Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2012-08-09, 17:59   #1
arayz
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2012
Inlägg: 215
Förstörd protein

Tjena , vi säger att jag överhettar mitt whey 100 så proteinerna förstörs, Om proteinerna förstörs så blir väll "proteinet kalori fritt" , För det blir ju inget upptag av proteinet?

Många säger så olika här , vad är sant ?
__________________
Följ mig och min träning på http://www.facebook.com/fitnessarayz, Postar allt från bilder på mig och video tutorials och bilder på olika rätter! Och kommer med olika tips!
arayz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-09, 18:17   #2
Peter Hansen
Registered User
 
Peter Hansens avatar
 
Reg.datum: Jun 2009
Ort: Mariefred
Inlägg: 511
proteinet kanske förstörs men aminosyrorna, som proteinet består av, kommer finnas kvar. Så det blir ingen reduktion av Kcal-innehåll. Om nu inte upphettningen är så pass hög så att en del aminosyror förstörs..
Peter Hansen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-09, 18:21   #3
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 833
Du måste bränna proteinet till en brun gegga innan du förstör aminosyrorna och blockerar upptaget.

Normal tillagning i olika maträtter påverkar inte ett vassleisolat.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-09, 18:30   #4
arayz
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2012
Inlägg: 215
så om jag gör protein pankakor utav whey så kan jag räkna med proteinet?, har köpt bake powder men det gör smaken så äckligt och tycker det är godare att göra proteinet genom whey 100
__________________
Följ mig och min träning på http://www.facebook.com/fitnessarayz, Postar allt från bilder på mig och video tutorials och bilder på olika rätter! Och kommer med olika tips!
arayz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-09, 18:57   #5
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 833
Visst. Du kan räkna med proteinet.

Men är det inte onödigt att blanda dyrt vassleisolat i en maträtt som redan från början är utmärkt. Mjölk, ägg och vetemjöl kompletterar varandra näst intill perfekt.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-09, 19:06   #6
arayz
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2012
Inlägg: 215
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker Visa inlägg
Visst. Du kan räkna med proteinet.

Men är det inte onödigt att blanda dyrt vassleisolat i en maträtt som redan från början är utmärkt. Mjölk, ägg och vetemjöl kompletterar varandra näst intill perfekt.
gillar o ligga på 400 protein ED, och så får jag vassleisolat till ett bra pris!
__________________
Följ mig och min träning på http://www.facebook.com/fitnessarayz, Postar allt från bilder på mig och video tutorials och bilder på olika rätter! Och kommer med olika tips!
arayz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-09, 19:19   #7
Fishtank
Banned User
 
Reg.datum: Apr 2010
Inlägg: 2 533
Borde göras en sticky som förklarar vad som händer då protein denauterar.
Fishtank är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-09, 19:41   #8
Masterpan
Registered User
 
Masterpans avatar
 
Reg.datum: Sep 2009
Inlägg: 565
Citat:
Ursprungligen postat av Fishtank Visa inlägg
Borde göras en sticky som förklarar vad som händer då protein denauterar.
Tror folk är nöjda med att veta huruvida proteinet kan tillgodogöras eller ej, inte vad som händer på kemisk nivå
Masterpan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-09, 20:47   #9
Fishtank
Banned User
 
Reg.datum: Apr 2010
Inlägg: 2 533
Det borde självklart vara huvudpoängen med stickyn
Fishtank är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-09, 21:06   #10
exevision
Registered User
 
exevisions avatar
 
Reg.datum: Jan 2011
Inlägg: 6 824
Är det inte så att ett denatuerat vassle får ett förbättrat upptag?
exevision är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-09, 21:30   #11
312
313,314,315,316,317......
 
312s avatar
 
Reg.datum: Jun 2011
Ort: Jag vet inte.
Inlägg: 2 370
Citat:
Ursprungligen postat av arayz Visa inlägg
gillar o ligga på 400 protein ED, och så får jag vassleisolat till ett bra pris!
Varför inte dricka proteinet på sidan om?
__________________
Parjournalen
Citat:
Ursprungligen postat av Aftonbladet
Drick apelsinjuice i stället för dyrt proteinpulver.
312 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-09, 23:39   #12
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
Citat:
Ursprungligen postat av 312 Visa inlägg
Varför inte dricka proteinet på sidan om?
+1. Folk ska tvunget röra ner proteinpulver i allt de äter och modifiera in det i varenda lilla recept. Varför inte bara dricka det vid sidan om..
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
vicarious är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-09, 23:42   #13
Fishtank
Banned User
 
Reg.datum: Apr 2010
Inlägg: 2 533
Fast i en del grejer blir det enormt bra att blanda ner lite pulver.
Håller däremot med om att i vissa fall går det överstyr.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Fishtank är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-10, 10:25   #14
Prost
Registered User
 
Prosts avatar
 
Reg.datum: Jan 2009
Ort: Outer Haven
Inlägg: 675
Citat:
Ursprungligen postat av 312 Visa inlägg
Varför inte dricka proteinet på sidan om?
Då går man miste om en eventuellt mycket godare smakupplevelse. :-) Proteinpulver kan vara jättegott på t.ex gröt o glass med MYCKET mer. Däremot naturell/spysmak EAA är bra som drink när det ändå inte blir nån större smakupplevelse.
Prost är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-10, 18:50   #15
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 833
Citat:
Ursprungligen postat av exevision Visa inlägg
Är det inte så att ett denatuerat vassle får ett förbättrat upptag?
Njaa....vassleprotein är lite speciellt. Det är fluffigt och det är lätt för våra matspjälkningsenzymer att klippa upp det till peptider och aminosyror.
Ännu mer speciellt är att du kan värma och denaturera vassleproteinet, om och om igen, det fortsätter att vara lätt att spjälka upp till peptider och aminosyror.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 23:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)