2012-10-09, 13:27
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2009
Inlägg: 90
|
Utländskt kött
Hej, kött från andra länder, irland och danmark t ex ser man ju ofta till halva priset, och som både nyttighetspanikkille och utfattig student så hamnar man i ett tufft dilemma när alla har pratat upp svenskt kött så otroligt mycket. Men det å andra sidan kan kosta mer än det dubbla priset jämfört med t ex irländskt. Är det någon som har koll på om det finns faktiska skillnader och hur stora de är i sådana fall? Om det inte finns några påvisbara skillnader så är det nog dags att börja införskaffa utländskt istället.
Någon som har koll på detta? Finns det några skillnader i näring, hur ofta de är besmittade? vattenmängd?
|
|
|
2012-10-09, 13:30
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2012
Inlägg: 460
|
Varför skulle svenskt kött vara bättre? Om man bortser från klimatpåverkan till följd av transporter.
__________________
Tjockis going down
|
|
|
2012-10-09, 13:32
|
#3
|
Banned User
Reg.datum: Dec 2011
Inlägg: 1 181
|
Citat:
Ursprungligen postat av Tisu
Varför skulle svenskt kött vara bättre? Om man bortser från klimatpåverkan till följd av transporter.
|
Köttet smakar bättre beroende på hur det är behandlat.
|
|
|
2012-10-09, 13:35
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 4 745
|
Rent näringsmässigt lär skillnaden vara minimal.
|
|
|
2012-10-09, 13:36
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2011
Ort: Tullinge, Södra sthlm
Inlägg: 315
|
Djur som djur
|
|
|
2012-10-09, 13:39
|
#6
|
Banned User
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 1 705
|
Citat:
Ursprungligen postat av Bizarro
Djur som djur
|
Tänker man så så kan man ju tänka på människorna bakom djuren. Dvs bönderna. Kommer tex inte finnas någon grisnäring kvar i Sverige i framtiden pga att folk köper danskt. Folk slutar köpa svenskt (vadsomhelst) och undrar sedan vart jobben tar vägen.
|
|
|
2012-10-09, 13:50
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2011
Ort: Gustavsberg
Inlägg: 3 303
|
Irländsk nötfärs är oftast fetare. Det har sannolikt mindre att göra med att den är irländsk än vilka styckningsdetaljer som mals.
I övrigt har jag svårt att tro att det skulle vara någon näringsmässig skillnad att tala om.
Sedan har jag fått uppfattningen att djurhållningen i andra EU-länder är ännu vidrigare än den svenska, som ju redan den är rätt vidrig. Någon som har riktiga kunskaper i frågan får gärna bekräfta/dementera/nyansera.
|
|
|
2012-10-09, 14:29
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 616
|
Om man bara utgår från något slags nyttighetsperspektiv får man väl kika på om danskar och irländare dör markant mycket tidigare än oss och huruvida det är kopplat till deras osvenska kött.
|
|
|
2012-10-09, 17:07
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2011
Ort: Tullinge, Södra sthlm
Inlägg: 315
|
Citat:
Ursprungligen postat av IronBug
Tänker man så så kan man ju tänka på människorna bakom djuren. Dvs bönderna. Kommer tex inte finnas någon grisnäring kvar i Sverige i framtiden pga att folk köper danskt. Folk slutar köpa svenskt (vadsomhelst) och undrar sedan vart jobben tar vägen.
|
Lägger antagligen på tok för lite tanke bakom märken, ekologiskt eller ej osv. Men det är ganska bekvämt. Äter det som smakar bra och är proteinrikt, mer eller mindre.
|
|
|
2012-10-09, 17:19
|
#10
|
Banned User
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 1 705
|
Citat:
Ursprungligen postat av andeem
Irländsk nötfärs är oftast fetare. Det har sannolikt mindre att göra med att den är irländsk än vilka styckningsdetaljer som mals.
I övrigt har jag svårt att tro att det skulle vara någon näringsmässig skillnad att tala om.
Sedan har jag fått uppfattningen att djurhållningen i andra EU-länder är ännu vidrigare än den svenska, som ju redan den är rätt vidrig. Någon som har riktiga kunskaper i frågan får gärna bekräfta/dementera/nyansera.
|
Jag är också väldigt intresserad av uppgifter om djurhållning/hantering i andra länder, tex Irland och Danmark. Har fått lära mig mycket om den svenska djurhållningen men praktiskt taget inget om den utländska.
