Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Allmänt Forum

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2018-09-14, 17:09   #1
PKtarzan
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2017
Inlägg: 321
Whiskystenar?

Någon som använder sig av whiskystenar om så till vilken typ av virre fungerar de bäst? Spontant tänker jag att det starkare whiskys kanske blir lite mer lättdruckna vid lägre temperaturer? Samt kan jag låta stenarna ligga i frysen typ hela tiden när jag inte använder dem?
PKtarzan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2018-09-14, 17:24   #2
r3mpuh
avatartext
 
r3mpuhs avatar
 
Reg.datum: Apr 2008
Ort: Aspergerland
Inlägg: 1 051
Citat:
Ursprungligen postat av PKtarzan Visa inlägg
Någon som använder sig av whiskystenar om så till vilken typ av virre fungerar de bäst? Spontant tänker jag att det starkare whiskys kanske blir lite mer lättdruckna vid lägre temperaturer? Samt kan jag låta stenarna ligga i frysen typ hela tiden när jag inte använder dem?
Var lite mer kreativ istället. Skala en apelsin, frys in klyftorna enskilt & lägg ned i whiskeyn sedan. 👌🏻🧐
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av mini Visa inlägg
r3mpuh , var det inte du som låg med typ fyra tjejer på en helg? En av dem som blivit sur kanske?
You can do it maybe! ~
r3mpuh:s Träningsjournal ~ Marklyft: 200 kg
Citat:
Ursprungligen postat av Trance Visa inlägg
Du verkar vara en person som skulle kunna koka någons katt som kärleksförklaring och sedan inte förstå deras arga reaktion.
r3mpuh är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2018-09-14, 17:27   #3
VikG
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2012
Inlägg: 112
Ja du kan ha dom i frysen hela tiden. Själv föredrar jag några droppar kallt vatten, stenar kyler ner för mycket.
VikG är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2018-09-14, 17:28   #4
svenbanan
Banned User
 
Reg.datum: Jan 2012
Inlägg: 10 099
Citat:
Ursprungligen postat av PKtarzan Visa inlägg
Någon som använder sig av whiskystenar om så till vilken typ av virre fungerar de bäst? Spontant tänker jag att det starkare whiskys kanske blir lite mer lättdruckna vid lägre temperaturer? Samt kan jag låta stenarna ligga i frysen typ hela tiden när jag inte använder dem?
Jag har ett par som har legat i frysen i typ fem-tio år. Jag har väl använt dem nån enstaka gång, men det är nåt med dem jag inte gillar. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är dock... Nu har jag nog iofs inte haft dem i whiskey, eftersom jag föredrar rumstemeratur. Fan vet. Jag rekommenderar dem iaf inte. Men de kostade väl bara en hundring eller mindre, så det är ju ingen big deal...
svenbanan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2018-09-14, 17:34   #5
Vinter
Lagom
 
Vinters avatar
 
Reg.datum: Sep 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 677
Skillnaden är med iskuber spär du ut whiskyn. Standarden brukar vara iskuber i single, och stenar eller inget i blended. Men det är väl personlig preferens kanske.
Vinter är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2018-09-14, 17:44   #6
StarkaUlf
Längtar till jul.
 
StarkaUlfs avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 9 918
Jag tycker att dom får whiskyn att smaka mycket sämre. Hatar såna där stenar.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av ceejay Visa inlägg
Skulle vända läraren upp och ner och säga att jag kan göra detta pga bänkpress med brygga och djupa böjar.
StarkaUlf är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2018-09-14, 18:06   #7
PixelMiner
Lyfter tunga pixlar
 
PixelMiners avatar
 
Reg.datum: Oct 2008
Inlägg: 344
Citat:
Ursprungligen postat av Vinter Visa inlägg
Skillnaden är med iskuber spär du ut whiskyn.
Nu är jag ingen whiskey-nörd, men jag har för mig att jag läste någonstans att whiskey skall spädas och då helst med samma källvatten som användes för att tillverka whiskeyn. Finns ju företag som specialiserat sig på att sälja vatten ifrån dessa originalkällor:

http://uisgesource.com/


Senast redigerad av PixelMiner den 2018-09-14 klockan 18:08.
PixelMiner är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2018-09-14, 18:41   #8
Petoria
Sponsored by Soros
 
Petorias avatar
 
Reg.datum: Jul 2009
Ort: Köpenhamn
Inlägg: 1 981
Citat:
Ursprungligen postat av PixelMiner Visa inlägg
Nu är jag ingen whiskey-nörd, men jag har för mig att jag läste någonstans att whiskey skall spädas och då helst med samma källvatten som användes för att tillverka whiskeyn. Finns ju företag som specialiserat sig på att sälja vatten ifrån dessa originalkällor:

http://uisgesource.com/

Ja med några droppar, en eller flera iskuber är för mycket
Petoria är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2018-09-15, 07:10   #9
Onigiri
Registered User
 
Onigiris avatar
 
Reg.datum: Aug 2008
Ort: Narnia
Inlägg: 2 417
Allt ni behöver veta, tacka mig senare.

https://www.youtube.com/watch?v=HY36JXK3bdg
__________________
TELL THEM
Onigiri är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2018-09-15, 07:17   #10
Nixon
Registered User
 
Nixons avatar
 
Reg.datum: Feb 2008
Inlägg: 116
Ni som vill ha is/stenar i whiskyn; får man fråga varför?
Nixon är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2018-09-15, 09:14   #11
olwe
Registered User
 
olwes avatar
 
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 673
Man ska förstås alltid dricka på det vis man tycker är godast men att kyla ner whisky är för mig superkonstigt. Kanske någon illasmakande variant man vill stjälpa i sig utan att känna smaken men då skulle jag skippa helt istället.

Vatten är en annan sak och kommer vara olika från whisky till whisky. Har du typ en Glenfarclas 105 på 60% så lär du vilja ta ned den lite och du kommer där gå från en alkohol-chock till en ganska balanserad och len dram. på 40% upplever jag väldigt sällan en anledning. Vatten kan frigöra aromer men det kan också döda drycken. Kul att experimentera.

Jag har aldrig sett en lite mer kunnig entusiast använda vare sig stenar eller is.
__________________
“Does God exist? Well, I would say, 'Not yet.'” - Ray Kurzweil
olwe är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 06:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)