Nyfiken angående Diabetes, Läser gudiols artikel. Lite följdfrågor,
"Folk har högt blodsocker för att levern släpper ut för mycket glukos"
Gudiol skriver ju att diabetes handlar om att levern inte slutar släppa ut glukos,
Undrar hur de funkar med lågt blodsocker? Får inte personer med diabetes ofta lägre blodsocker och därför tuppar de av om de inte ätit på ett bra tag?
Lärt mig inom min utbildning(räddningstjänst) att man skall ge personer med diabetes något sött(socker/honung) eller liknande när de börjar få lågt blodsocker och håller på att svimma. Vad gör detta söta i deras kroppar då?
Är det inte för lågt blodsocker, utan att de har för högt? Eller varför tuppar dem av, Och gör detta söta så att kroppen producerar mer insulin och håller inne glukoset ifrån levern t ex?
Frisätter fett insulin med? Om man endast skulle äta en fettrik måltid, med 0 kolhydrater(teoretiskt bara, säg man dricker 1 dl rapsolja)
Hur lagrar kroppen in fett/glukos utan insulin i cellerna?
|