Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Diet, Deff & Fettminskning

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2011-04-19, 00:02   #1
kalutti
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2011
Inlägg: 151
Upptagning av stekfett vid stekning

Hej. Mina föräldrar gör ofta middag hemma hos mig och dom har en vana att använda sig av löjligt mycket stekfett när det steker mat. Så min fråga är hur mycket man kan räkna med att tex kött/fisk tar upp av detta fett?

Det gäller ofta fisk som lax och torsk och olika köttbitar som fläskfilé och liknande.

Tack på förhand
kalutti är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-04-19, 00:10   #2
Parachutes
Registered User
 
Parachutess avatar
 
Reg.datum: Feb 2008
Ort: Malmö
Inlägg: 321
Kolla hur mycket stekfett som är kvar efter tillagning
__________________
BWRGHLHLHROUAUUU
Parachutes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-04-19, 00:15   #3
kalutti
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2011
Inlägg: 151
kan inte en del förångas? :O
kalutti är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-04-19, 00:20   #4
Parachutes
Registered User
 
Parachutess avatar
 
Reg.datum: Feb 2008
Ort: Malmö
Inlägg: 321
Ja jo.. men antagligen inte i temperaturerna som man vanligtvis lagar mat i! Fett är segt
__________________
BWRGHLHLHROUAUUU
Parachutes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-04-19, 00:24   #5
kalutti
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2011
Inlägg: 151
kom precis på ett hål i din idé tyvärr :/ de fastnar ju ändå lite "stekrester" från köttet och fisken så de blir svårt att väga. Någon som har en annan idé? hade för mig att det fanns nåt index för potatis och liknande, finns det även för kött och fisk?
kalutti är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-04-19, 00:30   #6
Parachutes
Registered User
 
Parachutess avatar
 
Reg.datum: Feb 2008
Ort: Malmö
Inlägg: 321
Fast det håller ju visstdå.. använder du 10cl att steka i och 8cl är kvar i pannan så sitter 2cl stekfett på "stekytan" sen får du förståss göra en vätskeanalys av köttet du ska tillaga och ta hänsyn till viss utsöndring av vätska från köttet MEN att vatten då förångas ganska lätt.. allt glasklart nu? (Jag har ingen aning om vad jag pratar om.. gonatt!)
__________________
BWRGHLHLHROUAUUU
Parachutes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-04-19, 07:11   #7
Fredron
Det är oklart
 
Fredrons avatar
 
Reg.datum: Jan 2011
Ort: Stockholm
Inlägg: 981
Kött suger inte upp fett vid stekning utan avger istället vätska.
Fredron är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-04-19, 07:45   #8
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Ju fetare kött desto mer fett frisätts. Så laxen har nog mindre fett efter än före. Om den inte är panerad.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-04-19, 10:06   #9
krubkungen
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2010
Ort: Sthlm
Inlägg: 1 609
Gör jag rätt om jag räknar in mitt stekfett i kosten? ex: 7g olivolja.
krubkungen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-04-19, 10:21   #10
Spridis
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2010
Inlägg: 872
Citat:
Ursprungligen postat av krubkungen Visa inlägg
Gör jag rätt om jag räknar in mitt stekfett i kosten? ex: 7g olivolja.
Bara om det hamnar i magen. Lämnar stekfettet i stekpannan så är det ju liksom ingen vits. 7g olivolja är förövrigt ~60kcal, dvs försumbar i detta fall.
Spridis är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-04-19, 11:04   #11
kalutti
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2011
Inlägg: 151
okey tack för hjälpen!
kalutti är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 23:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)