|
|
|
2012-10-09, 17:26
|
#11
|
W för Vendetta
Reg.datum: Feb 2011
Inlägg: 155
|
Citat:
Ursprungligen postat av TREX
Köttet smakar bättre beroende på hur det är behandlat.
|
Svenskt kött är knappast känt för någon exceptionell smak. TS kan gott köpa utländskt kött om han inte känner några starka sympatier för svenska bönder.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Sniggel
Sen är väl penis funktion även att fungera som en svamp så att en man med lång penis och rejält ollon kan suga ut den tidigare mannens sperma och lämna sin egen kvar efter akten.
|
Citat:
Ursprungligen postat av thunder
Fan vilka hjärtlösa kukskallar som skriver här.
|
|
|
|
2012-10-09, 17:27
|
#12
|
Banned User
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 1 705
|
Citat:
Ursprungligen postat av Tricklew
Svenskt kött är knappast känt för någon exceptionell smak. TS kan gott köpa utländskt kött om han inte känner några starka sympatier för svenska bönder.
|
... och svenska djur. Eller?
|
|
|
2012-10-09, 17:29
|
#13
|
W för Vendetta
Reg.datum: Feb 2011
Inlägg: 155
|
Citat:
Ursprungligen postat av IronBug
... och svenska djur. Eller?
|
Tror inte de svenska djuren bryr sig väldigt mycket. Sedan hur de danska grisarna mår kontra de svenska vet jag inte, vet du? Jag har ingen enorm koll på Danmarks, Irlands eller de flesta länders djurhållning. Jag vet däremot att svenskar stolt slår sig över bröstet och skriker att vi har bäst djurhållning i världen, medan ryssarna vägrar köpa vårt kött eftersom de anser att vi missköter djuren så grovt.
För att tillfredställa Ironbug: Om du inte bryr dig om bönderna, djurhållning och diverse moraliska synpunkter så finns det ingen anledning att undvika utländskt kött, Svenskt kött är inte godare eller av bättre kvalité.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Sniggel
Sen är väl penis funktion även att fungera som en svamp så att en man med lång penis och rejält ollon kan suga ut den tidigare mannens sperma och lämna sin egen kvar efter akten.
|
Citat:
Ursprungligen postat av thunder
Fan vilka hjärtlösa kukskallar som skriver här.
|
Senast redigerad av Tricklew den 2012-10-09 klockan 17:31.
|
|
|
2012-10-09, 17:32
|
#14
|
Banned User
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 1 705
|
Citat:
Ursprungligen postat av Tricklew
Tror inte de svenska djuren bryr sig väldigt mycket. Sedan hur de danska grisarna mår kontra de svenska vet jag inte, vet du? Jag har ingen enorm koll på Danmarks, Irlands eller de flesta länders djurhållning. Jag vet däremot att svenskar stolt slår sig över bröstet och skriker att vi har bäst djurhållning i världen, medan ryssarna vägrar köpa vårt kött eftersom de anser att vi missköter djuren så grovt.
För att tillfredställa Ironbug: Om du inte bryr dig om bönderna, djurhållning och diverse moraliska synpunkter så finns det ingen anledning att undvika utländskt kött, Svenskt kött är inte godare eller av bättre kvalité.
|

Var har du hört/läst om det med ryssarna?
|
|
|
2012-10-09, 17:38
|
#15
|
W för Vendetta
Reg.datum: Feb 2011
Inlägg: 155
|
Citat:
Ursprungligen postat av IronBug

Var har du hört/läst om det med ryssarna?
|
Det var en tidningsartikel som diskuterades friskt på kolozzeum när den var aktuell, minns tyvärr inte mer än så.
Men svenskt kött är ingen kvalitetsstämpel utanför Sverige, och det är säkerligen en skopa av någon missriktad nationalitet inblandad i det hela. Du skulle bara höra kommentarerna man hör om man säljer kött i ett par dagar, glöm nationalsången, invandringsdiskussioner med mera, det är när man säljer kött som man verkligen får höra hur stolta och patriotiska svenskarna är.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Sniggel
Sen är väl penis funktion även att fungera som en svamp så att en man med lång penis och rejält ollon kan suga ut den tidigare mannens sperma och lämna sin egen kvar efter akten.
|
Citat:
Ursprungligen postat av thunder
Fan vilka hjärtlösa kukskallar som skriver här.
|
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 05:21.
|
    
|