Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2007-09-21, 22:40   #1
Insidedoubt
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2005
Ort: Kallhäll
Inlägg: 450
Långsamma kolisar, vad ska jag handla?

Jag skulle vilja fylla upp skåpet med långsamma kolisar nu. Jag har kört på fullkornspasta länge och det är grymt för mig, jag är tokig i pasta och äter det i princip dagligen, gott med tonfisk, lax eller kyckling och väldigt lättlagat

Jag handlar även bara fullkornsbröd och har hittat varianter jag tycker om.

Men jag har däremot saker kvar att ändra på tror jag. Riset som finns hemma är basmati. Det finns alternativ som är mer gynnsamma för träningen antar jag?

Jag vill gärna ha förslag på produkter att variera fullkornspastan med, tacksam för allt jag kan få
Insidedoubt är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-09-21, 22:56   #2
pragmatist
Registered User
 
pragmatists avatar
 
Reg.datum: Dec 2005
Inlägg: 3 024
Grovt bröd, havre, bulgur, quinoa, dinkelvete.
pragmatist är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-09-21, 23:37   #3
Insidedoubt
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2005
Ort: Kallhäll
Inlägg: 450
Tackar!
Insidedoubt är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-09-22, 06:16   #4
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 837
Varför inte köra storkok på vanligt vitt ris och på vanlig pasta. Kyl ned och förvara i kylen 2 - 3 dygn. Perfekt att ha i matlådan och mikra innan man äter.




I det ögobnlicket du äter kolhydraterna med någonting annat med protein och fett så sänker blir alla kolhydrater långsammare.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-09-22, 06:32   #5
svartellervitt
Registered User
 
svartellervitts avatar
 
Reg.datum: Jun 2007
Ort: enköping =)
Inlägg: 40
råris är ju bättre än basmati ris. och potatis funkar ju det med! gör en kall potatissallad eller så =).

matvete och korngryn är mina favoritgryn
svartellervitt är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-09-22, 07:23   #6
Laijza
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2006
Inlägg: 420
fullkornscouscous
Laijza är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-09-22, 08:02   #7
Handcuff
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2006
Inlägg: 3 547
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker Visa inlägg
Varför inte köra storkok på vanligt vitt ris och på vanlig pasta. Kyl ned och förvara i kylen 2 - 3 dygn. Perfekt att ha i matlådan och mikra innan man äter.


I det ögobnlicket du äter kolhydraterna med någonting annat med protein och fett så sänker blir alla kolhydrater långsammare.
Detta är nog den enskilt svåraste sak för genomsnittssvensken att förstå...tack all kvällspost
Handcuff är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-09-22, 09:26   #8
Trance
 
Trances avatar
 
Reg.datum: Apr 2004
Inlägg: 9 123
Potatis är bra kolhydrater annars, riktigt gott.
Trance är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-09-22, 16:12   #9
Insidedoubt
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2005
Ort: Kallhäll
Inlägg: 450
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker Visa inlägg
Varför inte köra storkok på vanligt vitt ris och på vanlig pasta. Kyl ned och förvara i kylen 2 - 3 dygn. Perfekt att ha i matlådan och mikra innan man äter.




I det ögobnlicket du äter kolhydraterna med någonting annat med protein och fett så sänker blir alla kolhydrater långsammare.
Det visste jag faktiskt inte, intressant!

Tack för tipset, och tack till er andra också, det uppskattas
Insidedoubt är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-09-26, 15:51   #10
Krabban
Registered User
 
Krabbans avatar
 
Reg.datum: May 2004
Ort: Krabbriket
Inlägg: 95
Citat:
Ursprungligen postat av pragmatist Visa inlägg
Grovt bröd, havre, bulgur, quinoa, dinkelvete.
Vad tusan är bulgur och quinoa? Sånt där har då aldrig jag ätit vad jag vet.
Krabban är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-09-26, 18:06   #11
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Citat:
Ursprungligen postat av Krabban Visa inlägg
Vad tusan är bulgur och quinoa? Sånt där har då aldrig jag ätit vad jag vet.
Bulgur är mer eller mindre pasta i risform kan man säga. Det är som ris fast gjort på mjöl av durumvete, precis som pasta.
Quinoa däremot är lite mer "spännande"() och är en ört som växer i Sydamerika. Säljs ofta bland den s.k. "hälsokosten" i affären. Påminner om couscous till utseendet och är väldigt gott (tycker iaf jag), väldigt näringsrikt samt rikt på högkvalitativt protein.
Om proteinet räknas som helt fullvärdigt och hur man annars kompletterar det vet jag ej men det är bra protein för att vara en vegetabilie iaf.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 21:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)