Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2008-06-13, 09:04   #1
Black Star Abyss
Banned User
 
Reg.datum: Mar 2008
Ort: Örebro
Inlägg: 1 966
Vilken kyckling krymper minst?

Nå?
Black Star Abyss är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-13, 09:10   #2
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 419
Läs på förpackningen hur mycket vatten som är tillsatt.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-13, 09:43   #3
Ola Wallengren
Registered User
 
Ola Wallengrens avatar
 
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Göteborg
Inlägg: 2 689
Färsk kyckling som inte är "marinerad" bör nog krympa minst.
Ola Wallengren är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-14, 22:07   #4
Cohen
Registered User
 
Cohens avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Inlägg: 1 414
Citat:
Ursprungligen postat av Ola Wallengren Visa inlägg
Färsk kyckling som inte är "marinerad" bör nog krympa minst.
Stämmer sannolikt.

Tänk dock på att det inte bara är fryst kyckling som är vattenpumpad. Ofta är fäsk kyckling späckad med en del vatten den med. Läs på förpackningen. Tänk också på att tillagningsmetod påverkar hur mycket vätska kyckling/kött släpper ifrån sig.
Cohen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-15, 06:26   #5
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 836
Svaret på frågan är:
- Den kycklingen som du värmer mest.

Uppvärmning betyder denaturering och sammandragning av proteinet i köttet. Proteinets vattenhållande förmåga minska och vatten rinner ur köttet. Mer värme-> större sammandragning-> torrare kött.
Du kan alltså själv förstöra en bra kyckling genom att bara värma den för mycket.

Köttet ska vara ordentligt uppvärmt och utan rosa partier. Allt ska ha den gråa, svagt bruna nyansen.


Vill man inte en marinerad kyckling går det bra att stoppa in lite fett fläsk under skinnet på kycklingen. Fett smörjer.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 03:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)