Visa ett inlägg
Gammal 2012-04-02, 01:21   #1
Aping
Ny dag, nya tag.
 
Apings avatar
 
Reg.datum: Jun 2006
Inlägg: 479
Har vi farlig mjölk i Sverige? (Klein, Sverker?)

Sensationsrubriken :-)

Har inte hittat någon tråd när jag slarvsökte så jag drar igång denna.

Vad har ni hört om detta med olika typer av kasein - A1, A2, B - där endast metabolism av A2 inte verkar resultera i onda(?) peptiden BCM-7 som verkar kunna ställa till med allt från immunosuppression till hjärtattack, autism och psykiskt vansinne (sic).

Kan Kleins positiva upplevelser med opasteuriserad mjölk ha att göra med att han köpt av en bonde med endast A2 kossor (snarare än själva pasteuriseringen)?


Stanislaw Kaminski, Anna Cieslinska, Elzbieta Kostyra "Polymorphism of bovine beta-casein and its potential effect on human health", Journal of Applied Genetics 48(3), 2007, pp. 189-198

http://jag.igr.poznan.pl/2007-Volume...racts/394.html
Aping är inte uppkopplad   Svara med citat