Jag är något av en köttoman. Debatten där ute tycker jag är dåligt uppbyggt med fakta och bra källor. Det blir vedertagna sanningar och allmänheten och mina bekanta är snabba att haka på. Senast i raden är artikeln nedan efter jordbruksverkets utspel:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sv...tt_7848576.svd
Håller absolut med om att vi måste få ner koldioxidutsläppen och de miljörelaterade delarna. Jag försöker själv köpa svenskt och lokalproducerat. Undviker även producenter som uppenbart behandlar sina djur som skit. Nu drar jag många över en kam men t.ex. billig gris från danmark och tyskland har verkligen inte fått en respektfull och bra behandling..
Fråga till er: Finns det kvalitativ forskning att peka på när det gäller hälsa och köttkonsumtion?
I artikeln utgår författaren från att kött är skadligt (i för stor mängd) och pekar även på "Många konsumerar i dag 50 till 100 procent mer protein än vad kroppen behöver. ". Protein och kött är dessutom två olika saker som författaren missar