Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2011-03-10, 07:47   #1
Gunfire
Banned User
 
Reg.datum: Apr 2009
Inlägg: 374
Frysa in mat inför veckor.

Funkar det att göra matlådor sen frysa in dom,. för att värma kommande veckan/veckorna? typ ris med kött osv, så man slipper stå och laga käk kl 23 på kvällen varje dag
Gunfire är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-10, 08:57   #2
Kryss
Fortfarande ofyndig
 
Krysss avatar
 
Reg.datum: May 2004
Ort: Sollentuna
Inlägg: 505
Ja, har du aldrig fryst ner en portion lagad mat förut? Sen upplever jag iof att konsistensen påverkas negativt.

Senast redigerad av Kryss den 2011-03-10 klockan 08:59.
Kryss är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-10, 09:03   #3
Lillleif
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 616
Jag frös in i stort sett allt förut. Dock gillar jag inte konsistensen på ris, pasta och klyftpotatis när man tinar det så nuförtiden fryser jag t.ex. bara in köttfärssåsen och ställer mig och kokar pastan till även om det tar lite längre tid.
Lillleif är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-10, 09:17   #4
Dala
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2010
Ort: UMEÅ
Inlägg: 27
Det bör inte vara några problem att frysa in mat i ett par veckor. Blir säkert sämre näringsvärde med tiden dock...
Visst konsitensen blir kanske inte opti, men vafan, i me skiten i mixern å drick, så går det snabbt oxå
Dala är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-10, 09:33   #5
Akerhage
Horny user
 
Akerhages avatar
 
Reg.datum: Jan 2011
Ort: Gräddhyllan Göteborg
Inlägg: 366
Jag brukade köpa 8kg köttfärs och göra köttfärssås inåt helvete...fryste in färdiga portioner med ris och pasta till, så var det bara att plocka fram varje dag till jobbet. Sjukt billigt, sjukt enformigt, sjuk tidsvinning. =)
Akerhage är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-10, 09:36   #6
Spridis
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2010
Inlägg: 872
Så länge du inte fryser in upptinad mat ännu en gång. Bakterierisk!
Infrysning av mat
Hållbarhet
Spridis är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-10, 09:37   #7
LoveMachine
Not that kind of doctor
 
LoveMachines avatar
 
Reg.datum: Dec 2009
Ort: Uppsala
Inlägg: 1 433
Jag är väl lite extrem men jag brukar laga en rejäl laddning mat som får stå i kylen så äter jag tills allt är slut. Mitt personlig rekord är sju dagar och tio portioner pastasallad. Jag blev rätt less men det var inget fel på maten sista dagen. Men jag har även frusit in då det blivit lite väl många portioner. Frys inte in potatis, pasta ris eller liknande, det är rätt meningslöst och sällan gott. Det går snabbt att koka nytt när du skall äta och kräver inget större jobb. Eller koka för några dagar/måltider framåt och spara i kylen istället.
__________________
"Jag twerkar inte, jag har bara jävligt mycket butt wink"
-Zelas

Raketforskning och järnkirurgi, nu med Proactive Warrior System
LoveMachine är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-10, 09:44   #8
1684_
Registered User
 
1684_s avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Inlägg: 2 608
eh ja?
Du kan frysa in de mesta, tll å med kålpudding, lasagne, blodpudding. sen blir ju konsistensen lite annorlunda vid upptining.
Bästa e väl ändå å frysa typ, köttfärssås chili corn carne, röror på köttfärs. Pannbiffar å sån te ju bra med! Pannkakor blir dock lite annorlunda vid tinig, men skit bra om man vill spara Ja allt går!
__________________
DM guld Diskuskastning 2005 * 5a av 25st 2005 Världsungdomsspelen F15 Diskus * DM guld Diskuskastning 2006 * DM guld Tyngdlyftning 2007 * U-SM guld Styrkelyft 2008 Kiruna * U-NM guld styrkelyft 2008 Norge

Sen försvann hon...
1684_ är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-10, 10:16   #9
Reaper123
Registered User
 
Reaper123s avatar
 
Reg.datum: Jan 2011
Inlägg: 7 688
Exakt så har jag gjort i snart ett halvårs tid, mest pga att jag inte har tid att laga mat på kvällarna då jag istället är på gymmet! Så ja.. det funkar!

