2012-08-09, 17:59
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2012
Inlägg: 215
|
Förstörd protein
Tjena , vi säger att jag överhettar mitt whey 100 så proteinerna förstörs, Om proteinerna förstörs så blir väll "proteinet kalori fritt" , För det blir ju inget upptag av proteinet?
Många säger så olika här , vad är sant ?
__________________
Följ mig och min träning på http://www.facebook.com/fitnessarayz, Postar allt från bilder på mig och video tutorials och bilder på olika rätter! Och kommer med olika tips!
|
|
|
2012-08-09, 18:17
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2009
Ort: Mariefred
Inlägg: 511
|
proteinet kanske förstörs men aminosyrorna, som proteinet består av, kommer finnas kvar. Så det blir ingen reduktion av Kcal-innehåll. Om nu inte upphettningen är så pass hög så att en del aminosyror förstörs..
|
|
|
2012-08-09, 18:21
|
#3
|
Symmetrisk moderator
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 833
|
Du måste bränna proteinet till en brun gegga innan du förstör aminosyrorna och blockerar upptaget.
Normal tillagning i olika maträtter påverkar inte ett vassleisolat.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
|
|
|
2012-08-09, 18:30
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2012
Inlägg: 215
|
så om jag gör protein pankakor utav whey så kan jag räkna med proteinet?, har köpt bake powder men det gör smaken så äckligt och tycker det är godare att göra proteinet genom whey 100
__________________
Följ mig och min träning på http://www.facebook.com/fitnessarayz, Postar allt från bilder på mig och video tutorials och bilder på olika rätter! Och kommer med olika tips!
|
|
|
2012-08-09, 18:57
|
#5
|
Symmetrisk moderator
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 833
|
Visst. Du kan räkna med proteinet.
Men är det inte onödigt att blanda dyrt vassleisolat i en maträtt som redan från början är utmärkt. Mjölk, ägg och vetemjöl kompletterar varandra näst intill perfekt.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
|
|
|
2012-08-09, 19:06
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2012
Inlägg: 215
|
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker
Visst. Du kan räkna med proteinet.
Men är det inte onödigt att blanda dyrt vassleisolat i en maträtt som redan från början är utmärkt. Mjölk, ägg och vetemjöl kompletterar varandra näst intill perfekt.
|
gillar o ligga på 400 protein ED, och så får jag vassleisolat till ett bra pris!
__________________
Följ mig och min träning på http://www.facebook.com/fitnessarayz, Postar allt från bilder på mig och video tutorials och bilder på olika rätter! Och kommer med olika tips!
|
|
|
2012-08-09, 19:19
|
#7
|
Banned User
Reg.datum: Apr 2010
Inlägg: 2 533
|
Borde göras en sticky som förklarar vad som händer då protein denauterar.
|
|
|
2012-08-09, 19:41
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2009
Inlägg: 565
|
Citat:
Ursprungligen postat av Fishtank
Borde göras en sticky som förklarar vad som händer då protein denauterar.
|
Tror folk är nöjda med att veta huruvida proteinet kan tillgodogöras eller ej, inte vad som händer på kemisk nivå
|
|
|
2012-08-09, 20:47
|
#9
|
Banned User
Reg.datum: Apr 2010
Inlägg: 2 533
|
Det borde självklart vara huvudpoängen med stickyn
|
|
|
2012-08-09, 21:06
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2011
Inlägg: 6 824
|
Är det inte så att ett denatuerat vassle får ett förbättrat upptag?
|
|
|
2012-08-09, 21:30
|
#11
|
313,314,315,316,317......
Reg.datum: Jun 2011
Ort: Jag vet inte.
Inlägg: 2 370
|
Citat:
Ursprungligen postat av arayz
gillar o ligga på 400 protein ED, och så får jag vassleisolat till ett bra pris!
|
Varför inte dricka proteinet på sidan om?
__________________
Parjournalen
Citat:
Ursprungligen postat av Aftonbladet
Drick apelsinjuice i stället för dyrt proteinpulver.
|
|
|
|
2012-08-09, 23:39
|
#12
|
Proteinbarskonnässör
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
|
Citat:
Ursprungligen postat av 312
Varför inte dricka proteinet på sidan om? 
|
+1. Folk ska tvunget röra ner proteinpulver i allt de äter och modifiera in det i varenda lilla recept. Varför inte bara dricka det vid sidan om..
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
|
|
|
|
2012-08-09, 23:42
|
#13
|
Banned User
Reg.datum: Apr 2010
Inlägg: 2 533
|
Fast i en del grejer blir det enormt bra att blanda ner lite pulver.
Håller däremot med om att i vissa fall går det överstyr.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
|
|
|
2012-08-10, 10:25
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2009
Ort: Outer Haven
Inlägg: 675
|
Citat:
Ursprungligen postat av 312
Varför inte dricka proteinet på sidan om? 
|
Då går man miste om en eventuellt mycket godare smakupplevelse. :-) Proteinpulver kan vara jättegott på t.ex gröt o glass med MYCKET mer. Däremot naturell/spysmak EAA är bra som drink när det ändå inte blir nån större smakupplevelse.
|
|
|
2012-08-10, 18:50
|
#15
|
Symmetrisk moderator
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 833
|
Citat:
Ursprungligen postat av exevision
Är det inte så att ett denatuerat vassle får ett förbättrat upptag?
|
Njaa....vassleprotein är lite speciellt. Det är fluffigt och det är lätt för våra matspjälkningsenzymer att klippa upp det till peptider och aminosyror.
Ännu mer speciellt är att du kan värma och denaturera vassleproteinet, om och om igen, det fortsätter att vara lätt att spjälka upp till peptider och aminosyror.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 23:59.
|
    
|