Visa ett inlägg
Gammal 2011-09-01, 05:52   #11
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 839
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder Visa inlägg
Nej det kan jag inte tänka mig. Möjligtvis om du tar dig till någon gård som tillverkar sin egen chark för egenbruk. Annars är det nog helt kört och förmodligen lagstadgat.

Visst är det lagstadgat. Mat ska vara säkert.
Falukorv är ett typexempel på en produkt där Clostridium botulinum skulle kunna växa till. Värmebehandlad, inte för salt och tillräckligt tjock för att centrum ska bli syrefritt.

Genom kortare hållbarhet och know-how har tillverkaren lyckats hitta en lösning på att förhindra Clostridium botulinum. Vilket är bra gjort
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat