Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2012-01-08, 00:08   #1
krille93
Registered User
 
Reg.datum: May 2011
Inlägg: 163
Laga kyckling på olika sätt

Tjena!

Sökte lite här i forumet och letade och det finns säkert någonstans bland alla trådarna några som har postat olika sätt att laga kyckling men hittade det inte. Laga kyckling igår och tyckte det tog låång tid innan jag blev klar, lagade 1,5 kg kyckling, rensade kycklingfileerna och delade dom i småbitar cirka 7x3 cm??.... och stekte på järnet. Detta tyckte jag tog väldigt lång tid att göra så tänkte kolla med er andra hur ni gör när ni lagar eran kyckling? Finns det något snabbare och effektivare sätt som inte smakar allt för taskigt att göra? Dela gärna med er hur ni gör när ni lagar er kyckling

Tack på förhand
krille93 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-08, 02:18   #2
matsson
Captain
 
matssons avatar
 
Reg.datum: Sep 2010
Ort: Smögen
Inlägg: 1 053
Jag gör som du verkar det som. Skär filéerna i riktigt små bitar (nästan kuber) sedan så steker jag upp dem rejält, slänger på grillkrydda.

Sedan när de börjar bli klara så tillsätter jag matlagningsgrädde för att göra lite sås av det hela, och då slänger jag i:
- Kyckling buljong.
- Mer krydda (Brukar ha curry, chili & mer grillkrydda).
- Sambal oelek (Om du gillar stark mat).
- Mango chutney.


Detta tillsammans med ris är numera min favoritmat!
__________________
En 93:as dröm om att bli stark!!
Bänkpress: 115 kg | Marklyft: 200 kg | Knäböj: 142,5 kg
matsson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-08, 02:47   #3
krille93
Registered User
 
Reg.datum: May 2011
Inlägg: 163
Citat:
Ursprungligen postat av matsson Visa inlägg
Jag gör som du verkar det som. Skär filéerna i riktigt små bitar (nästan kuber) sedan så steker jag upp dem rejält, slänger på grillkrydda.

Sedan när de börjar bli klara så tillsätter jag matlagningsgrädde för att göra lite sås av det hela, och då slänger jag i:
- Kyckling buljong.
- Mer krydda (Brukar ha curry, chili & mer grillkrydda).
- Sambal oelek (Om du gillar stark mat).
- Mango chutney.


Detta tillsammans med ris är numera min favoritmat!
Ja exakt så gör jag med, men tyckte det tog lång tid att laga kycklingen, undrar om det finns bättre sätt och hur man ska göra då? Hört man kan tillaga i ugnen så undrar om det kanske e någon som har erfarenhet av detta? Blir kanska jobbigt och steka 2.5 kg kyckling på en lite platta :P Snabbare och bara lägga allt på en plåt och in i ugnen?
krille93 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-08, 03:14   #4
matsson
Captain
 
matssons avatar
 
Reg.datum: Sep 2010
Ort: Smögen
Inlägg: 1 053
Citat:
Ursprungligen postat av krille93 Visa inlägg
Ja exakt så gör jag med, men tyckte det tog lång tid att laga kycklingen, undrar om det finns bättre sätt och hur man ska göra då? Hört man kan tillaga i ugnen så undrar om det kanske e någon som har erfarenhet av detta? Blir kanska jobbigt och steka 2.5 kg kyckling på en lite platta :P Snabbare och bara lägga allt på en plåt och in i ugnen?
Ta fler stekpannor?
Annars kanske du kan googla fram något gott recept där man använder ugnen, om du nu inte får något bra svar här.
__________________
En 93:as dröm om att bli stark!!
Bänkpress: 115 kg | Marklyft: 200 kg | Knäböj: 142,5 kg
matsson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-08, 03:21   #5
Sundqvist
Winners Never Quit
 
Sundqvists avatar
 
Reg.datum: Jan 2010
Ort: jönköping
Inlägg: 5 201
Matsson: låter som mig, fast kör massa kryddor, vitlök och soya! sen ris! YUMMIE!
__________________
Träningsjournal: What Doesnt Kill You Makes You Stronger!
Citat:
Ursprungligen postat av Bikken Visa inlägg
Kroppen kan ta upp ca 20gram fria aminosyror under ett tillfälle!
Jag käkar 12ggr varje dag med 30g protein vid varje tillfälle
Sundqvist är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-08, 09:26   #6
Popliteus
Registered User
 
Popliteuss avatar
 
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 533
kyckling
thaisweetchili
soja
en klick kvarg
cayennnepeppar
ev lite oregano
Popliteus är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-08, 09:34   #7
difeddy
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 671
Tar filéerna, bryner dem i pannan och tillsätter lökpulver, grillkrydda, curry, lite vitlökspulver och svartpeppar. Sedan lägger jag dem i en ugnsform och lägger en klick senap på varje bit och breder ut. In i ugnen på 200-250°, vet inte exakt hur länge men när de har fått en fin och "torrare" färg är det oftast klart.

