Lagas mat i mitt kök = då bokförs otillagad vikt
Äts mat ute = då bokförs uppskattad vikt (sen om jag väljer att registrerar tex 360kcal ris som okokt/kokt är hugget som stucket)
Gör jag storkok, tex en gryta så räknar väger jag allt otillagat och när grytan är klar fördelar jag upp detta på ett ungefär jämt viktmässigt.
Tex 1600gram gryta fördelat på 4ggr 400gram och registrerar då "grytan" som 400g utefter dessa kcal och makros jag räknat fram (400g motsvarar alltså 25% av allt som stoppats i). Detta förenklar min registrering avsevärt, istället för att mata in femtielva olika livsmedel, då jag högst sällan äter samma mat mer än en gång i veckan!
__________________
Viktutveckling: 090328: >140 | 091201: 127 | 100601: 121 | 100801: 110 | 101229: 105 | 110728: 88 | 110830: 96 | 120102: 93.3 | 120531: 85.8 | 120807 91.1 | 121114: 82.2 | 130313: 88.2 | 130630: 83.7 | 2014-01-26: 88 | 2014-05-09: 80.6
Min mat och träning: No dieting just living - Till death do us part! samt blogg & receptsamling hittar ni
här! quattrojimmy @ Instagram. Smaktest av glass hittar ni
här!