Tillverkaren ger förvaringsanvisning på förpackningen.
Annar så gäller alltid !
All olja skall förvaras i kylskåp.
Enda undantaget är olivolja som kan kristallicera i kylskåpet. Påverkar inte fettets kvalitet men det påverkar smaken på oljan.
Olja ska aldrig förvaras i frysen.
Risken är att din olja härsknar i förtid.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Hm
På de nyköpta burkarna står det inget om hur den ska förvaras.
På en annan burk av ett annat märke står det att den ska förvaras i rumstemperatur.
Båda burkarna har ca 2 års hållbarhet från inköpsdatum.
Vad gäller olivoljan så är ca 3/4 delar av flaskan kristalliserad och det övre lagret flytande(har haft den flera veckor i kylen. Bör jag fortsätta ha den i kylen eller är det för mycket kristallisering?
Du får en fraktionering / uppdelning av oljan och aromen i oljan. Jag gissar att den mesta smaken finns i den flytande delen av oljan som är aningen mer omättad. Den kristallina delen har en större andel mättat fett.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
har själv köpt tio burkar omega fx och har dem i skafferiet. räknar ändå med att förbruka dem inom ett år vilket är halva tiden. kanske ställer dem i kylen under de värsta sommarmånaderna iof
__________________
Frank Nilsson, författare av boken Istället för doping:
Citat:
-Du hänvisar till studier, jag hänvisar till evolutionensargumentet. När det kommer studier (t.ex. den om att rött kött är cancerframkallande) så gör jag en bedömning av studien utifrån evolutionsargumentet.