Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2008-06-05, 15:48   #1
Endura
Registered User
 
Enduras avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 792
Tempe - Ett nytt vegetariskt livsmedel

"Ett nytt vegetariskt livsmedel, som ger ett högt järnupptag och har en bra proteinsammansättning."

http://www.primavi.se/artikel.cfm?newsID=3572

Edit: Vet inte hur seriös Primavi's sida anses vara, men jag tänkte det kanske fanns dem som ville veta...
__________________
"Arbeta som om du inte behövde pengar, älska som om du aldrig blivit sårad... och dansa som om ingen såg dig!"
Endura är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-05, 16:17   #2
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
http://publications.lib.chalmers.se/...ql?pubid=70958
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-05, 16:23   #3
machine gun
Triatleten
 
machine guns avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 11 080
Tempe har väl funnit hur länge som helst? Är ju ett traditionellt asiatiskt livsmedel.
__________________
Att träna alla muskler i kroppen utom hjärtat är vansinne

It's all about limits: Reaching them, exploring them, exceeding what you thought yours were
machine gun är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-05, 16:42   #4
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Citat:
Ursprungligen postat av machine gun Visa inlägg
Tempe har väl funnit hur länge som helst? Är ju ett traditionellt asiatiskt livsmedel.
Ja fast det här är ju en "försvenskad" variant. Man har gjort samma procedur fast med korn och havre. Ett sätt att göra maten både nyttigare samt bra ur ett miljöperspektiv (närproducerat).

För det är väl inte var vanlig tempeh består av?

Om det kommer ut och blir etablerat på marknaden så är i alla fall jag överlycklig, vore nog inte helt fel för mig att minska ner på fytinsyran med tanke på min havregrynskonsumtion. Och om jag då kan äta lika mycket havre men med fytinsyran nedbruten är ju det nästan för bra för att vara sant.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-05, 16:47   #5
machine gun
Triatleten
 
machine guns avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 11 080
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder Visa inlägg
Ja fast det här är ju en "försvenskad" variant. Man har gjort samma procedur fast med korn och havre. Ett sätt att göra maten både nyttigare samt bra ur ett miljöperspektiv (närproducerat).

För det är väl inte var vanlig tempeh består av?

Om det kommer ut och blir etablerat på marknaden så är i alla fall jag överlycklig, vore nog inte helt fel för mig att minska ner på fytinsyran med tanke på min havregrynskonsumtion. Och om jag då kan äta lika mycket havre men med fytinsyran nedbruten är ju det nästan för bra för att vara sant.
Aha. Nej, vanlig tempe är baserad på sojabönor.

Skulle gissa att du gillar det, eftersom du gillar fermenterad mat. Jag ska definitivt testa denna variant om den kommer ut på marknaden.
__________________
Att träna alla muskler i kroppen utom hjärtat är vansinne

It's all about limits: Reaching them, exploring them, exceeding what you thought yours were
machine gun är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-05, 17:28   #6
Ronja
Registered User
 
Ronjas avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Ort: Södermalm Sthlm
Inlägg: 828
Kul om det kommer fler bra vegetariska alternativ att välja på mer än min enda favvo veggokyckling, hoppas priset inte blir skyhögt bara...
__________________
*Det ordnar sig alltid! *
Ronja är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 19:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)