Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2010-10-16, 12:02   #1
Kardiosyntes
Banned User
 
Reg.datum: Jul 2010
Inlägg: 2
Vilken ph har kvarg (kesella)?

Har sökt och sökt men hittar inget om ph-halten i kvarg.
Har slutat drica läsk för dess sura ph, om nu kvarg har ett lågt ph så vore det komiskt, för jag äter 500g om dagen. Sätter sig ganska ordentligen på tänderna.

Vilket ph har kesella 1%, eller kvarg i allmänhet?
Tack
Kardiosyntes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-10-16, 12:20   #2
maRRtin
Registered User
 
maRRtins avatar
 
Reg.datum: Dec 2005
Ort: J-town baby
Inlägg: 1 215
En kvalificerad gissning är mellan 4,5 och 5,0 någonstans, ungefär som fil med andra ord.
maRRtin är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-10-16, 13:01   #3
stevebc
Registered User
 
stevebcs avatar
 
Reg.datum: Mar 2005
Ort: Göteborg
Inlägg: 6 570
Sockerfria mejeriprodukter är väl snarare rätt bra för tänderna, jämfört med det mesta man äter?

Ost ska ju vara bra, trots att det är en syrad produkt.
__________________
Journalen: Vägen mot 670 i klassisk styrkelyft | 217,5-142,5-270 | 630
Citat:
Ursprungligen postat av hurril Visa inlägg
Vuxna människor slänger sig på marken och håller sig över smalbenet som de bögigaste av italienska fotbollsspelare över att en halvfull dansk rispat lite blyerts i en tidning.
Citat:
Ursprungligen postat av Sniggel Visa inlägg
Du kan likna "det moderna samhället" vid "the Borg" och att alla kommer att bli assimilerade
stevebc är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-10-17, 00:58   #4
mikaelj
Vrickad & älskvard
 
mikaeljs avatar
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Nära 2:ans ändhållplats söderut
Inlägg: 21 094
Skillnad på kalciumets effekt på benhälsa och en ev akut emaljlösande effekt, kan tänkas.
Postat via en mobil enhet
mikaelj är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-10-17, 13:34   #5
maRRtin
Registered User
 
maRRtins avatar
 
Reg.datum: Dec 2005
Ort: J-town baby
Inlägg: 1 215
Anledningen till att hårdost är bra för tänderna är att aminosyrorna i osten buffrar bra och neutraliserar pH-värdet. Om man tänker på den skyddande effekten av ost efter maten.

Hårdost har inte heller så väldigt lågt pH, även om den är syrad.
Exakta pH-värden på lagrad ost har jag inte i huvudet dock, men pH-värdet stiger en del under lagringen. Kan säkert ligga närmare 6 i pH värde.
maRRtin är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-12-23, 10:46   #6
Pendelous
Erfaren Medlem
 
Reg.datum: May 2009
Inlägg: 202
Bör man undvika Kesella vid t.ex. magkatarr, sura uppstötningar o.s.v.?
Pendelous är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-01-03, 18:03   #7
hellspawn1
Registered User
 
Reg.datum: Dec 2010
Inlägg: 6
Pendelous

Har samma problem du beskriver, och mjölkprodukter inget vidare när man har dom besvären iom. att animaliskt protein/fett kräver en hyfsad mängd magsyra i en ganska stark koncentration för att smältas. Men allt är individuellt så du du får känna av det bäst du kan!
hellspawn1 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-01-03, 18:43   #8
Crocker
Registered BAWS!
 
Crockers avatar
 
Reg.datum: Oct 2009
Ort: Lulle
Inlägg: 5 555
Varför undviker ni mat med ett visst pH?
__________________
Fet men svag.
Crocker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-01-04, 17:13   #9
JB12K
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2010
Inlägg: 116
Citat:
Ursprungligen postat av Crocker Visa inlägg
Varför undviker ni mat med ett visst pH?
Tänderna har några här i tråden nämnt.
JB12K är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 01:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)