Citat:
Originally posted by kharon
Ja, micrad gröt har högre GI. Vattenlösliga fibrer tränger inte ut ut havregrynen då man nukar dem i micron i stället för att koka.
Mat som sparas och sen värms i micron får inte högre GI såvitt jag vet. Däremot kan mat som svalnat få lägre GI än vad den haft då den var varm.
|
Vänta här nu.
Hominus_Nocturna skriver att micrad gröt har GI närmare 110+
samtidigt skriver Berry att okokta havregryn har GI 89 .
Hur är detta möjligt?
Jag trodde att gi på havregyn sjönk när det kokades.
Även om då vattenlösliga fibrer inte tränger i havregrynen borde väl GI inte bli högre än 89 även om man micrar dem.
Jag menar GI på micrad gröt borde ju inte bli högre än GI på okokta havregryn.
Ber om ursäkt för eventuella stavfel ...jag är inte direkt nykter....