2003-09-16, 15:02
|
#1
|
Hell Yeah!
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Malmö
Inlägg: 618
|
Golden lion
Är Golden lion Basmati rice ett bra ris när man kör en deff...
eller det kvittar vilket ris man har?
hur e det med jasmin ris då?
__________________
La la la la
|
|
|
2003-09-16, 15:11
|
#2
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 420
|
Jasminris är medelsnabba kolhydrater, om det inte kokas i en riskokare, då det blir hypersnabbt.
Den bästa och långsammaste sorten är den som kallas "parboiled". Dessutom har den en hel del mer näring kvar än de helt polerade rissorterna. Dock inte lika mycket som i råris.
|
|
|
2003-09-16, 15:19
|
#3
|
Hell Yeah!
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Malmö
Inlägg: 618
|
Citat:
Originally posted by King Grub
Jasminris är medelsnabba kolhydrater, om det inte kokas i en riskokare, då det blir hypersnabbt.
Den bästa och långsammaste sorten är den som kallas "parboiled". Dessutom har den en hel del mer näring kvar än de helt polerade rissorterna. Dock inte lika mycket som i råris.
|
__________________
La la la la
|
|
|
2003-09-16, 15:24
|
#4
|
Hell Yeah!
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Malmö
Inlägg: 618
|
så detta riset är alltså inget att ha?
får väl köpa parboiled euroshopper pappers ris med sågspån smak!
__________________
La la la la
|
|
|
2003-09-16, 15:30
|
#5
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 420
|
Citat:
Originally posted by STarfish
så detta riset är alltså inget att ha?
får väl köpa parboiled euroshopper pappers ris med sågspån smak!
|
Inget att ha... Det är ju ris, med näringsvärdet hos ris. Jag vet inte om det där riset är parboiled eller inte, men GI är inte allenarådande när det gäller att avgöra om något är nyttigt eller inte. Det är garanterat inte onyttigt med ris, oavsett vilken sort eller märke det är frågan om.
|
|
|
2003-09-16, 15:40
|
#6
|
Hell Yeah!
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Malmö
Inlägg: 618
|
där står nån värdelös fakta här på baksidan...
"Original Basmati rice kommer från Indien.
Riset växer i speciellt bördigt område i Puniab. '
Riset torkas och skalas för att där efter sorteras till den
bästa kvalite. Basmati rice är en extra långkorningt vitt ris,
en helt ny ris sort för oss nordbor. Riset har en mycket speciell smak och utseende, som gör att riskornet efter kokning blir c:a 3 ggr längre än sin ursprungliga storlek.!
Kanske nåt här som kan va till hjälp?
där står oxå "naturally fragrant rice" inte för jag vet vad det betyder men hmmm
jag ärtuvärr ingen risforskare! hihi
__________________
La la la la
|
|
|
2003-09-16, 16:43
|
#7
|
Registered User!
Reg.datum: Nov 2002
Ort: Boden/Umeå
Inlägg: 4 932
|
hmmm, har för mej att det där Basmatiriset är rätt likt jasminris..
skulle tippa på att det är medelsnabbt..
|
|
|
2003-09-16, 19:44
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2003
Ort: Helsingborg
Inlägg: 2 754
|
Citat:
Originally posted by STarfish
så detta riset är alltså inget att ha?
får väl köpa parboiled euroshopper pappers ris med sågspån smak!
|
Smaken kvittar väll du ska ju bara äta det  . Köp uncle bens annars, det är både billigt och gott.
__________________
FulRedBull Rocks!!!
|
|
|
2003-09-16, 19:49
|
#9
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 420
|
Godaste och bästa (men tyvärr inte billigaste) riset:
Och som alternativ, nästan ännu smaskigare:
|
|
|
2003-09-16, 19:54
|
#10
|
stridis- avatartextmästare
Reg.datum: Jan 2003
Ort: lindome
Inlägg: 6 568
|
Citat:
Originally posted by spas
Smaken kvittar väll du ska ju bara äta det . Köp uncle bens annars, det är både billigt och gott.
|
Hehe jo bara det att morsan vrålvägra ett tag att äta annat ris än basmati-ris. Hon tycker att ris inte bra för hennes mage heller så hon vill propsa på snabbmakaroner! Sen när man fixar egen mat ser hon snett på en för det, också. Men nu verkar det fixat sig om jag tillagar riset (Hon gnäller dock om kineser för vi har ris en gg i veckan) , för det tar ju såå mkt längre tid att tillaga parboiled.
Men jag antar det är saker man får ta när man inte flyttat ut.
__________________
Stridis invictus.
I won't just gaze into the abyss, I'll maintain uncomfortable eye contact with it.
|
|
|
2003-09-16, 20:13
|
#11
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 420
|
för det tar ju såå mkt längre tid att tillaga parboiled.
Råriset jag postade en bild på, Frebaco:s, tar bara 10 minuter.
|
|
|
2003-09-17, 07:56
|
#12
|
stridis- avatartextmästare
Reg.datum: Jan 2003
Ort: lindome
Inlägg: 6 568
|
Jag vet men hon vill att saker och ting ska gå på 3 min typ.
Det jag har hemma tar nästan 20 minuter. Ska nog testa ditt ris-tips.
__________________
Stridis invictus.
I won't just gaze into the abyss, I'll maintain uncomfortable eye contact with it.
|
|
|
2003-09-17, 08:28
|
#13
|
Hell Yeah!
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Malmö
Inlägg: 618
|
Jag gör som så att jag går raka vägen ner nu och köper in några kg Parboiled ris
__________________
La la la la
|
|
|
2003-09-17, 11:31
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: May 2003
Ort: Linköping
Inlägg: 634
|
Citat:
Originally posted by stridis
Hon gnäller dock om kineser för vi har ris en gg i veckan [/B]
|
Jag äter ris typ varje dag. Gnällig morsa du verkar ha..
__________________
Evil is as evil does, what evil does to me
maktskifte06.nu
|
|
|
2003-09-17, 12:15
|
#15
|
Blek, men inte fet
Reg.datum: Jun 2003
Ort: Stockholm
Inlägg: 180
|
Parboiled är långsammast men också mist gott av sorterna tycker jag. Basmati är iaf långsammare än Jasminris om det är någon tröst.
__________________
In a mad world only the mad are sane.
Akira Kurosawa
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 02:45.
|
    
|