Linfröolja är EXTREMT känslig.
Har ingen praktisk erfarenhet men jag antar att krossade linfrön är färskvara, och nu talar vi om att du äter dem direkt.
Du får smaka själv ! den bittra smaken av härsken linolja går INTE att missa.
Varför använda krossade linfrön ? Det finns folk som tillverkar bra linolja.
Är det som kostfibrer, är ju kokta linfrön betydligt bättre där du kokt ut de gelande fibrerna.
Hela linfrön är ren bulk för tarmarna och går helt opåverkade genom kroppen.
Sverker
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Som (xtremt) fattig student krossar jag hellre mina egna linfrön framför Nyhetsmorgon än köper linfröolja. Sen att man får en massa trevliga fibrer på köpet skadar ju inte precis.
heroingirl>>>Köpte precis 500gr linfrön & skall testa det strax att krossa dom i munnen! Men hur mkt tar ni / dag? 2matskedar ? Tar ni 2matskedar direkt eller delar ni upp det på dagen tex morgon &kvälll??? &hur mkt omega3 åsntshitè det i ca 1matskd?
Ursprungligen skickat av heroinegirl:
<STRONG>De innehåller precis lika mycket kolisar, läs innehållsförteckningen innan du yttrar dig, och omega3 har hunnit härskna.</STRONG>
Antalet kolhydrater skiljer sig faktisk mellan Riventas och Friggs krossade linfrön. Jag kommmer inte ihåg vilken, men den ena säger att fibrer är kolhydrater och har ett energivärde och den andra tvärtom. Kanske något sådant han sett..