Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-02-22, 16:50   #1
Timeea
Junior Medlem
 
Reg.datum: Jan 2004
Inlägg: 40
Kasein?

Hej! Undrar om någon kan ge tips på livsmedel som har hög koncentration (eller hur man nu ska uttrycka det) av kasein. Kesella mager kvarg vet jag- men fler? kanske finns det även någon länk till utförliga tabeller om "snabbt" respektive "långsamt" protein? MVH Timeea
Timeea är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-02-22, 16:58   #2
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 423
Andra mjölkprodukter. Valio grynost, Keso, mjölk, fil, yoghurt, ost, mm.

Vassle är snabbast. Strax därefter ren äggvita.

Alla andra proteinkällor (läs: mat) räknas till de långsamma.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-02-22, 17:02   #3
Berry
Registered User
 
Reg.datum: May 2003
Ort: Linköping
Inlägg: 634
Re: Kasein?

Citat:
Originally posted by Timeea
Hej! Undrar om någon kan ge tips på livsmedel som har hög koncentration (eller hur man nu ska uttrycka det) av kasein. Kesella mager kvarg vet jag- men fler? kanske finns det även någon länk till utförliga tabeller om "snabbt" respektive "långsamt" protein? MVH Timeea
Nästan alla mjölkprodukter innehåller övervägande andel kasein, eftersom det är mjölkens naturliga fördelning. Och eftersom kasein är ett mjölkprotein lär du inte hitta det på många andra ställen i någon större mängd.
I stort sett allt annat protein från mat kan räknas som långsamt. Äggvita är snabbast efter vassle har jag för mig.

EDIT: Grub var snabbare. Suprise
__________________
Evil is as evil does, what evil does to me

maktskifte06.nu
Berry är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-02-22, 17:19   #4
Timeea
Junior Medlem
 
Reg.datum: Jan 2004
Inlägg: 40
Tack killar...känner mig ....Hm...om ni orkar svara mer: Hur blir det med äggvitan om man steker eller kokar den? Fortfarande "snabb"? Gör fett ett "snabbt" protein långsammare? Tänker på att jag läst att många tar någon form av olja i sin vassleproteindrink? Hälsn Timeea
Timeea är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-02-22, 17:59   #5
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 423
Hur blir det med äggvitan om man steker eller kokar den? Fortfarande "snabb"? Gör fett ett "snabbt" protein långsammare?

Ja och ja.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 21:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)