2009-05-06, 20:08
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2009
Inlägg: 402
|
Proteinfudge
Första inlägget, Hejhej!
Jag gjorde fudgen för första gången idag och det finns säkert en hel del förbättringar att göra men det blev riktigt gott ändå.
50 gram protein med chokladsmak (jag använde soja)
25 gram mald mandel / mandelmjöl (sån där från Lidl)
25 gram kakao
Några matskedar riven kokos (kör efter smak, detta går att utesluta)
2 rågade matskedar jordnötssmör
ca 1,75 dl vatten
Blanda alla torra ingredienser. Släng i jordnötssmöret och blanda runt. Addera sedan vatten, lite i taget, under omrörning. Det märks när det är tillräckligt med vatten, mängden är inte exakt så ta det lugnt. Häll över i en lagom stor form/låda och sätt in i frysen eller kylen till önskad konsistens är uppnådd (tar några timmar tror jag).
100 gram fudge ger:
208 kcal
19 gram protein 30%
11 gram kolhydrater 14%
14 gram fett 56%
6 gram kostfiber
Den är inte särskilt rik på vitaminer men mineralinnehållet är högt. Om man "glömmer" att bry sig om omega-3/6 kvoten är detta receptet riktigt gjutet.
Som sagt tror jag det går att förbättra en del, typ ta lite kaffe istället för vatten, vaniljprotein, mintessens osv. Testa er fram.
|
|
|
2009-05-06, 21:42
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Göteborg
Inlägg: 4 160
|
Låter grymt! 
Kommer troligtvis att testas i morgon.
|
|
|
2009-05-06, 21:47
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2009
Ort: I en småstad!
Inlägg: 222
|
Verkar gott, ska se om det kan bli en sån i helgen kanske!
|
|
|
2009-05-07, 06:48
|
#4
|
Banned User
Reg.datum: Nov 2007
Inlägg: 1 244
|
Ingen som kan ta en bild så man får se hur det ser ut :P?
|
|
|
2009-05-07, 09:03
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 792
|
Om man väljer mjölkbaserat protein, är kasein eller vassle eller kombination att föredra ist för sojaproteinet?
__________________
"Arbeta som om du inte behövde pengar, älska som om du aldrig blivit sårad... och dansa som om ingen såg dig!"
|
|
|
2009-05-07, 09:20
|
#6
|
Broilerfjårtisen
Reg.datum: Jan 2007
Ort: Kalmar AK / Sthlm
Inlägg: 3 931
|
Citat:
Ursprungligen postat av Endura
Om man väljer mjölkbaserat protein, är kasein eller vassle eller kombination att föredra ist för sojaproteinet?
|
Klart gotte-grisen kmr å frågar
|
|
|
2009-05-07, 09:23
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 150
|
skall testas
|
|
|
2009-05-07, 09:35
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 792
|
Citat:
Ursprungligen postat av Mourten
Klart gotte-grisen kmr å frågar 
|
Äh hysch me dig
__________________
"Arbeta som om du inte behövde pengar, älska som om du aldrig blivit sårad... och dansa som om ingen såg dig!"
|
|
|
2009-05-07, 14:33
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Göteborg
Inlägg: 4 160
|
Fudgen står i frysen och väntar på att bli klar.
Provsmakningen verkar lovande men jag adderade lite sötningsmedel och istället för soja tog jag vassle och istället för mald mandel så tog jag mandel som fått malas lite längre och bli mandelsmör.
|
|
|
2009-05-07, 16:13
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2009
Ort: I en småstad!
Inlägg: 222
|
Citat:
Ursprungligen postat av Endura
Om man väljer mjölkbaserat protein, är kasein eller vassle eller kombination att föredra ist för sojaproteinet?
|
Enligt min enfarenhet så är kasein tjockare och kladdigare, så det kanske är att föredra, men å andra sidan är det svårare att blanda med.
|
|
|
2009-05-07, 17:25
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 43
|
Vart hittar man mandelmjöl? Fanns varken på på lidl, konsum, ica, life...
|
|
|
2009-05-07, 19:05
|
#12
|
Two Three
Reg.datum: Dec 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 5 409
|
Nån mer än TS som testat? Jag hittade inte heller mandelmjöl så mitt eget försök, som jag tänkte genomföra imorgon, får bli på krossad mandel.
|
|
|
2009-05-07, 19:19
|
#13
|
Geekboy
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Örebro
Inlägg: 1 003
|
Låter riktigt gott, vore kul om någon som testar kunde slänga upp en bild och en liten recension
__________________
Don't Look Back in Anger
Citat:
Ursprungligen postat av Candydarling
någon som har någon aning om vad vikten på en kebabrulle ligger på? ungefärligt?
|
Citat:
Ursprungligen postat av frambogir
Med eller utan folie?
|
|
|
|
2009-05-07, 19:40
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Göteborg
Inlägg: 4 160
|
Här är en bild på fudgen efter att ha stått en timma i kylen efter att ha varit i frysen ett par timmar. http://www.pici.se/405197/
Så jag rekommenderar att ha den i frysen tills den ska serveras då den verkar bli ganska lös annars.
Smakar riktigt bra och onyttigt. Jag hade i ungefär en halv deciliter sötningsströ men det hade inte skadat med lite till. Och jag hade nog i ungefär en matsked kokos även här skulle jag tagit lite mer. En sats mättar bra och drog inte i gång något ytterligare sötsug.
Som protein använde jag Body Science 100% Whey choklad, ett mycket välsmakande protein. Men jag tror nog att typ Pro FX mocca creme hade gjort sig ännu bättre, i alla fall om man gillar kombinationen kaffe och choklad.
|
|
|
2009-05-08, 11:55
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2009
Ort: Kanchanaburi, Thailand.
Inlägg: 94
|
Ser ju dock gott ut
__________________
Train hard- fight easy
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 14:05.
|
    
|