2012-12-28, 05:44
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Smedjebacken
Inlägg: 27
|
Behöver mat-tips. Lågt fett, högt kolhydratinnehåll.
Hej!
Första tråden för mig här!
Jag har snöat in mig på Kris Gethin's 12 veckors-program.
Tänkte följa träningsprogrammet så gått det går. Börjar 7:e januari.
Alkoholen ska jag låta bli under dessa veckor (ja, det är nog det längsta jag hållit upp...).
Kosttillskottet som jag tänkte hålla mig till är multivitamin, öl-jästtabletter, kreatin, fiskoljetabletter, zinktabletter samt Gaspari Myofusion protein.
Inte riktigt allt som KG rekommenderar alltså.
När vi kommer till maten.
Vad har ni för tips på mat under denna tid? KG tyckte det skulle vara lågt fett men högt kolhydratinnehåll. Dvs. inget tillsatt fett och att man ska hålla sig undan från laktos?
Nåja, behöver tips på maträtter. Är dock inte galet förtjust i fisk...
Men jag är förtjust i Kyckling, kött, köttfärs, ris, pasta osv...
Gärna lite andra tips och synpunkter på mitt upplägg också! :-)
|
|
|
2012-12-28, 08:32
|
#2
|
Banned User
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 2 908
|
ris, pasta, kycklingfile, fläskfile, entreco, lövbiff
|
|
|
2012-12-28, 09:09
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Smedjebacken
Inlägg: 27
|
Citat:
Ursprungligen postat av NNIF
ris, pasta, kycklingfile, fläskfile, entreco, lövbiff
|
Men om jag till exempel ska tillaga (grilla) en fläskfilé och råris till det...
Bör man äta detta torrt? Alltså ingen som helst sås eller liknande?
Hur gör ni?
|
|
|
2012-12-28, 09:12
|
#4
|
Banned User
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 2 908
|
Citat:
Ursprungligen postat av Jimsalabim
Men om jag till exempel ska tillaga (grilla) en fläskfilé och råris till det...
Bör man äta detta torrt? Alltså ingen som helst sås eller liknande?
Hur gör ni? 
|
gör sås med lättkesella som bas
tex
pressa ner en (eller fler) klyftor vitlök salt och peppar i en burk och rör om, tillsätt riven gurka och du har tsatsiki!
en skvätt chilisås i kesellan, rör om
eller bara dra över ketchup - är ju HCLF (high carb low fat!)
|
|
|
2012-12-28, 09:20
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2007
Inlägg: 2 608
|
Stevia ketchup. Taco sås innehåller int heller socker... Röror med kryddor + kesella/keso..
Omelett på vitorna med ris/pasta/potatis till och kött.
Olika soppor med kött/fisk/fågel, tx kålsoppa, nudelsoppa + ägg/korv/kyckling...
Pastasallader med protein till.
Chili corn carne/köttfärssås..
blablabla...
__________________
DM guld Diskuskastning 2005 * 5a av 25st 2005 Världsungdomsspelen F15 Diskus * DM guld Diskuskastning 2006 * DM guld Tyngdlyftning 2007 * U-SM guld Styrkelyft 2008 Kiruna * U-NM guld styrkelyft 2008 Norge
Sen försvann hon...
|
|
|
2012-12-28, 09:23
|
#6
|
Banned User
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 2 908
|
vadå fick det inte vara socker i det? Stod väl bara laktos
|
|
|
2012-12-28, 09:23
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Smedjebacken
Inlägg: 27
|
Bra tips!! Tackar! Fler tips mottages gärna! :-)
|
|
|
2012-12-28, 09:28
|
#8
|
Banned User
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 2 908
|
Citat:
Ursprungligen postat av Jimsalabim
Bra tips!! Tackar! Fler tips mottages gärna! :-)
|
intag tillskott av omega-3 eller ät fet fisk 1-3ggr i veckan!
|
|
|
2012-12-28, 09:31
|
#9
|
Visa mig ditt anal.
Reg.datum: Dec 2010
Inlägg: 1 219
|
(Felix) BBQ-sås!
|
|
|
2012-12-28, 09:35
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2012
Inlägg: 122
|
entrecoté är inte en speciellt fettsnål köttbit.
Stek/Woka kyckling i lite olja, chili, vitlök, ingefära. Tillsätt Broccoli, paprika, lök, bambuskott, etc.
Ös på lite ljus soja och saften från 1-2 lime.
Blir bra mycket "sås" på det som är fettsnål och jävligt god. Perffa till parboiled ris. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.....
|
|
|
2012-12-28, 09:41
|
#11
|
Banned User
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 2 908
|
5-10% fett va
|
|
|
2012-12-28, 09:53
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2012
Inlägg: 122
|
10% ja. En kvalitetsbit har ofta högre fetthalt än så. 10% fett var hur som inte det första jag tänkte på när jag läste "lågt fett". Köttfärs 10% ser jag inte heller som lågfettalternativ. Skitsamma :-)
Oxfilé, rostbiff, Kalvfilé, kalkonbröst är andra jävligt fettsnåla och goda grejer.
|
|
|
2012-12-28, 09:54
|
#13
|
Banned User
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 2 908
|
Citat:
Ursprungligen postat av burro
10% ja. En kvalitetsbit har ofta högre fetthalt än så. 10% fett var hur som inte det första jag tänkte på när jag läste "lågt fett". Köttfärs 10% ser jag inte heller som lågfettalternativ. Skitsamma :-)
Oxfilé, rostbiff, Kalvfilé, kalkonbröst är andra jävligt fettsnåla och goda grejer.
|
jag tänkte mig "kvalitet" där
|
|
|
2012-12-28, 09:56
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2012
Inlägg: 122
|
Ja nu när du sa det blev jag sjukt sugen på att ugnssteka en "kvalitetsbit" ikväll 
Entrecoté med gott kryddsmör är verkligen porr för smaklökarna.
|
|
|
2012-12-28, 10:08
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Smedjebacken
Inlägg: 27
|
Nu börjar man ju dregla! Haha...
Socker ska man också försöka undvika tydligen... Har köpt hem Stevia.
Fiskoljetabletter (omega-3) har jag beställt en stor laddning av. Tycker tyvärr inte om fisk särskilt mycket... :-(
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 17:46.
|
    
|