Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2011-03-29, 15:34   #1
KalleTeodor
Dödgrävarn
 
KalleTeodors avatar
 
Reg.datum: Jun 2010
Inlägg: 937
Snabba/långsamma proteiner

Jag skulle behöva veta vilken mat som har snabba respektive långsamma proteiner. Jag har hört att tonfisk är långsamt. Stämmer det? och hur är det med ägg, mjölk, hamburgare, kött i allmänhet, fisk, kyckling?

Tack på förhand!
KalleTeodor är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-29, 15:42   #2
ArtArtan
Registered User
 
ArtArtans avatar
 
Reg.datum: May 2010
Inlägg: 82
Nu kör jag bara rätt ur skallen utan några som helst underlag() men skulle säga att all typ av kött är långsamma proteiner och att runt 30% av proteinet i mjölk är vassle dvs snabbt.

Blir säkert rättad av Eddie :P
ArtArtan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-29, 15:53   #3
Brickhead
Registered User
 
Brickheads avatar
 
Reg.datum: Nov 2009
Inlägg: 600
Vad är det för fördelar och nackdelar mellan snabba och långsamma?

När vi ändå är inne på ämnet
Brickhead är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-29, 16:01   #4
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 427
Vassleprotein, sojaisolat och vältuggat rött kött ger snabbt protein. Vassleprotein betydligt snabbare än dom andra två.

Snabbt protein stimulerar muskeluppbyggnaden. Det gör inte långsamt. (men även om det inte stimulerar proteinsyntesen (dvs uppreglerar den över normala nivåer) kan det givetvis användas till fullo i den vanliga pågående muskeluppbyggnaden).

Långsamt protein minskar muskelnedbrytning. Det gör inte snabbt protein.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-29, 16:02   #5
Joe Hardgainer
Registered User
 
Joe Hardgainers avatar
 
Reg.datum: Aug 2009
Ort: Skelleftå
Inlägg: 690


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...0/?tool=pubmed
__________________
"Du börjar bli oaptitligt fet"- Martin Berkhan

Journal

Senast redigerad av Joe Hardgainer den 2011-03-29 klockan 16:04.
Joe Hardgainer är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-29, 18:12   #6
Brickhead
Registered User
 
Brickheads avatar
 
Reg.datum: Nov 2009
Inlägg: 600
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub Visa inlägg
Vassleprotein, sojaisolat och vältuggat rött kött ger snabbt protein. Vassleprotein betydligt snabbare än dom andra två.

Snabbt protein stimulerar muskeluppbyggnaden. Det gör inte långsamt. (men även om det inte stimulerar proteinsyntesen (dvs uppreglerar den över normala nivåer) kan det givetvis användas till fullo i den vanliga pågående muskeluppbyggnaden).

Långsamt protein minskar muskelnedbrytning. Det gör inte snabbt protein.
ok!
Brickhead är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-29, 19:30   #7
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Citat:
Ursprungligen postat av artartan Visa inlägg
30% av proteinet i mjölk är vassle dvs snabbt.

Blir säkert rättad av eddie :p
I mjölk är det 20% vassle. Men annars helt korrekt.

Senast redigerad av Eddie Vedder den 2011-03-29 klockan 19:31.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 16:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)