
Med sej, t.ex. gråsej. Gott som fan. Räkor is teh sux tyvärr.
__________________
“And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.”
― Friedrich Nietzsche
|
|
|
2007-10-22, 18:46
|
#12
|
#curl4lajf
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 13 880
|
Citat:
Ursprungligen postat av Bolio
Tips på ett gott (rött.) vin i 300 kr-klassen till pasta med sås av stekt kycklingfilé och stekta champinjoner?
|
Dock mycket billigare än 300:- men Errázuriz Estate Pinot Noir smakar bra till pasta med biff och champinjoner. Det är så jag druckit det. Enligt systembolagets hemsida passar det tydligen till kycklingrätter också.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av ceejay
Mela, jag gillar dig.
|
Citat:
Ursprungligen postat av Nattljus
Jag älskar henne, så jag vinner 
|
|
|
|
2007-10-22, 18:47
|
#13
|
Förhudsuppviglare
Reg.datum: May 2004
Ort: ~
Inlägg: 7 159
|
Citat:
Ursprungligen postat av bluelight
Förstår inte hur olika sorters vin kan passa till olika sorters mat, tycker alla vinsorter smakar näst intill likadant :/
|
Det är inte vinets smak i sig som gör att olika sorters vin passar till olika sorters mat, utan det handlar om hur vinet i kombination med maten smakar. Olika sorters vin förstärker olika sorters smaker.
Det är lite som med stenar. Vi människor tror att stenar är hårda. Men stenar är inte hårda. Hårdheten ligger inte i stenen och är därmed inte en av stenens inneboende egenskaper, utan hårdheten är ett resultat av mötet mellan våra händer, stenen, våra nerver och hur våra hjärnor tolkar det hela.
Samma sak är det med vin. Allt handlar om mötet, låt det vara mötet mellan tungan och vinet, vinet och köttet eller tungan, vinet och köttet.
__________________
“And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.”
― Friedrich Nietzsche
|
|
|
2007-10-22, 18:48
|
#14
|
Förhudsuppviglare
Reg.datum: May 2004
Ort: ~
Inlägg: 7 159
|
Citat:
Ursprungligen postat av mela
Dock mycket billigare än 300:- men Errázuriz Estate Pinot Noir smakar bra till pasta med biff och champinjoner. Det är så jag druckit det. Enligt systembolagets hemsida passar det tydligen till kycklingrätter också.
|
Aldrig smakat Errázuriz' Pinot Noir. Pris?
__________________
“And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.”
― Friedrich Nietzsche
|
|
|
2007-10-22, 18:49
|
#15
|
Världens Största Kyk®
Reg.datum: Jan 2004
Inlägg: 5 081
|
Jag är väldigt svag för Pinot Noir viner. Nu har ju den druvan ett oerhört spann i bouquet men jag blir sällan missnöjd. Självklart är den gamla världens svindyra Pinot Noir viner fantastiska men sällan något man får njuta av. Tycker dock att nya världen har förvaltat druvan bra och framställt några riktigt fina såsom Fetzer.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 09:43.
|
    
|