"Jag äter inte denna mat för att den är god, utan för att bli snygg!" för att citera en nitisk deffare!
Reaper123 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-10, 11:28   #10
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Citat:
Ursprungligen postat av Kryss Visa inlägg
Ja, har du aldrig fryst ner en portion lagad mat förut?
Min reaktion var densamma. Men ja det funkar och så har ju folk gjort enda sedan frysen blev något i ägo för gemene man i Sverige.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-10, 12:02   #11
Nelli
Registered User
 
Nellis avatar
 
Reg.datum: Apr 2008
Ort: Täby
Inlägg: 895
hehe kokta ägg blir inte bra när man fryser dem
Nelli är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-10, 12:08   #12
1684_
Registered User
 
1684_s avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Inlägg: 2 608
okej, jag kanske överdrev liiite. Keso e ingen höjdare (har testat, hade flera kilo hemma) men iaf, nästan allt
__________________
DM guld Diskuskastning 2005 * 5a av 25st 2005 Världsungdomsspelen F15 Diskus * DM guld Diskuskastning 2006 * DM guld Tyngdlyftning 2007 * U-SM guld Styrkelyft 2008 Kiruna * U-NM guld styrkelyft 2008 Norge

Sen försvann hon...
1684_ är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-10, 12:11   #13
Nelli
Registered User
 
Nellis avatar
 
Reg.datum: Apr 2008
Ort: Täby
Inlägg: 895
Citat:
Ursprungligen postat av 1684_ Visa inlägg
okej, jag kanske överdrev liiite. Keso e ingen höjdare (har testat, hade flera kilo hemma) men iaf, nästan allt
+1 på den, men funkar som nödlösning
Nelli är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-10, 12:20   #14
1684_
Registered User
 
1684_s avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Inlägg: 2 608
Citat:
Ursprungligen postat av Nelli Visa inlägg
+1 på den, men funkar som nödlösning
Absolut Man får inte va för kräsen när de kniper sig. Hade så jäkla mycket, visste inte vad jag skulle göra å bäst före datumet närmade sig med storm steg. Konsistensen blev otroligt grynig iaf.
__________________
DM guld Diskuskastning 2005 * 5a av 25st 2005 Världsungdomsspelen F15 Diskus * DM guld Diskuskastning 2006 * DM guld Tyngdlyftning 2007 * U-SM guld Styrkelyft 2008 Kiruna * U-NM guld styrkelyft 2008 Norge

Sen försvann hon...
1684_ är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-10, 13:11   #15
z_bumbi
Nallemoderator
 
z_bumbis avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 676
Citat:
Ursprungligen postat av Akerhage Visa inlägg
Jag brukade köpa 8kg köttfärs och göra köttfärssås inåt helvete...fryste in färdiga portioner med ris och pasta till, så var det bara att plocka fram varje dag till jobbet. Sjukt billigt, sjukt enformigt, sjuk tidsvinning. =)
Där har jag en lösning.
Krydda hela grytan med en mild variant av kryddning
Ös av hälften
Krydda mer
Ös av hälften
Häll i vita bönor i tomatsås, burkbönor och/eller egenkokta bönor och krydda starkt.

När allt svalnat så häller du sen ner frysta grönsaker av minst tre olika sorter varierat i burkarna.
Massor av olika smaker för ungefär samma arbetsinsats.

Lyxvarianten är att fylla på med kyckling, andra färsrätter, helt kött, fisk etc enligt samma princip (man måste iofs inte göra 8 kg av varje...).
__________________
"The myth that women should not lift heavy is advanced only by women who fear effort and men who fear women." Eric Midkiff från misc.fitness.weights

"Your physiology doesn't care what your philosophy is"
z_bumbi är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 23:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)