Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2012-01-29, 11:58   #1
Bizarro
Registered User
 
Reg.datum: Aug 2011
Ort: Tullinge, Södra sthlm
Inlägg: 315
Bevara hemmagjord kräm

Tjena kolomedlemmar, undrar om någon vet hur länge man kan ha "kräm" i kylskåpet utan att den blir "gammal".

Om någon besitter denna information är jag tacksam!

Alltså nyfiken på hur lång tid det kan förvaras i kylskåp(vet inte exakta grader men syftar alltså på kyl och inte frys) så vill inte ha svar som lukta/smaka på den eller dyl.

MVHVERYMUCH
Bizarro är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-29, 12:24   #2
Bizarro
Registered User
 
Reg.datum: Aug 2011
Ort: Tullinge, Södra sthlm
Inlägg: 315
bump ^^
Bizarro är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-29, 12:35   #3
Holabandola
Registered User
 
Holabandolas avatar
 
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 825
Svårt att säga.
Har du mycket socker i den så bör den hålla rätt länge. Men mer än två veckor hade iallafall inte jag ätit den.

ett tips på en jäkligt god hemmagjord kräm. Jag äter den med mjölk...mmmm, så sjukt gott.

Katrin*plom*mon*kräm
Ett recept från Allt om mat
Tipsa en vän om denna sida (Stäng) Ditt namn * Din e-post * Din väns e-post * Meddelande till honom/henne
(Stäng) Skicka detta recept med SMS Ditt mobilnummer * SMS:et är kostnadsfritt.

Ingår i kategorierna:

Saft och sylt, Frukt och bär, Vardag, Fest, Barn och familj 3 dl kräm Ingredienser
1 st katrinplommon, påse á 200 g
2,5 dl vatten
1 st kanelstång
2 msk strösocker
1 tsk potatismjöl
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk kanel, mald

Tillagning
1. Klipp katrinplommonen i mindre bitar. Häll över vattnet. Tillsätt kanelstång och socker. Låt puttra under lock ca 15 min. Ta upp kanelstången.
2. Rör ut potatismjölet med lite kallt vatten och häll i kastrullen under omrörning. Låt krämen koka upp och dra bort från värmen.
3. Smaksätt med vaniljsocker, kardemumma och kanel. Serveras ljummen eller kall till pannkakan.
Holabandola är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-29, 12:49   #4
j0nte
Ö. Lä. P,
 
j0ntes avatar
 
Reg.datum: May 2010
Inlägg: 113
Vilken typ av kräm? Är du hästuppfödare?
j0nte är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-29, 13:00   #5
Bizarro
Registered User
 
Reg.datum: Aug 2011
Ort: Tullinge, Södra sthlm
Inlägg: 315
Citat:
Ursprungligen postat av j0nte Visa inlägg
Vilken typ av kräm? Är du hästuppfödare?
Jordgubbskräm, haha nej är inte hästuppfödare och har ingen aning vad hästuppfödning har med kräm att göra
Bizarro är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-29, 13:00   #6
Bizarro
Registered User
 
Reg.datum: Aug 2011
Ort: Tullinge, Södra sthlm
Inlägg: 315
Citat:
Ursprungligen postat av Holabandola Visa inlägg
Svårt att säga.
Har du mycket socker i den så bör den hålla rätt länge. Men mer än två veckor hade iallafall inte jag ätit den.

ett tips på en jäkligt god hemmagjord kräm. Jag äter den med mjölk...mmmm, så sjukt gott.

Katrin*plom*mon*kräm
Ett recept från Allt om mat
Tipsa en vän om denna sida (Stäng) Ditt namn * Din e-post * Din väns e-post * Meddelande till honom/henne
(Stäng) Skicka detta recept med SMS Ditt mobilnummer * SMS:et är kostnadsfritt.

Ingår i kategorierna:

Saft och sylt, Frukt och bär, Vardag, Fest, Barn och familj 3 dl kräm Ingredienser
1 st katrinplommon, påse á 200 g
2,5 dl vatten
1 st kanelstång
2 msk strösocker
1 tsk potatismjöl
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk kanel, mald

Tillagning
1. Klipp katrinplommonen i mindre bitar. Häll över vattnet. Tillsätt kanelstång och socker. Låt puttra under lock ca 15 min. Ta upp kanelstången.
2. Rör ut potatismjölet med lite kallt vatten och häll i kastrullen under omrörning. Låt krämen koka upp och dra bort från värmen.
3. Smaksätt med vaniljsocker, kardemumma och kanel. Serveras ljummen eller kall till pannkakan.
Okej, tack så mycket för svaret och receptet!
Bizarro är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-29, 13:33   #7
Anders The Peak
Registered User
 
Anders The Peaks avatar
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: Hemma
Inlägg: 11 428
Gör som tillverkarna använd Askorbinsyra som gör att krämen håller lite längre och ger en liten syrlig smak.
Anders The Peak är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-29, 17:40   #8
Gurkyngel
Registered User
 
Gurkyngels avatar
 
Reg.datum: Dec 2010
Ort: Luleå
Inlägg: 2 019
i somras gjorde jag mycket rabarberkräm. rabarber, sötningsmedel, strösocker, vatten och potatismjöl. kokades upp snabbt, fick svalna och förvarades sedan i kastrullen i kylen. blev uppätet på ca en vecka och höll hela den tiden
__________________
http://emmysliv.shapemeup.se/
Gurkyngel är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 10:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)