Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2010-06-09, 22:34   #1
benacii
Punani
 
benaciis avatar
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: uppsala
Inlägg: 3 345
bästa sätt att laga kycklingfile utan extra fett/kcal?

som rubrike säger. hur lagar ni kyckligfile för att slippa extra onödigt fett? koka ni den? ugnen eller stek i panna?
benacii är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-06-09, 22:49   #2
dykarn
Registered User
 
dykarns avatar
 
Reg.datum: Aug 2007
Ort: stockholm
Inlägg: 10
du får nog definiera onödigt fett
dykarn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-06-09, 23:05   #3
Buck
Registered User
 
Bucks avatar
 
Reg.datum: Mar 2010
Ort: Sollentuna, Stockholm
Inlägg: 270
Jag kör i ugn, tycker det är svårt att lyckas steka bra utan stekfett.
Buck är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-06-09, 23:08   #4
benacii
Punani
 
benaciis avatar
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: uppsala
Inlägg: 3 345
Citat:
Ursprungligen postat av dykarn Visa inlägg
du får nog definiera onödigt fett
men typ som olja,margarin
benacii är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-06-09, 23:09   #5
Joe Hardgainer
Registered User
 
Joe Hardgainers avatar
 
Reg.datum: Aug 2009
Ort: Skelleftå
Inlägg: 690
Teflonpanna eller andra med nonstickbeläggning
__________________
"Du börjar bli oaptitligt fet"- Martin Berkhan

Journal
Joe Hardgainer är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-06-09, 23:16   #6
Anabolismus
Registered User
 
Anabolismuss avatar
 
Reg.datum: Jun 2010
Inlägg: 185
grillade den med en basic marinad.
Anabolismus är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-06-09, 23:19   #7
benacii
Punani
 
benaciis avatar
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: uppsala
Inlägg: 3 345
Citat:
Ursprungligen postat av Anabolismus Visa inlägg
grillade den med en basic marinad.
jo grillen känns som det ultimata men det är ju inte altid vädret stämmer med kycklingsuget
benacii är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-06-09, 23:19   #8
Degpekka
Absolutist
 
Degpekkas avatar
 
Reg.datum: Jun 2006
Ort: HBG
Inlägg: 1 102
Hur mkt fett tror du verkligen fastnar på själva kycklingen? Finns nog andra saker som är enklare att dra ner på då.
Degpekka är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-06-09, 23:25   #9
benacii
Punani
 
benaciis avatar
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: uppsala
Inlägg: 3 345
heh ingen aning? brukar käka min kyckling som den är. lite chilikrydda och chilisås (ytterst lite) med t.ex en vitkåls sallad med grönsaker oh keso
benacii är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-06-10, 00:01   #10
Fredrik_S
Registered User
 
Fredrik_Ss avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 6 723
lättaste sättet är att ta den direkt från frysen och lägga 2 kg på en plåt och sen in i ugnen på 200 grader i 45 minuter. kräver ingen förberedelse eller uppting eller förstekning eller kryddning.
Det blir saftigt och gott. Sen har man bara kyckling fileerna i en bunke i kylen tar när man behöver...

Fast vadå onödigt fett, man måste ju äta fett, så lagar man på mitt sätt får man tillsätta fett efteråt i form av sås eller om man steker på lite grönsaker i lite olja tex
__________________
Instagram fredriksoderberg
Fredrik_S är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-06-10, 00:17   #11
chrilledude
Registered User
 
chrilledudes avatar
 
Reg.datum: Sep 2009
Ort: Gotham City!
Inlägg: 2 194
Stek i wokpanna(teflonpanna) med vatten.

Såhär gör jag:
Skär kycklingen i små bitar.
Koka kycklingen i teflonpannan, vattnet ska täcka kycklingen.
När det inte är rött längre i mitten så kan du hälla av nästan allt vatten och steka, eller så äter du bara den när den är kokt som jag. Sen krydda eller vad man vill.

Fett brukar rinna ur kycklingen till och med, gör även samma med köttfärs, tror i alla fall att en del fett åker bort då.
__________________
chrilledude är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-06-10, 05:36   #12
OneManArmy
Registered User
 
OneManArmys avatar
 
Reg.datum: Jul 2009
Ort: Hudiksvall
Inlägg: 920
ugn enligt fredriks lära eller koka skiten.
Om nom nom :P
__________________
Death and decay
OneManArmy är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-06-10, 05:45   #13
supremo
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2002
Ort: Hällefors
Inlägg: 1 323
Citat:
Ursprungligen postat av benacii Visa inlägg
heh ingen aning? brukar käka min kyckling som den är. lite chilikrydda och chilisås (ytterst lite) med t.ex en vitkåls sallad med grönsaker oh keso
Men är det verkligen gott med rå kyckling?
__________________
Jaha, du tänker så.
supremo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-06-10, 06:59   #14
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
Citat:
Ursprungligen postat av fredrik_s Visa inlägg
lättaste sättet är att ta den direkt från frysen och lägga 2 kg på en plåt och sen in i ugnen på 200 grader i 45 minuter. Kräver ingen förberedelse eller uppting eller förstekning eller kryddning.
Det blir saftigt och gott. Sen har man bara kyckling fileerna i en bunke i kylen tar när man behöver...
+1!
vicarious är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-06-10, 10:01   #15
Bendermannen
Registered User
 
Bendermannens avatar
 
Reg.datum: Aug 2009
Ort: Malmö
Inlägg: 3 360
Citat:
Ursprungligen postat av fredrik_s Visa inlägg
lättaste sättet är att ta den direkt från frysen och lägga 2 kg på en plåt och sen in i ugnen på 200 grader i 45 minuter. Kräver ingen förberedelse eller uppting eller förstekning eller kryddning.
Det blir saftigt och gott. Sen har man bara kyckling fileerna i en bunke i kylen tar när man behöver...

Fast vadå onödigt fett, man måste ju äta fett, så lagar man på mitt sätt får man tillsätta fett efteråt i form av sås eller om man steker på lite grönsaker i lite olja tex
Citat:
Ursprungligen postat av vicarious Visa inlägg
+1!
++1!
Bendermannen är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 10:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)