Sen kan man ta pesto istället, då blir det godare. Då får man kanske skippa curryn.
difeddy är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-08, 21:12   #8
Knaz
Registered User
 
Knazs avatar
 
Reg.datum: Oct 2010
Inlägg: 811
Någon som har nå tips på vad man kan ha till kyckling som är någorlunda kalorifattigt men ändå innehåller lite kolhydrater och gör att de inte blir så torrt ?

Ris och kyckling blir ju bara torrt så de skippar jag
Knaz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-08, 22:05   #9
Fritösen
Banned User
 
Fritösens avatar
 
Reg.datum: Jan 2010
Inlägg: 459
Citat:
Ursprungligen postat av Knaz Visa inlägg
Någon som har nå tips på vad man kan ha till kyckling som är någorlunda kalorifattigt men ändå innehåller lite kolhydrater och gör att de inte blir så torrt ?

Ris och kyckling blir ju bara torrt så de skippar jag
vatten
Fritösen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-08, 22:08   #10
regus
Regustered Abuser
 
reguss avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 3 350
Citat:
Ursprungligen postat av Knaz Visa inlägg
Någon som har nå tips på vad man kan ha till kyckling som är någorlunda kalorifattigt men ändå innehåller lite kolhydrater och gör att de inte blir så torrt ?

Ris och kyckling blir ju bara torrt så de skippar jag
Någon vattning tzatziki på grekisk/turkisk yogurt (3,5%). Inte i närheten så bra som vanlig men funkar om kravet är att det inte ska bli så torrt.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av hurril Visa inlägg
Men vad fan, ersätt fet med klen era jävla sopor och berätta för oss alla varför er existens är värd mer än de fetas.
Konventionell styrketräning
regus är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-08, 22:47   #11
garluch
Registered User
 
garluchs avatar
 
Reg.datum: Oct 2011
Inlägg: 108
Ugn, 200 grader och 100 minuter.
garluch är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-09, 02:32   #12
joasimo
Hockeybög deluxe
 
Reg.datum: Mar 2009
Inlägg: 2 666
Kycklingfile med philadelphia ost som fyllning inlindad i bacon, sedan in i ugnen. Helt klart min favorit, enkelt och gott!

Det blev även gott med cheddarost.
joasimo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-09, 03:52   #13
MtotheM
Vilar på gymmet
 
MtotheMs avatar
 
Reg.datum: Mar 2010
Ort: Uppsala
Inlägg: 2 200
Jag delar mina kycklingfiléer på hälften bankar sönder dom lite så att dom blir hyfsat platta sedan saltar jag och pepprar dom på båda sidor. Sedan är det bara att doppa i krossade ägg och rulla i ströbröd och upp på stekpannan.
MtotheM är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-09, 05:15   #14
Forqie
Dr pepper? Dr pepper
 
Forqies avatar
 
Reg.datum: May 2009
Inlägg: 3 136
Tinar kycklingen och hackar den i väldigt små bitar, steker den sedan i pannan tills den nästan är tillagad. Medan tar jag passerade tomater, basilika, timjan, tomatpuré, lätt och laktosfri matgrädde och mixar, sedan häller jag det i kycklingen och låter grytan puttra, ät med pasta, sick gott!

Idag blev det t.ex. 1500gram kyckling med 500gram passerade tomater, 2dl matgrädde och kryddor. ALL sås kanske blev typ 400-500kcal, sedan 1500kcal kyckling då.
Forqie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-09, 07:23   #15
OneManArmy
Registered User
 
OneManArmys avatar
 
Reg.datum: Jul 2009
Ort: Hudiksvall
Inlägg: 920
Brukar kasta in en påse kylling på en plåt i ugnen tillsammans med kryddor och lite vatten i en 40-50 minuter @225c.

Sen är det bara plocka ut en file och skära upp den i småbitar och använda i vad man nu lagar för något.
__________________
Death and decay
OneManArmy är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 05:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)