2012-02-06, 18:34
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2010
Inlägg: 324
|
Någon risk med att äta stora mängder (ca 1,5kg) lax i veckan?
Som topic lyder. Det verkar ju vara risker med många livsmedel i stora mängder, hur är det med rå skandinavisk lax (salmo salar) som varit fryst i 3 dagar?
__________________
Mark 170x4 Bänk 110x6 Böj 140x5 ATG Mil.Press 60x8
utan bälte/remmar på 77,5 kg, 178cm @ 12% bf
|
|
|
2012-02-06, 18:50
|
#2
|
Banned User
Reg.datum: Jan 2012
Inlägg: 1 627
|
ska du äta det EN vecka nu eller kontinuerligt i säg ett halvår?
|
|
|
2012-02-06, 18:52
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2010
Inlägg: 324
|
Citat:
Ursprungligen postat av mysglenn
ska du äta det EN vecka nu eller kontinuerligt i säg ett halvår?
|
Jag skrev 1,5 kg i topic men det blir nog snarare 1 kg/veckan, som jag tänkt äta kontinuerligt.
__________________
Mark 170x4 Bänk 110x6 Böj 140x5 ATG Mil.Press 60x8
utan bälte/remmar på 77,5 kg, 178cm @ 12% bf
|
|
|
2012-02-06, 19:48
|
#4
|
pilltjam
Reg.datum: Apr 2010
Ort: Gammal göteborgare
Inlägg: 2 585
|
Enligt detta så minskar det risken för kolorektal cancer.
|
|
|
2012-02-06, 19:57
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2010
Inlägg: 324
|
Har hittat lite blandat här och var på nätet om att norsk odlad lax innehåller en del gifter och det var inte så kul.
Men nu känner jag att fan heller. Jag har slutat röka och snusa. Jag dricker högst måttligt, äter i princip aldrig snacks och godis. Tränar regelbundet. Äter knappt halvfabrikat. Nu vill jag ha sushi till lunch varenda dag och all fakta som påtalar det negativa kan dra åt helvete. Jag ska bli laxmannen.
__________________
Mark 170x4 Bänk 110x6 Böj 140x5 ATG Mil.Press 60x8
utan bälte/remmar på 77,5 kg, 178cm @ 12% bf
|
|
|
2012-02-06, 20:07
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2011
Ort: Gustavsberg
Inlägg: 3 303
|
Hur många sushibitar blir det i veckan för ett kilo lax?
|
|
|
2012-02-06, 20:21
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2010
Inlägg: 324
|
Citat:
Ursprungligen postat av andeem
Hur många sushibitar blir det i veckan för ett kilo lax?
|
I butikerna har bitarna ungefär 12 gram lax på sig. Jag kommer göra min själv och kommer inte göra riktiga bitar. En hög med skivad lax, en hög med ris, en bit avokado, en hög med ingefära och lite soja och wasabi.
__________________
Mark 170x4 Bänk 110x6 Böj 140x5 ATG Mil.Press 60x8
utan bälte/remmar på 77,5 kg, 178cm @ 12% bf
|
|
|
2012-02-06, 20:27
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 533
|
"Fisk gör dig smart"
|
|
|
2012-02-06, 20:43
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2011
Ort: Gävle
Inlägg: 213
|
Jag har ätit ca 750gram laxfilé i veckan de senaste 3 veckorna och jag känner inget speciellt, fast det är inte så mycket men ändå.
|
|
|
2012-02-06, 21:45
|
#10
|
Proteinbarskonnässör
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
|
Citat:
Ursprungligen postat av Alelale
Jag har ätit ca 750gram laxfilé i veckan de senaste 3 veckorna och jag känner inget speciellt, fast det är inte så mycket men ändå.
|
Vad exakt tror du att det bevisar? Inte ett skvatt.
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
|
|
|
|
2012-02-06, 21:47
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: May 2005
Ort: Inte Hässleholm
Inlägg: 14 376
|
Citat:
Ursprungligen postat av Alelale
Jag har ätit ca 750gram laxfilé i veckan de senaste 3 veckorna och jag känner inget speciellt, fast det är inte så mycket men ändå.
|
Kom igen när du är över 70 och har käkat så i 50 år....
Fast inte ens då kan man dra några slutsatser på eventuell avsaknad av cancer eller tvärtom.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Tolkia
Kroppen gillar - tyvärr - tråkiga saker som balans, måtta och lagom.
|
C4L
|
|
|
2012-02-06, 21:55
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2010
Inlägg: 324
|
Citat:
Ursprungligen postat av Sniggel
Kom igen när du är över 70 och har käkat så i 50 år....
Fast inte ens då kan man dra några slutsatser på eventuell avsaknad av cancer eller tvärtom.
|
Grejen är att alternativen i mitt fall är rött kött eller kyckling. De har dåliga saker på sig i längden allihopa. Så nu blir jag åtminstone ubersmart, får i mig bra fettsyror, sparar tid och tycker lunchen är god innan mitt DNA själv-förstörs och min kropps celler separerar av sig självt vid 49 års ålder vilket medför att jag faller ihop i en sladdrig hög.
__________________
Mark 170x4 Bänk 110x6 Böj 140x5 ATG Mil.Press 60x8
utan bälte/remmar på 77,5 kg, 178cm @ 12% bf
|
|
|
2012-02-06, 21:56
|
#13
|
Banned User
Reg.datum: Jan 2012
Inlägg: 1 627
|
Citat:
Ursprungligen postat av midwinterholes
Grejen är att alternativen i mitt fall är rött kött eller kyckling. De har dåliga saker på sig i längden allihopa. Så nu blir jag åtminstone ubersmart, får i mig bra fettsyror, sparar tid och tycker lunchen är god innan mitt DNA själv-förstörs och min kropps celler separerar av sig självt vid 49 års ålder vilket medför att jag faller ihop i en sladdrig hög.
|
vad är dåligt med kyckling nu då?
kan du inte bara äta lite av varje, du vet, varierat?
|
|
|
2012-02-06, 21:58
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2010
Inlägg: 324
|
Citat:
Ursprungligen postat av mysglenn
vad är dåligt med kyckling nu då?
kan du inte bara äta lite av varje, du vet, varierat?
|
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ho...ing_101247.svd
Nej jag gillar rutin på lunch samt frukost. Enkelt och gott ska det va.
__________________
Mark 170x4 Bänk 110x6 Böj 140x5 ATG Mil.Press 60x8
utan bälte/remmar på 77,5 kg, 178cm @ 12% bf
|
|
|
2012-02-06, 22:09
|
#15
|
Banned User
Reg.datum: Jan 2012
Inlägg: 1 627
|
Citat:
Ursprungligen postat av midwinterholes
|
nyheten var från 2003 !!!!!!!!!!!!!
okej, men det är väl just enformighet som är det "dåliga", om någon har tungmetallar i sig tex, så ökar ju risken att man blir förgiftad av det. Om det man äter saknar eller har dåliga proportioner och mängder av mikronutrienter så uppstår lätt brist.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 17:24.
|
    
|