Visa ett inlägg
Gammal 2012-08-16, 16:41   #3
svag74
Registered User
 
svag74s avatar
 
Reg.datum: Jun 2011
Inlägg: 1 002
Citat:
Ursprungligen postat av Maod Visa inlägg
Hög glykemisk belastning blir det när man äter mycket med högt GI. GI är ett mått på hur mycket blodsockret höjs av 50 gram KH från ett visst livsmedel. Högt GI = Snabbare/större blodsockertopp = Stor mängd socker i blodet = "Dåligt".

Lågt GI ger en långsammare stegring av blodsockret. GI påverkas av protein och fettinnehållet i maten också. Malto är 100% snabba kolhydrater.

Hoppas du förstår mitt resonemang
Ja men dextro ihop med "mat" så blir det ju långsammare, för allt slås samman liksom. Och själva glykemiska belastningen från dextron borde ju då inte vara högre än från övriga kolhydrater, som ändå omvandlas till glukos?
Alltså, glukos i sig kan väl inte vara skadligt/påfrestande att inta dietärt jämfört med någon annan kolhydrat som ändå omvandlas till samma sak?
svag74 är inte uppkopplad   Svara med citat