Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2012-08-02, 15:06   #1
Akada
Registered User
 
Akadas avatar
 
Reg.datum: May 2012
Inlägg: 1 150
Vilket sötningsmedel för bak?

Hallå!

Har provat att baka lite med det jag har hemma nu, strö av märket gold sweet, och det verkar som att sötman försvinner helt. När jag smakar av smeten är den perfekt, efter en stund i ugnen smakar det mycket... degigare.

Vad använder ni när ni gör era godsaker?
Akada är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-02, 15:11   #2
bear.flowertwig
Fluortanten
 
bear.flowertwigs avatar
 
Reg.datum: Jan 2003
Inlägg: 4 178
Har kört Hermesetas, Canderel och Stevia. Nu i eftermiddags en sats muffins med Canderel och fluffet när jag vispade med ägg och Canderel blev betydligt bättre än med Stevia märkte jag. Trodde det skulle vara tvärtom så Stevia sitter nog löst till i fortsättningen då jag tycker den smaken är betydligt sämre också.
__________________
No homo IMHO.
bear.flowertwig är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-02, 15:17   #3
Akada
Registered User
 
Akadas avatar
 
Reg.datum: May 2012
Inlägg: 1 150
Enda jag använt av hermesetas är deras flytande variant, och det tycker jag har en lite oangenäm bismak (oavsett mängd).

Stevia gav jag ett försök med (flytande där också), råkade ta lite för mycket i kvargen vilket ledde till att jag kände satans fissmak i munnen i ca 1 dygn efteråt.

Får ge canderel ett försök!
Akada är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-02, 15:26   #4
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 420
Citat:
Ursprungligen postat av Akada Visa inlägg
Hallå!

Har provat att baka lite med det jag har hemma nu, strö av märket gold sweet
Det beror på att det är aspartambaserat, och aspartam klarar helt enkelt inte av värme.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-02, 15:29   #5
gQLLe
Banned User
 
Reg.datum: Oct 2010
Inlägg: 887
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub Visa inlägg
Det beror på att det är aspartambaserat, och aspartam klarar helt enkelt inte av värme.
vilka märken är icke aspartambaserade?
gQLLe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-02, 15:30   #6
Akada
Registered User
 
Akadas avatar
 
Reg.datum: May 2012
Inlägg: 1 150
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub Visa inlägg
Det beror på att det är aspartambaserat, och aspartam klarar helt enkelt inte av värme.
Vilka fungerar bättre för det ändamålet?

Googlade lite snabbt innan och hittade denna http://www.skane.se/sv/Webbplatser/V...Sotningsmedel/ som säger att det är ok (vilket det ju tydligen inte är) dock kanske de menar att det funkar i te't, eller något sådant.

Senast redigerad av Akada den 2012-08-02 klockan 15:31.
Akada är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-02, 16:05   #7
Zizou
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Piteå
Inlägg: 4 357
Hermesetas & Canderel sötningsströ fungerar betydligt bättre än stevia tycker jag. Smakar mycket bättre. Stevia ger en dålig bismak tycker jag.
Hermesetas lättströ är min favorit.
__________________
Journal
Zizou är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-02, 16:07   #8
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 420
Citat:
Ursprungligen postat av Akada Visa inlägg
Vilka fungerar bättre för det ändamålet?
Icke aspartam-baserade.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-02, 16:15   #9
Löpsko
Opti
 
Löpskos avatar
 
Reg.datum: Feb 2011
Inlägg: 960
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub Visa inlägg
Icke aspartam-baserade.
__________________
Originally Posted by Gober
Du går inte på VLCD antar jag? Just nu skulle en bajskorv vara gott, med lite parmesan på.
Löpsko är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-02, 18:55   #10
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
Jag brukar köra med Hermesetas lättströ. Det är baserat på maltodextrin, fruktofibrer samt aspartam & acesulfam-K. Har inte märkt någon skillnad smakmässigt jämfört med stevia. Stevia är betydligt dyrare så jag kör nog på Hermesetas tills stevia blir billigare.
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
vicarious är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-02, 22:39   #11
Tolkia
Moralistmoderator
 
Tolkias avatar
 
Reg.datum: Aug 2003
Ort: Lycksele
Inlägg: 15 502
Ofta står det på förpackningen om sötningsmedlen klarar upphettning eller inte.
Tolkia är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-02, 22:41   #12
astrodog
Sup, registered user?
 
astrodogs avatar
 
Reg.datum: Sep 2005
Inlägg: 514
Är inte din bak söt nog som den är?
__________________
Har inte tid med att ge privata tips längre, tyvärr!
astrodog är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-08-02, 22:53   #13
RykteT
Registered User
 
RykteTs avatar
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 6 120
Citat:
Ursprungligen postat av vicarious Visa inlägg
Jag brukar köra med Hermesetas lättströ. Det är baserat på maltodextrin, fruktofibrer samt aspartam & acesulfam-K. Har inte märkt någon skillnad smakmässigt jämfört med stevia. Stevia är betydligt dyrare så jag kör nog på Hermesetas tills stevia blir billigare.
+1

Jag bakar också allting med Hermesetas och har aldrig fått några bismaker eller negativa effekter!
RykteT är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 10:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)